Kemin Karavaanari Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Yleensä kyllä grillataan tuolla varioottosrojektos-osiossa mutta tänään tein lapsukaisille kotiburgerit. 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 7 minutes ago, Kemin Karavaanari said: Yleensä kyllä grillataan tuolla varioottosrojektos-osiossa mutta tänään tein lapsukaisille kotiburgerit. Saiko HöpsöHekakin omansa.. se ku on pikkasen perso ruualle.. Quote Link to comment
Kemin Karavaanari Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 1 hour ago, Urbantoy said: Saiko HöpsöHekakin omansa.. se ku on pikkasen perso ruualle.. Huomena grillataan varioottosrojektoissa taas citygayllä ku harrastelauantai. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 (edited) Illan iloks muistoja teiniajoilta Rootoksen ympärikiertoreissulta enduroilla saaren ympäri.. vanha hampaaton mummo tarjoili keskellä ei mittään elämäni parhaimpaan listalle kuuluvaa salaattia, vaikka vaan vettä pysähdyttiin kyllään kyseleen.. mummeli pukkas pöydän koreeks ja kiltisti nautiskeltiin.. ei kelvannu Kreikan latit.. koitin kyhäillä taas perinteistä Koriatiki salatosta, mutta mummelin tasolle ei vaan pääse vaikka mitä tekis.. Ainiin reissuhan meni ihan tuubiin, pikku äksidentti kävi ku rullatuolilla veivät röntgeniin.. pellon ylityksessä kipot ojan kohdalla ja jalka mutkalle,, Edited November 20, 2020 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
KimmoH Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Uusi kelkkahaalari koeponnistettu ja grillattiin tuulessa ja lumituiskussa. Fonzie sanoisi notta perfecto mundo! Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Illan iloks köökissä pikku askarelua.. Pikku kätösillä väkerretty tuplajuustolla ja pekonilla ryyditettyjä burgereita.. muita lisukkeita unohtamatta.. 2 Quote Link to comment
wp Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 35 minutes ago, Urbantoy said: Illan iloks köökissä pikku askarelua.. Pikku kätösillä väkerretty tuplajuustolla ja pekonilla ryyditettyjä burgereita.. muita lisukkeita unohtamatta.. Burgeri näyttää erittäin syötävältä... Smoker kotiutettu tontille, eka testiin tönkki sikaa. Ehkä läski alkaa savustua jo huomenna, painetta jalompaan lihaan eli hirveen jouluksi. Quote Link to comment
pepix Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 47 minutes ago, wp said: Burgeri näyttää erittäin syötävältä... Smoker kotiutettu tontille, eka testiin tönkki sikaa. Ehkä läski alkaa savustua jo huomenna, painetta jalompaan lihaan eli hirveen jouluksi. Meillä täällä Schallbachissa oli illalla iloa valmistaa vanhoissa "Palux Hähnchengrilleissä" tosi hyvät grilliboroilerit! Nää grillit ovat 50/60 luvulta ja toimii tosi hyvin. 3 Quote Link to comment
Kurre Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Meillä oli vastaava sähkögrilli joskus 60- 70- luvulla. Kulmikas ja lasiluukut molemmin puolin. Siihen pyörittimeen oli sellanen lisälaite, johon sai 6 vai oliko 8 varrasta pyörimään. Kanaa siinäkin tuli tehtyä. Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 10 hours ago, pepix said: Meillä täällä Schallbachissa oli illalla iloa valmistaa vanhoissa "Palux Hähnchengrilleissä" tosi hyvät grilliboroilerit! Nää grillit ovat 50/60 luvulta ja toimii tosi hyvin. Tyylikäs laite, kakarana kotona muistan meillä olleen vastaava kantikas Moulinex- merkkinen laite lasiluukulla. Ja sitä broileria todellakin odotettiin kun harvoin tehtiin, nahka oli rapea herkku joka kruunasi annoksen 1 Quote Link to comment
