Jump to content

sähköflekti/puhallin kotelo


Recommended Posts

Ööh, eihän tuosta kuvasta näe edes itse puhallinta saatikka sen tehoja ym...

 

Kuplan oma kampiakselilta voimansa saava puhallin on sen verran tehokas, ettei taida kuplan latureissa tehot riittää jos tilalle haaveilee samaa jähdytystehoa tuottavaa sähköhärveliä.

 

Menee se mahdollinen tehohävikissä oleva säästö megaison laturin pyörittämiseen:)

 

Kilpavehkeissä noi sähköpuhaltimet ajaa asiansa kun nykäisyt/kurvailut kestää vain pienen hetken.

Link to comment
Guest VW 1303
Doghousepuhallin vie tehoa 6 hevosvoimaa, eikä sekään tietysti ole puhallin. Porschetyyppinen puhallin vie tehoa maksimissaan noin 25 hevosvoimaa.

ja tää riippuu siitä millä kierrosluvulla ja välityksellä mitataan kuinka paljon vie tehoa. ei doghouse vaan vanhenpi malli vie 6 tonnilla 9hv ja 7 tonnilla 15hv 145mm pyörällä. on muuten urhonajoissa ajettu sähköpuhaltajilla koko 6h ilman turhia keskeytyksiä.

Link to comment

Eipä siitä puhaltimen ottamasta tehosta pysty juuri mitään päättelemään. Jos en vallan väärin muista niin kuplan puhaltimen siirtämä ilmamäärä oli jotakin luokkaa 500-600 litraa /sekunnissa. 40 cm halkaisijalla oleva sähköpuhallin siirtää ilmaa 1240 litraa / sekunnissa ja ottaa sähköä 20 - 25 A. Joten ei siihen mitään kilowattien tehoista puhallinta tarvita. Kokonaan toinen juttu on sitten paljonko tuo sähköpuhallin puhaltaa kun tulee hieman vastapainetta, mutta voihan ilman kulku reitin tehdä niin vapaaksi kuin pystyy.

Link to comment

jaahdytysjarjestelmassa on oltava vastapainetta jotta ilma saadaan kulkemaan joka paikkaan, myos mutkien kautta. Muuten ilmavirta menee sinen missa on pienin vastus, eli ei esim. kierra kansien kauimmaisten nurkkien (pakoaukkojen seutu) kautta juuri lainkaan.

Link to comment

Sita oljya voi jaahdyttaa vaikka pakkasen puolelle, mutta kannet voi silti kayda liian kuumana. Pitais ainakin olla kannen lampotilamittari jotta tietais mita siella oikeasti tapahtuu.

Link to comment

puhallin, Ko mallisia keskipuhaltimia on käytössä aina lasikuitusesta asiallisesta, aina peltiseen häristimeen. Kaverin koneessa kiinni sellanen puhallinkotelo jonka kehtais laittaa siviiliinkin. Aika pitkälti samanlainen kuin tuossa kuvassa.

Link to comment
  • 7 years later...

crossivolkkari projekti tarvitsisi kuvan mukaisen makaavan porsse (remmi)puhaltimen, kukahan myy suomessa? myös käytetty rojekti tai pelkkä koppa käy.

pystymallinen porsse puhallin kotelo käy ehkä myös 0405115216 janne

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...