Jump to content

Matalanostin hankinnassa


Recommended Posts

Alkaa pukkien kanssa könyäminen hiljalleen riittää ja hinku on tullut hommata tallille ns. matalanostin. Pilarinostin ei oikein käy tää talli on matala lättänä. Tulisi chopattuja volkkareita muuten.

 

Eli mistä arvon volkkaristit saituuksissaan on näitä hankkinut ja mikä kone olis hinta-laatu-suhteessa paras?

 

 

Link to comment

Mulla tuollainen 

https://images.tori.fi/api/v1/imagestori/images/3238428350.jpg?rule=mview

 

Hieman huono suomi myyjällä, mutta englanniksi asiointi onnistui hyvin ja maksu oli toimituksen jälkeen.

 

Rahti oli muistaakseni 170e tuohon päälle kotipihaan toimitettuna. 1,5 vuotta toiminut ilman mitään ongelmia. Hydrauliöljy puuttui toimituksesta, muuten oli käyttövalmis paketti.

Link to comment

Jonescort onko tuo nortec pro:n nostin? Itsellä myös nostimen speksaus menossa uuteen talliin mallia saksinostin 1.9m nostolla ja upotettuna valuun. Tuota nortec pro:ta myynnissä torissa todella edullisesti mutta vaikuttaa hämärältä yritykseltä jo nimenkin puolesta. Nuo nortec pro:t puolalaisia nostimia ja kysyin suoraan valmistajalta hintaa niin tonnin kalliimpi kuin torissa. 

Tässä yks linkki mistä oon katellut:

https://hebebuehnen-kroemer.de/alle-artikel/scherenhebebuehnen.html

Edited by mikasa
Link to comment

Nortec on tuo ja puolasta tuli kotiovelle puoliperävaunulla, rekasta purku oli aika kokemus ilman välineistöä ja yhteistä kieltä. Myyjä oli tosiaan hieman erikoinen, mutta maksun käyminen toimituksen jälkeen ja melko edullinen hinta ratkaisi itselle tuon. Tuolta toimittajalta ei saanut alennusta useammasta, rahdista olisi saanut, jos purku olisi ollut samaan paikkaan. Luovuttiin ajatuksesta samantien, kun tuo paino on kuitenkin noin 600kg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Itellä ollut Torin matalasaksinostin muutaman vuoden. Olen ollut erittäinkin tyytyväinen mutta eiköhän tullut takaisinkutsu tuostakin.  Mistäs tilalle viimeisien tyyppihyväksyntien ja Tukesin normien mukainen nostin? Pahasti näyttää siltä että kaikki myytävät  samaa "kiinatavaraa" jotka ennemmin tai myöhemmin tullaan kutsumaan takaisin.

Link to comment

Täytyy nyt hetki seurata markkinan kehittymistä. Kaverille tuli Biltemasta yhteydenotto, että nostin pitää palauttaa liikkeeseen niin saa rahat takasin. Helppo homma... toimitus oli rahtina ovelle kun nostin painaa 500-600 kg. Eivät kuulemme osallistu palauttamiseen millään tavalla.

  • Confused 1
Link to comment
2 hours ago, mikasa said:

Mikä noissa nostimissa vikana kun ei lue tukesin raporteissa sen tarkemmin. Lukitukset puutteelliset tai ei ollenkaan? 

 

Kyllähän noissa lukitukset on mutta se missä korkeudessa nuo menevät lukitukselle ilmeisesti vaihtelee? Ilman lukitustahan noita ei pitäne ylhäällä kuin nestepaine...

 

Näin ollen voisin otaksua että takaisinveto koskee malleja joissa lukitus toimii hyvin ylhäällä ja jos ei malta nostaa lukoille asti niin puristumisvaarahan tuossa on niin kuin tunkinkin kanssa pelatessa... 

Link to comment

Tämmösen löysin netin syövereistä: 

 

-Tahattoman liikkeen esto on toteutettu salpalaitteella. Ratkaisu ei ollut standardin mukainen, sillä standardi edellyttää kuormanlaskuventtiiliä. Salpalaite toimi vasta yli 750mm nostokorkeudesta. Nostokoneiston rikkoutuessa kuormauselin voi pudota alas ja henkilö jäädä sen alle.

-Kuorman varmistinlaite on salpalaite. Tämä toimi vasta yli 750mm nostokorkeudesta (vaatimus varmistaa kuorma 500 mm lähtien).

Nostokoneiston rikkoutuessa kuormauselin voi pudota alas ja henkilö jäädä sen alle.

-Suojaamaton hydrauliletku sijaitsi ohjauspaikan lähellä. Letkun vaurioituessa korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.

-Ylipaineventtiili: Tehtaalla asetettu säätö ei mahdollistanut nimelliskuorman nostamista ala-asennosta.

Paineen säätöarvoja ei ollut ohjeistettu, eikä nostimessa ollut painemittaria tai mittausnippaa. Luvatonta säätöä ei ollut estetty. Käyttöohjeessa neuvottiin säätämään paineventtiiliä tarvittaessa. Ylipaine voi vaurioittaa laitetta ja korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.

-Liitäntä painemittaria varten puuttui. Paineen säätöarvoja ei ollut ohjeistettu, eikä nostimessa ollut

painemittaria tai mittausnippaa. Väärän säädön aiheuttama ylipaine voi vaurioittaa laitetta ja korkeapaineinen

hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.

-Säädettävä kuristusventtiili oli sijoitettu hydraulikoneikkoon. Kuristuksen ja sylinterin

välissä ei saa olla letkuja. Väärin säädettynä tai hydraulivuodon sattuessa kuormauselin voi laskeutua suurella nopeudella alas.

-Nostettava ajoneuvo ei antanut riittävää suojaa. Suojakaari oli puutteellinen, jolloin jalka voi jäädä alas lasketun kuormauselimen alle.

-Vaaditut vähimmäisetäisyydet jalkaterän suojaamiseksi eivät täyttyneet.

-Rajakytkimen sähköjohto jää saksivarren alle puristuksiin.

-Hydrauliletku oli vaurioitumisvaarassa lattialla. Letkun vaurioituessa korkeapaineinen hydraulineste voi tunkeutua ihon sisään.Koneen merkinnöissä, käyttöohjeissa ja konekilvessä oli puutteita.

Link to comment

Nopeasti luettuna ja ajateltuna suurin ongelma tuossa laitteessa (peruskäyttöturvalliuutta ajatellen) on muutaman määrärajoitusventtiilin asentaminen ja katkeamisvaarassa olevien letkujen asianmukainen sukittaminen.

Link to comment
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...