Kurre Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 1 hour ago, wp said: Tyylikäs laite, kakarana kotona muistan meillä olleen vastaava kantikas Moulinex- merkkinen laite lasiluukulla. Ja sitä broileria todellakin odotettiin kun harvoin tehtiin, nahka oli rapea herkku joka kruunasi annoksen Taidetaan puhua samanlaisesta laitteesta. Koitin etsiä kuvaa, mut enhän mä sitä löytäny. Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 (edited) Kasaus ja sytytys.... Edited November 28, 2020 by wp Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Ja läskiä tummumaan.... 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 15 minutes ago, wp said: Ja läskiä tummumaan.... Saakeli ku WP hyvältä näyttää jo.. laitappa tarkempia speksejä ku saat valmiiks.. mitä ja miten kiinnostaa tietysti.. Mistä tuo pönpeli löyty.. Oliko tyyris.. Millä lämpee.. Hiili, pelletti vai kalikoilla.. Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Hiili, pelletti ja kalikka käyvät. Verkkokauppa ainakin myy, omani tuli lahjuksena suvulta kun tietävät grillaustaipumukseni ja osui ikääntymisen päiväys sopivasti marraskuulle. Tonneroisen pintaan taitaa olla hintalappu, painaa yli 120kg eli on ikuinen investointi kun teräslevy on yli 5mm paksuista. Läskin speksit porsaan suolalapa ja olikohan Atrian nyhtönauta- nimellä tuo pienempi pala. Molemmat palat savusuolattu, hipaisu Sweet Baby Ray's Hickory&Brown sugar- soosia ja Poppamiestä (Burgers&Ribs) 1 Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Väliaika, savut lisätty omenapuuhakkeen muodossa tiukassa foliopaketissa 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Mites tuo savustusaika, alkuun varmaan vähän opettelua.. Miten hyvin tuon lämmönsäätö näin ekakerralla onnistunut.. 1 hour ago, wp said: savut lisätty omenapuuhakkeen muodossa tiukassa foliopaketissa Oliko aluks pelkässä lämmössä ja nyt alkaa smokevaihe.. Quote Link to comment
wp Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 1 hour ago, Urbantoy said: Mites tuo savustusaika, alkuun varmaan vähän opettelua.. Miten hyvin tuon lämmönsäätö näin ekakerralla onnistunut.. Oliko aluks pelkässä lämmössä ja nyt alkaa smokevaihe.. Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 (edited) 3 minutes ago, wp said: Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin Ihanaa opettelua.. Hienoa tuo opettelua.. Hyvää siitä silti tulee.. Kerrohan infoa.. noista imetään oppia Edited November 28, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Mites WP:een savustelut onnistu? Quote Link to comment
wp Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 32 minutes ago, Urbantoy said: Mites WP:een savustelut onnistu? Maku osui ilmeisesti kohdilleen koska rouva joka ei yleensä ole savustetun ystävä kertoi pitävänsä lihoista. Omenapuuhake antaa pehmeän, hieman makean savuaromin. Ensi kerralla varaan erillisen mittarin grillaustason lämpötilan seurantaan, tuntui ettei tuo savustimen oma antanut oikeita lukemia. Aion myös esilämmittää koko savustimen reilusti klapeilla ja annan sen jäähtyä sopivaksi ennen aloitusta, sitten hiilillä loput. Savustimen pönttö ei lämmennyt eilen missään vaiheessa polttavan kuumaksi, voi olla että se oli yksi tekijä miksi normaali 4 tuntinen ei riittänyt ylikypsään lopputulokseen. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) Hyvvää analyysiä.. varmaan myös ulkoilman asteilla merkitystä miten pönpeli lämpee.. Täällä back to basics ku Keisarinna hiihtolenkin jälkeen huuteli hytikkää koneeseen.. ei muutaku kylskoopin tyhjennykseen.. "pyttipannu" jauhelihakastiketta eli mitä kaapista taas löyty.. siihen vielä suolakurkun, paprikan, herkkusienten jämät kuten samoin metukankannat ja muutama siivu pekonia mitkä jäi burgerleikistä.. kunnolla valkosipulia ja löyty vielä tomaattimurskapurnukka.. ja ei muutakuin sotkemaan.. ja ihan maukas lopputulos.. pastan kera hyvin menee.. Edited November 29, 2020 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Jonescort Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 On 11/28/2020 at 9:36 PM, wp said: Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin Itse olen toiminut samantyylisen savustimen kanssa seuraavasti: kuoritulla koivulla reilu hiillos tulipesään, jonka jälkeen lämmönsäätö ilmalla ja lihat sisään. Tämän jälkeen yksi halko koivua ja yksi halko savustuspuuta (omena, kirsikka, tammi, päärynä tai joku muu) noin 30-60min välein ja jatkuu tarvittavan ajan. Yleensä savustin tulilla noin 12h ja puuta menee reilu muuttolaatikollinen. Mittarina inkbird ollut aivan loistava, saa savustimen ylä- ja alalämmön sekä pari lihaa katsottua etänä. Ebayssä alle 40€ ja kestänyt nyt olla puoli vuotta savustimen kyljessä kiinni magneetilla sateet ja savustukset läpi. Quote Link to comment
