Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5399
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -tipi-

 1. Miksi siihen piti rautalankoja viritellä, kun kolmea ruuvia löysäämällä sen ois voinu säätää pois päältä? Jos auto on Hanexille uusi, niin kyllä, kannattaa alkaa säätöhommiin. Ensin vaihdat tarpeen vaatiessa tulpat, pyörijän, jakajan kannen ja öljyt, sitten säätöihin: venat, sytty ja lopuksi kaasari: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=748650
 2. Mäntykiven Sepillä oli joku tuommonen joskus kiinni typ1 koneessa, mut tulikohan se ajoon millonkaan?
 3. Ei tuo taida vihreä olla ollut alunkaanperin. Mitkä lie Fiiatin puskurit sais mukaan.
 4. Kyllä mulla räjähti Ovaalin tuulilasi jätkien silmille, kun ne oli siitä koppia ottamassa, ja ite ponnistin jaloilla sitä sisäpuolelta irti. Toki onhan siinäkin voinu joku särö olla.
 5. Junis umpparin väliseinän lasi?
 6. Tuskin tarvii uusia tiivisteitä. Ps. pallot on tukivarsissa, ei navassa.
 7. Termostaatin voi testata myös paikallaan kuumailmapuhaltimella. Jos pullahtaa pitkäksi, niin kyllä se toimii. Jos se on rikki, niin siinä on reikä eikä sillon pullahda pitkäksi. Puhallinkopan takana pitäisi olla jousi, joka vetää läpät auki, jos termari on rikki.
 8. Mulla oli kerran vaihteiston etukannatin löystynyt, niin kolahteli vedon muuttuessa.
 9. Mulla oli joskus punottu kolkin koneessa hihnapyörä väärään asentoon (kohdistustapille hihnapyörän ja puhaltimenvälissä joko murjottu tai tehty toinen reikä) niin ei meinannut löytyä oikee syttykohta millään. Mut kun katto ykösen yläkuolokohdan ja syttymerkin kohalleen, niin sai säädettyä.
 10. No liimataanhan tuo dual lock kuitenkin varsin napakasti maalipintaan teipillänsä, että saattaa jättää jälkensä. Itse velcro tuossa kyllä puree niin hyvin, että helposti on rekkarikilpi solmussa, jos sitä varomattomasti irti repii.
 11. Ei tainnut 1973 olla 1200:kaan enää 6V, eli kyllä 1300 pitäs 12V olla.
 12. Eikös VarhaisFallokseen kantsi nakata juniksen akseli flipatuilla olga-akseleilla, jos aletaan oikeesti mataloittamalla pilaamaan.
 13. Se on tuo kuuklettelukin taitolaji. Tämä liike epäilyttävasti kauppaa samaa lasia kuplaan ja bussiin, kuvio näyttäisi bussilta.
 14. Jos on kansi halki tai muu imuvuoto, niin kuumaksihan se kansi menee. Imuvuodon voi löytää suihkimalla vaikka bräkleeniä imarin saumoihin tyhjäkäynnillä, jos kierrokset nousee, on jossain vuoto. Esim. kumit imarin ja pässinsarvien välissä kaksreikäkannellisessa Typ1-koneessa voi olla halki just piilossa puhalinkopanpuolella. Toki nää imuvuodot monesti huomaa myös paukkeena pakarissa moottorijarrutuksella. Tarkasta puristukset, mut parhaiten halkeamat selviää kannen irrottamalla. Kannattaa myös aina mainita mistä bokserimoottorista on kyse. Kuvakin kertoo paljon. Allekirjoituksesi Paliksessakin taitaa olla ollut 2-3 eri bokserimoottorivarianttia.
 15. Avattavat takasivulasit hävis TL:stäkin vuosimalliin 1972, kun tuli nuo tuuletusreijät C-pilariin. Kyllä viistoperä oli alunperin 1600TL Euroopassa kun se vuosimaliin 1966 esiteltiin, ja TS Australiassa, Ameriikassa vaan Fastback, ja takaluukussa pelkkä Volkswagen-teksti. TA tuli vasta näihin rumiin pitkägayloihin. Semmosta kuin 1600T ei ole ollut. Ensin oli pelkkä 1500 1961-1963, sit tuli 1500S ja N 1964-1965, 1600 sit 1966->. 1500A:t sai myös nelipulttisena 1966. Sivumerkkivalo (vain Pohjoismaissa pelkkä vikku) oli ekat kolme vuotta kylkilinjan yläpuolella eikä kylkilistoja ollenkaan.
 16. Etenkin kun uusi mutteri maksaa 5€, niin miksei vaan rälläköi vanhaa pois, jos on kunnolla juntturassa.
 17. Automaatti TA, no nyt on harvinaista herkkua!
 18. No tuskin se alennusvaihteen jumittava P-asento katsastuksessa hätäjarrusta käy (Emergency brake vs. parking brake). Se ei mene Leaffissa päälle, jos auto liikkuu, muuten tulee vaihteistosta metallisorvi.
 19. Uskokaa tai älkää, ketjun voi myös jättää lukematta, jos se ei kiinnosta. Eikö ole jännä juttu. Kukaan ei pakota klikkaamaan joka ainoaa otsikkoa.
 20. Jatketaan selectin valitsemalla tiellä (pun intended). Kyllähän tuo Kempower taitaa hieman yskähdellä. Mut jos hitsauspistooliin vois kehittää tämmösen, niin ei tarviis maskia: m2-res_480p.mp4
 21. Ilmanko ei löytyny tuolta by Application listauksesta, kun ei oota myyvät.
 22. Ei vaan sattunu halkasijaa miun silmään. https://tudorcarparts.co.uk/products/copy-of-tudor-dynamator-c39-40 https://www.ebay.co.uk/itm/334535761085
×
×
 • Create New...