Jump to content

Paljonko on paljon tilinauhassa?


Paljonko on riittävä palkka?  

72 members have voted

  1. 1. Paljonko on riittävä palkka?

    • 15
      5
    • 18
      3
    • 20
      15
    • 23
      8
    • 25
      12
    • 30
      16
    • 35
      4
    • 40
      4
    • 45
      2
    • 50
      3


Recommended Posts

Kyssäri tässä joulua odotellessa; Paljonko on tarpeeksi palkkaa tunnissa VW hörhöille normi päivätyöstä?

 

**

 

Eli jos joku nykysen työnantajasi kilpailija kysyisi sinua töihin heille (100% samaan hommaan mitä teet nyt), niin mikä olisi alin summa jolla suostusit vaihtaa töitä? Eli et alkas edes tinkii nykysen pomon kanssa palkan korotuksesta, suoraan itrisanoutuminen ja lennossa vaihto.

(Oletus vielä että nykynen ja tää uusi työpaikka olis 100m päässä toisistaan)

 

Huomaa ettei tarkotus ole kaikkien rastittaa automaattisesti suurimman summan listalta, vaan hakea mikä on foorumin ukkojen keskellä oikeasti hyväksi palkaksi katsottava summa.

 

**

 

Noi rastitettavat summat on siis puhdasta tuntipalkkaa ja tosta verot vielä pois.

 

Jos haluat laskea kuukausipalkan, niin kerro luku työpäivillä (20,8 pv/kk) ja työpäiviäsi pituudella (8h)

 

**

 

Hintaesimerkkinä; Radio Suomi POPilla naurettiin sille että pääkaupungissa pysäköintipaikalla mittariin on sullottava 8e/h. Joten jos tienaat saman kuin parkkipirkon mittari, se on jo vähän.

 

Toisalta taas toi max 50e/h on sillä tasolla, että ellet tuota pomolle ko summaa katetta korkoineen, niin saat kenkää (esim myyntityössä tai vaikka koneistamisella).

 

Jossakin välissä on totuus mutta missä? :)

 

Aikaa vastata jouluaattoon asti.

Link to comment

Kai nyt joka hommasta pitäs ainakin se kansanedustajan palkka saada, eli 38eskoo tunti. Ellei jopa pääministerin 66,7e??? Ja tuottosi pitäs olla lähellä tuplat palkastasi että kannattaa työnantajan susta tellit ja lellit maksella.

Link to comment

Itse yrittäjämoodissa tällä hetkellä, ja riittävä palkka työstä on se jolla saan laskut maksettua. Kaikki muu on sitten sitä kivaa, jos sitä yli vaan sattuu jäämään.

 

Tosin tässä viime aikoina on kosittu PK-seudulle asiantuntijatöihin, enkä vaan yhtään osaa muodostaa sopivaa liksaa päässäni. Siis kuukausipalkkaa eikä laskutuksen tuntihintaa.

 

Asuminen ainakin kallistuisi ja muutenkin taitaisi rahaa palaa hieman enempi kuin täällä peräkylässä taapertaessa. Suurin pelko on kuitenkin se ettei sieltä kehä kolmosen sisäpuolelta löytyisi harrastustiloja...:)

Link to comment
Guest Jussinbussi

Mun mielestä huomattavasti tärkeämpi juttu on työn mielekkyys. Ite vaihdoin rakennustyöt kunnan eläkevirkaan kiinteistönhoitajana enkä ole hetkeäkään katunut vaikka palkka onkin huonompi. Täällä ei tarvi itseään juuri sillä työllä kiusata ja tulla ja mennä saa niinkuin tykkää, työmatka 1,5km joka taittuu mukavasti volkkarilla. Hyvänä päivänä sitä voi käydä kolmellakin eri autolla töissä. ;)

Link to comment

Jatkuuko nämä kyselyt nyt niin, että palstan tytöt kysyy mikä on oikeasti iso? ja kannattaako vaihtaa jos kotimatkakaan muutu?Ihmetellään sitten porukalla kun tytöt kertoo sen oikean koon! Eli tytöt sentin välein vaan mittaria vääntämään :)

 

 

Hyvää uutta vuotta

Link to comment

Pora voi tehdä itte omat poraamis kyselynsä. Tai laitta av(i)o puoliso asialle :)

 

***

 

Syy kysymykseeni oli että tämä palkka tyytyväisyys on hankala määrittää; mikä on tarpeeksi ja mistäkin työstä.

 

Kysekyn pohjalla oli naapurin kanssa istuttu ilta, kun hän kertoi että nyt hällä on nyt siistissä sisätyössä noin 5h/päivä ja palkka n 30e/h. Palkka kuussa siis n 3k€/kk. Samaa hommaa olis hällä tiedossa kilpailijalla täyspäiväsesti (8h/päivä), mutta pienemmällä tuntipalkalla. KK palkka olis 3700e/kk. Työtä tulis lisää n30%, mutta kuukausipalka kasvas n20%. Kannattaako vaihtaa?

Link to comment
Työtä tulis lisää n30%, mutta kuukausipalka kasvas n20%. Kannattaako vaihtaa?

Mikäli kokee pärjäävänsä nykyisellä palkalla, mie vaihtaisin ihan koska tahansa lyhyempään työpäivään, toki työn laadullakin siinä joku merkitys. Miulla 11:s vuosi yrittäjäelämää (päivääkään en oo ollu vieraalla töissä!) ja vaikka jotain on saanut jo kotiutettuakin, on se kyllä vieny niin perkeleesti aikaa. Nimim. eilenkin palvelinsiirtoja tekemässä 09-23.30. (nyt ne on ohi! Rai rai!)

 

...ai niin, oliko tuo 20% palkan nousu bruttoo vai nettoo, nimittäin veroprogression kanssa tuo 20% muuttuu jonnekin 16-18% tienoille jos se oli bruttoa. Siitä kun laskee että "joo 300e/kk lisää handuun mutta paljon pitempi päivä" niin houkuttelevuus senkun laskee... ELLEI jälkimmäisessä ole ylenemisen kautta mahdollisuudet sitten vielä paremmille ansioille (...ja vielä pitemmälle päivälle) parissa vuodessa.

Link to comment
...ai niin, oliko tuo 20% palkan nousu bruttoo vai nettoo, nimittäin veroprogression kanssa tuo 20% muuttuu jonnekin 16-18% tienoille jos se oli bruttoa.

Ja sitten Puavo kun joku opettaa sulle joku päivä verotaloutta, niin opit laskemaan että palkan päälle tuleva 20% brutto on 10 - 11% netto.

Ihan aikuisten oikeesti, johtuu tuosta sun mainitsemasta progressiosta, jos et usko niin laske :)

Link to comment

Ei saa kaikki yrittäjätkään välttämättä yli 20 e / h.

 

Toisaalta paljonko konsulttia lohduttaa 200 e / h jos työtunteja 10 kk?

 

Oma kokemus on et raha toissijaista, oma hyvinvointi ensisijaista. Mielelläni tekisin lyhyempää päivää jos vaan tulis tarpeeks kouraan. Palkkaduunissa harvoin tähän mahdollisuutta, tai sit pitäis luopua jostain...

Link to comment
  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...