Jump to content

Pari hyvää kissaa...


Recommended Posts

Terve

Naapurit on aloittanut sodan...heidän pikkulintujen syötämisharrastus kärsii meidän kissasisarusten liikkumisesta, joten nää kissat pitäis tappaa jotta tiput saa ruokittua..no ei siitä sen enenpää, mutta meillä on kissa sisarukset n. 10 v ikäiset (maikki ja manu) terveet ja hyvät rottien+hiirien+myyrien saalistajat ja muutenkin lepposat seuralaiset. Hankittiin kun asuttiin Inkoossa peltojen keskellä ja niitä rottia ja hiiriähän oli riittävästi,oppivat siellä pitää paikat puhtaana ja kun muutettiin n. 7 vuotta takaperin tänne Turenkiin niin jatkoivat samaa hommaa putsaamalla näiden linturuokkijoiden synnyttämät rotta ja hiiri populaatiot...no nyt pitäis löytää näille sympaattisille sisaruksille eläkepaikka jossa saavat puuhastella sitä mitä ne osaa ja olla ihmisille kaverina...eli annetaan kaksi kissaa hyvää kotiin, terveet ja leikatut.

Matti 0405510321

Edited by Matti-Pekka
Link to comment

No onko tuoosa mitään järkee.. Ei kukaan voi tulla sanomaa että kissat hengiltä tai muuallle ku hän haluaa ruokkia lintuja.. Itseasiassa jossain oli maininta että ei lintuja pitäs edes ruokkia.. ne levittää ties mitä tauteja, en ole tutkija niin en ole tuosta varma.. Tuota sotaa ei naapuri voita jos et anna periks.. sitten saat antaa muissakin asioissa periksi jatkossa.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment

Joo pahimmillaan tää menee ihan per..cc:n koko homma..naapurit juoksee tuossa kehumassa kuinka hyvät loukut niillä on ja homma kuulemma pelaa ja vievät aina löytöeläin paikkaa kun saavat loukutettua..voi hel..tti että alkaa  ..ttaa!! Ei oo lintupopulaatio vähentynyt meidä täällä olo aikaan , päin vastoin, mutta jyrsiä kanta kyllä! mutta eihän se näitä kiinnosta, se vaan että nuo pitää saada pois päiviltä, ja sitä ajaa 4 naapuria jotka on aktiivisia ja toisia 4 :jää ei kissat haittaa ,sen enempää kun paskovat linnutkaan...on tää joskus harmittavan vaikeaa kun ihmiset ei vaan pidä huolta omista asioistaan...

matti

Link to comment

Harmi etten voi allergian takia ottaa kissoja, mutta harmittaa puolestasi. Ne samat ihmiset, jotka viihtyy ihmeen hyvin TV:n luonto-ohjelmien ääressä ihastelemassa gebardin saalistamista, eivät kestä kissaserkkujen hoitamaa hyödyllistä eläinpopulaation hallintaa livenä luonnonmukaisesti. On todella valitettavaa, että olet saanut moiset kiusankappaleet naapureiksesi.

Link to comment

Voin kuvitella että v-mäistä asioida naapurin kanssa, jos vaateet on tuota luokkaa. Mutta kyllähän tässä itse asiassa naapuri on aika vahvoilla, koska omistajan vastuulla on pitää kissat (kuten muutkin lemmikit) pois naapurin pihalta. Muutenhan niiden vapaana liikkumista taajamissa ei ole laissa kielletty.

Link to comment

Sisäkissojen omistajana en kyllä lähtisi tuohon taistoon mukaan, koska lain pykälät ovat kuten Apo yllä kirjoittaa. Mirreilläsihän voi hyvinkin olla vielä 10 vuotta eläkepäiviä jäljellä. Onko kissahäkin rakentaminen omaan pihaan täysin pois suljettu vaihtoehto, että mirrit pääsee ulkoilemaan?

Link to comment

Joo kyllä se on..nämä on tottunut koko elämänsä viettää luontaisesti metsästellen ja liikkuvat aika isolla alueella hieman reviiriään mittaillen..eli kysy ei ole siitä että saanko vietyä kissoja ulos haistelemaan ulkoilmaa vaan se että ulosmittaan niiden elämästä sen mikä on ollut niiden mieli homma...ennemmin lopetan ne , .. mielummin antaisin ne sellaisella jolla olisi mahdollisuuden antaa niiden saalistaa ja viihdyttää omistajaperhettä loppu elämänsä...

Link to comment

Voi olla että pitää viedä aika kauas etteivät palaa seuduille, jossa ovat kolmesta kymmenvuotiaaksi seikkailleet. Kolkyt vuotta sitten, kun isälläni todettiin astma, annettiin meidän kissat serkuille n. viiden kilometrin päähän. Tulivat aika usein takaisin tuolta matkalta.

Link to comment

Joo niin olen kanssa kuullut että ihan läheltä löytää takas "kotiin"...Inkoossa kun oli peltoja .."silmän kantamattomiin"..niin joskus ajellessa huomas meidän Manun  tarkastavan pelto-ojien saalistilannetta muutamien kilometrien päässä...tämä narttu, Maikki, pysyy pienemmällä alueella , mutta on oikeastaan taitavampi saalistaa hiiriä, rottia ,oravia...

Link to comment

Asut ilmeisesti omakotialueella, naapureillahan ei ole kuin omalla pihallaan loukutus oikeus ja kissa oppii yleensä kerrasta loukkuun joutumisesta joten hirveesti en kantaisi murhetta naapuri uhasta. Panta kaulaan ja sirut kuntoon ja varautuu muutaman kympin löytöeläin maksuihin.

Edited by Anpu
Link to comment

Voihan se olla että ne linnut on tekosyy sille että ei halua katella muiden kissoja omissa nurkissa. Meilläkin pyörii noita kissoja pihassa ja pakko sanoa että kyllä ne vituttaa. Kusevat joka paikkaan, kävelevät autojen päällä ja luonnollisesti konepelti ja katto naarmuilla. Yhen loukutin poies kun kusi oveen.

 

Kissat kuuluu pitää kiinni niinkuin muutkin kotieläimet.

 

Ja meillä on ollut jo kolme kissaa, kaikki pidetty sisällä.

Link to comment

Meillä kissa saa olla kesäisin ulkona takapihalla.

Maahan on kierretty lieka, johon saa flexi-hihnan kiinni. Katilla on n. 10m säteellä tilaa liikkua ja vaikuttaa tyytyväiseltä.

Kerran napsahti valjaista soljet auki, kun vieras kissa tuli pihalle ja meidän lähti jahtaamaan sitä.

Muukalainen sai rökityksen ja hankimme kestävämmät valjaat...

Itseänikin ottaa päähän vieraat kissat omalla pihallamme. Väljemmin asutulla maaseudulla mielestäni voi pitää

vapaana.

Link to comment

Aika ikävää. Sisäkissoiksi muuttaminen lähes mahdotonta, ehkä yrittäisin kuitenkin jos toiseksi vaihtoehdoksi muodostuu vain lopettaminen. Kyllä ne on tyytyväisiä sisälläkin jos vaan saa totutettua ja lopettavat uloskerjäämisen ja ovien rappaamisen. Itsellänikin on kaksi, sisäkissoja välillä narunpäässä pihalla rivitalon läntillä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...