Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5343
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -tipi-

 1. 12V muutos on monesti kelvannut liikenneturvallisuutta parantavana muutoksena (paremmat valot). Mutta turha näitä on netissä ihmetellä, yhteys oman alueen museotarkastajaan, niin asiat selviää. Sarjanumerot nyt tuskin haittaa, mutta jos on Kuplan 1600 kaksreikäkansilla alkuperäisen 1500 yksreikäkantisen koneen tilalla, niin se voi olla jollekin tarkastajalle liikaa.
 2. Kumimatoillehan nuo nepparit onkin. Low lightessa ei tainnut kangasmattoja olla ollenkaan ja Kuplissa kangasta oli vaan runkotunnelissa, lämpökoteloissa ja tulipellissä.
 3. No nythän se Liiga avautuu kaudelle 2025-2026, niin pääsee pikkuseurat tekemään hissiliikkeellä konkursseja, kuten Joensuun Kiekko-pojat/Kiekkokarhut/Jokipojat 80-90-luvuilla.
 4. Eihän tuohon kovin vaikea ole Prisman parkissa hameen helmaa työntää.
 5. Tai sit vaan rälläkällä mutteri palasiksi ja uudet tilaukseen.
 6. -tipi-

  Baja

  Tämmösillä sais kaik valot saman kehyksen sisään. Edit: Pari vaihtoehtoa: Eka Toka
 7. On virikansia pidemmillä ja ohuemmilla tulpan kierteillä.
 8. Olikohan kolkin 5-p ja 66-67 Kuplan kapseleissa eroa, mihin suuntaan VW-logo oli prässätty
 9. Väitätkö ettei pyörivän vauhtipyörän ja paikallaan olevan laakerin välissä pyörivät kolme shimmiä käytössä kuluta ollenkaan toisiaan tai laakeria? Että kaikki käytön aikainen päittäisvälys hakkautuu paikallaan olevien laakerin ja lohkon välille.
 10. Hieno auto, onnea myyntiin. Voihan tuo kaapisto jostain Ikean ambulanssista olla, mut Volkkarin Krankenwagenin kanssa sillä ei oo mitään tekemistä.
 11. Ja Marko varmaan määrittelee kohtuullisen rahamäärän, jolla se 150-200 Kuplan koneesta irtoaa. Pelkään pahoin ettei se minun kukkarolle ole kohtuullinen.
 12. Sitten on tietty Westyn ratkaisut: 1965 SO 34/35 tai 1966 SO42 sekä voihan sitä Pallis Westystäkin inspiraatiota hakea. Ellei vedä all in: https://fueltank.cc/blog/snail-camper
 13. Tää riippuu niin paljon siun omista tarpeista, monelle tarvitset istumapaikat? Montako nukkumapaikkaa tarvitset aikuiset/lapset? Lähtökohta kuitenkin pedille on tehdä takapenkistä vuoteeksi kääntyvä joko alkuperäisellä penkillä Z-saranoilla, valmiista Rock&roll-pedistä tai vanerista Westyfaliatyyppisin rock&roll-saranoin. Tarvitsetko täysleveän pedin vai haluatko kaapistoja toiselle sivulle. Tarviitko kiinteetä keittiötä jääkaappeineen, vai kokkailetko leirintäalueiden keittiöissä tai nuotiopaikoilla. Arvostatko läpikäveltävää ohjaamoa, että pääse sujuvasti kuskinpaikalle. Kuvissa muutamia suomalaisia retkeilyjuniksia:
 14. Kyllä tuo Brassibussilta Kombilta haiskahtaa vielä tulipalonkin jälkeen. Ilmaritilät sisäänpäin, korkeat sivuoven saranat, kulmaikkunat '64:ssa jne jne. Ja mittarissakin hienoinen vinkki: Edit: ja runkonumerokin alkaa B:llä.
 15. Mulla oli kutistuslaikka, en oppinut käyttämään. Myin pois.
 16. Kulmaikkunat löytyi Mllksin avustuksella saksalaisesta verkkokaupasta, tulivat jopa ehjänä perille. Kiitos siitä Mikolle.
 17. Laitoinkin jo Tompalle kyselyä onko tulossa tuota 55-62 mallia tarjolle.
 18. Ja väliprojekti viekin ½ vuotta. No se on nyt kilvitetty, ja voi ajaa ulos tallista, joten jatketaan omaa bussia. Mitähän kautta saisi Suomeen juniksen kuskipuolen kylkipellin? Aloitin itse pintapeltien teon tuosta kyljestä, ja siihen alkuperäinen yläpuoliskokin on hieman puhalluksessa vedellyt, joten tuskin saan siitä pakkeloimalla edes välttävää, joten vaikka vaihto isotöinen onkin, luulen sen olevan järkevin vaihtoehto.
 19. Kilpiin BJU-7 saatiin jo keskiviikkona, ettei jääny tulokkuus ees viime tinkaan. Konekin sisäänajettiin jo maanantaina.
 20. Meillä on 036 ja oliko '77 vai '78 ensirekisteröity. Liekö kellään tietoa missä järjestyksessä niitä on kasailtu tai saatu myytyä ja kilvitettyä. Käsittääkseni Teijon tehtaalta ei näistä jäänyt kovinkaan tarkkaa kirjanpitoa.
 21. Jani Nieminen FB:n Teijo-ryhmässä kirjottaa kytkinvaijerin rakentamisesta IKH:n osista näin: Kytkinvaijerin kokoonpanon osat. Kuva on kytkinpolkimen päästä moottoritilasta. Vaihdelaatikon päähän vaijeri sopii ilman lisäosia. Osat alhaalta alkaen: 1. Holkki. Jostain putkesta sahattu. En saa mitattua. 2. JARRUVAIJERI WAP 1665/1955MM. tuotenumero PV339041A. 3. Jatkomutteri M6 4. Mutteri M6 5. Kierretanko M6 pitkä noin 200 6. Mutteri M6 7. JARRUVAIJERIN SOVITIN WAP. tuotenumero PV339087.
 22. Ei tuo kyllä siltä näytä, että kone tulis etupyörän kääntymisen tielle, vaikka se olis sen 5cm taaempana.
×
×
 • Create New...