wp Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 On 12/2/2020 at 8:26 PM, Jonescort said: Itse olen toiminut samantyylisen savustimen kanssa seuraavasti: kuoritulla koivulla reilu hiillos tulipesään, jonka jälkeen lämmönsäätö ilmalla ja lihat sisään. Tämän jälkeen yksi halko koivua ja yksi halko savustuspuuta (omena, kirsikka, tammi, päärynä tai joku muu) noin 30-60min välein ja jatkuu tarvittavan ajan. Yleensä savustin tulilla noin 12h ja puuta menee reilu muuttolaatikollinen. Mittarina inkbird ollut aivan loistava, saa savustimen ylä- ja alalämmön sekä pari lihaa katsottua etänä. Ebayssä alle 40€ ja kestänyt nyt olla puoli vuotta savustimen kyljessä kiinni magneetilla sateet ja savustukset läpi. Kiitoksia vinkeistä, pitääpä touhuta lisää tykötarvetta kokeilua varten Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 (edited) Sen verran potki etteenpäin WeePeen savustus savustusleikkiin että piti napata poistomyynnistä tarvikkeita ku lähes ilman sai.. vaikka mulla pönpeli on luokkaa UDS Omppupaketti oli jo valmiiks.. Edited December 3, 2020 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
HSuomi Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 On 11/28/2020 at 9:36 PM, wp said: Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin Olen havainnut saman että tynnyrin kyljessä oleva mittari näyttää jotain lämpötilaa sen mukaan tuuleeko, sataako tai paistaako aurinko. Ritilän päällä pakko olla oma mittari ja lihassa omansa. Ja tuo tuuli tuntuu hukkaavan pöntön lämpöjä oiken toden teolla. Kesällä jouduin kerran kovalla tuulella laittamaan villaa pöntän ympärille kun ei lämmöt tuntunu nousevan oikeen millään. Mittaile joskus tason lämpötilat imuaukon ja pakoaukon päistä, että onko paljon eroa tossa offset mallissa. 2 Quote Link to comment
wp Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Aika hifiä.... https://www.amazon.com/Inkbird-Thermometer-Rechargeable-Wireless-Calibration/dp/B07XNTJKY4 Quote Link to comment
pepix Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 3 minutes ago, wp said: Aika hifiä.... https://www.amazon.com/Inkbird-Thermometer-Rechargeable-Wireless-Calibration/dp/B07XNTJKY4 Tämän saa myös Saksassa. Lähetys on paljon halvempaa! https://www.amazon.de/Inkbird-Fleischthermometer-Temperaturfühlern-USB-Wiederaufladbares-Bratenthermometer/dp/B07XL1P36N/ref=sr_1_4_sspa?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=inkbird&qid=1607102197&sr=8-4-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyWVNSRDhSUFE5NEdNJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNTczNTU4MTQwOEw4UFlCU0JSRyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNDY0MTM1MUtYV1pZUEg4RlQwUiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= Quote Link to comment
wp Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 6 minutes ago, pepix said: Tämän saa myös Saksassa. Lähetys on paljon halvempaa! https://www.amazon.de/Inkbird-Fleischthermometer-Temperaturfühlern-USB-Wiederaufladbares-Bratenthermometer/dp/B07XL1P36N/ref=sr_1_4_sspa?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=inkbird&qid=1607102197&sr=8-4-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyWVNSRDhSUFE5NEdNJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNTczNTU4MTQwOEw4UFlCU0JSRyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNDY0MTM1MUtYV1pZUEg4RlQwUiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= Jonescortin vinkin pohjalta tuo osui haussa ekana kohdalle. Joku tuollainen sopisi allekirjoittaneelle kun on "mittaa kahdesti, katkaise kerran"- persoonallisuushäiriö.... Quote Link to comment
Jonescort Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 1 hour ago, wp said: Jonescortin vinkin pohjalta tuo osui haussa ekana kohdalle. Joku tuollainen sopisi allekirjoittaneelle kun on "mittaa kahdesti, katkaise kerran"- persoonallisuushäiriö.... Sama tuote, hieman eri hinta..https://www.ebay.com/itm/INKBIRD-Digital-Wireless-Probes-Food-BBQ-Cook-Meat-Thermometer-Roast-Steak-Beef-/392296483990 1 Quote Link to comment
Kurre Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 17 hours ago, Jonescort said: Sama tuote, hieman eri hinta..https://www.ebay.com/itm/INKBIRD-Digital-Wireless-Probes-Food-BBQ-Cook-Meat-Thermometer-Roast-Steak-Beef-/392296483990 Nyt tarttee kysyy viisaammilta. Mikäs ero on noilla 4S ja 4T malleilla? Onks toi Inkbird ihan ylivoimainen, vai onko muita hyviä vaihtoehtoja? Hintavertailussa voi käydä köpelösti, jos pikku säästöllä tilaa EU:n ulkopuolelta. -Kurre Quote Link to comment
Jonescort Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 1 hour ago, Kurre said: Nyt tarttee kysyy viisaammilta. Mikäs ero on noilla 4S ja 4T malleilla? Onks toi Inkbird ihan ylivoimainen, vai onko muita hyviä vaihtoehtoja? Hintavertailussa voi käydä köpelösti, jos pikku säästöllä tilaa EU:n ulkopuolelta. -Kurre Toi 4T on wifi ja S on bluetooth ja näytti tuo ohjelma olevan eri. Inkbird on ollut tähänastisista mittareista kestävin, muut alle 100€ vedenpitävät ovat antautuneet ensimmäisenä talvena omassa käytössä. Kalliimmista ei ole käyttökokemuksia 1 Quote Link to comment
KimmoH Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Normilauantai... 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Itepäisyyspäivän dinneri valmistelut menossa.. ja taas mennään kokkeillaan nyt mitä tulee.. jos vituiks menee niin eikö se karvaräpylä tuo pitsaa.. wp:een ohjeilla, pitkä haudutus.. ruskistus paistille ammuu, en raaskinu käyttää hirvenpaistia mikä oottelee ku ossaa.. ruskistuksen pubaviinin ja muiden sörsseleidenkera sinbe aamuun asti, vihannekset kyytiin aamulla.. katotaanhan mitä tästäkin tulloo.. Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 (edited) Täydellinen tästä taas tulloo vaikka keskinkertaista yritin.. miltähän se tuntuu epäonnistua.. Nyt hautumaan yöks uuniin niinku weepee sanonut, hyvää hiljaa tulloo.. Punkkua lirautin kyllä tupla annoksen ku Keisarinna valovo vieressä että meneehän se pottu sinne.. Tyhjää näytin vaikka pottu peukku oli korkin paikalla.. mustan pullon hyvä puoli 😉 Edited December 5, 2020 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Janne Välilä Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Aika hifistelyä porukalla... Yövuorossa juuri Huiluntuhti mikroon, Auran tosi tulista päälle✌️ Kuvaamiskielto estää valmiin tuotteen esittelyn🤦♂️ 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Eli samaa evästä mitä mullakin löytyy.. Kohtuu tulista, siitä vänkää päällystintä lerssille että aluks on naama punasena ja aamulla perärööri tulessa ku tankoo pukkaa pihalle.. jäänyt vähä vähemmälle nykyään tulisen käyttö, naama vielä pärjää, persus tulessa rajoittaa.. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Yöllä ku kävin kurkkaamassa pataa kävi mielessä että mitähän viddua tästä tulee, sitkasta ku saatana.. vähän lämpöä lissää ja muhimaan.. Kyllä tästä taas erinomaista tulloo vaikka taas keskinkertaista yritin.. miltähän se tuntus epäonnistua.. pittää yrittää.. 2 Quote Link to comment
-MITO- Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Launtain nyhtöpossuburgerit. 7 tuntia kamadon matalassa lämmössä omenamehukylvyssä takaa mehukkaan lihan https://va.media.tumblr.com/tumblr_qkx2h9JTDS1r89m6t.mp4 3 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 (edited) 51 minutes ago, -MITO- said: Launtain nyhtöpossuburgerit. 7 tuntia kamadon matalassa lämmössä omenamehukylvyssä takaa mehukkaan lihan Ai saakeli ku syötävän näköisiä.. Hienoa Mito, tuli taas uus resepti kokeiltavaks Ja tuo punakaali on hyvä hommeli.. en oo kokeillut, mutta kokeilen Edited December 6, 2020 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.