Jump to content

Noviisille hitsausvinkkejä


Guest Belgarion

Recommended Posts

Guest Belgarion

Elikäs eipä ole tullut paljoa hitsailtua ja pitäisi saada kuplan vararengaskotelon pohja ja kuskin penkin alta muutama reikä korjattua.

 

Tarvittis hieman neuvoa että miten tohon kannattas lähtä valmistautumaan. Eli kuinka paljon peltiä pois, minkälaista peltiä pitäis hankkia jne. Ihan noviisina liikenteessä niin mikään neuvo ei ole todellakaan turha. Ja kun ei ole omia hitsivehkeitä niin mieluusti olis hyvin valmistautunu ennenku lainaankaan hakee hitsin.

 

Kuitenkaan en haluaisi sitä minnekään hitsattavaksi viedä kun kyseessähän on harrastus :)

Link to comment

PAineilmakäyttöinen pistosaha on kätevä mätiä kohtia poistaessa, ei kipinät sinkoa ja tarkempi käyttää kuin rälläkkä. Pahvista leikkaat mallikappaleen jonka avulla leikkaat sitten reikään sopivan peltipaikan.

Link to comment

Otetaan mätää peltiä niin paljon pois että tulee terve. Sit reunat puhtaaksi vaikka rälläkällä massasta. Sit millin pellistä paikka. Piirtää sen kokoisen palan kuin on reikä tehty. Ja puskusaumalla kiinni eli päät vastakkain. Pelliksi käy tavan musta säsi eli sähkösinkitty, kestää pikkasen paremmin ton säilytyksen ja ei ole varastorasvassa.

Ja tarpeeksi virtaa koneeseen että palaa kunnolla ja tulee matala palko.

Saumojen siistiminen, jos haluaa. Maalit ja massa lopuksi.

Ja se on siinä. Tommonen millinen säsi maksaa noin 30 e 2 neliötä eli sen mukaan sit kannattaa kysellä pikkupaloja.

Katos Mito ehti aloitella.

Mut ton reiän voi suoraan peltiinkin piirtää, jos on tilaa.

Ja mahdollisimman varovaisesti hitsailee eli heftailee umpeen, niin ei vetele, mutta jos jäljellä niin väliä, niin rok oon vaan.

Link to comment
Guest Belgarion

Kiitoksia, valaisee jo paljon, pääsee tekemään nuo leikkaukset ja palat valmiiksi! Niin saa vielä ehkä tänä kesänä liikenteeseenkin tuon :)

Link to comment
Ja puskusaumalla kiinni eli päät vastakkain. Pelliksi käy tavan musta säsi eli sähkösinkitty

 

Tuota tuota, kun isot pojat on kertoneet sinkityn pellit hitsaamisesta, että ei olis kuulemma ihan viisasta. Tarttis olla kunnollinen raitisilmamaski.

Voipi tulla muutakin kuin pää kipeeks

 

Toisaalta tämän palstan lukijoilla tuskin on paljon menetettävää ;^)

Link to comment

No enpä tarkottanut mitään kattopeltiä, vaan sellasta missä on ohuen ohut harmaa kerros. Paksu sinkki räkii jo siinä määrin että on turha yrittää edes hitsailla. Siitä tulee varmasti pää kipeäksi, nih.

Link to comment
Guest Toheltaja

sinkkikuume ei oo naurun asia! sitä kannattaa tosiaan varoa käyttämästä. Jos pakosti käyttää ni suosittelen kovasti hiomaan sinkityksen pois 2cm leveydeltä hitsattavan kohdan ympäriltä.

Link to comment

Eihän se sinkki autakaan hitsin kohdalta. Plussa onkin siinä ettei siihen ruostu sormenjälkiä ja ei ole sitä varastorasvaa, mukavampi käsitellä.

Itteä ei ainakaan ole kuumeillut, ennemminkin noi massojen käryt aiheuttaa sitä päänsärkyä ku palavat. Ja onhan meillä kaikilla kunnon tuuletus tallissa, onhan.

Ja voihan sen reunan sipasta jollakin, jos tuntuu että on sinkkiä liikaa, mutta kuten tossa aikasemmin totesin, niin kyllä ne muut myrkkykaasut enemmän haittaa. Ja hinnoissakaan noilla pelleillä ei ole juurikaan eroa.

Mutta kukin ostaa mitä tykkää.

Link to comment
Guest Belgarion

Joo ei kyllä tarkotus mitään tiivistämisiä tehdä silikonilla... vaan kunnon saumat vaikka siinä muutama ilta tuhraantuiskin ;)

 

Mites tuo ite hitsaus, vissiin alapuolelta ois järkevä hitsata vai onko tällä kuinka suurta väliä?

Link to comment
Guest wiima-62

joopa joo,, Hitsauksessa kun käyttää lankaa AX-Cu Si 3 0.8 MIG-Lankaa niin jopa hommeli onnistuu eikä saumaruostu ikinä enää.

Hintaa 5 kilon kelalle tulee baut,,190 € ,, "on niin sanottua juotoslankaa mikille " . peltiä varsinkin hitsatessa ei tulee niin sanottuja loimuja herkästi vaikka mummo hitsais,jälki on sellaista messinginnäköistä.

 

Kyllä kanattaa hitsata altapäin niin ei jää rotankoloja,miks ei päältä jos on hyvähitsari jolla saumasulaa läpi kunnolla. Auton kyljeleen kaatamalla hitsausonnistuu todella hyvin ,mut mut mut entäs kyljet missä kunnossa sitten kun auton kaataa renksuille takas......tämä lanka käy ERITTÄIN hyvin sinkityllepelille

Link to comment
No johan on kallista lankaa, reilut 200 e ku taala hinnan kerroit.

 

Jaa että taala?

$ oon luullu taalaks ja

£ punnaks

 

Live mid-market rates as of 2005.06.03 09:11:22 UTC.

190.00 GBP United Kingdom Pounds = 281.307 EUR

Euro 1 GBP = 1.48056 EUR 1 EUR = 0.675418 GBP

 

mutta halpaahan toi on

Link to comment
Guest Belgarion

Kyllä kanattaa hitsata altapäin niin ei jää rotankoloja,miks ei päältä jos on hyvähitsari jolla saumasulaa läpi kunnolla. Auton kyljeleen kaatamalla hitsausonnistuu todella hyvin ,mut mut mut entäs kyljet missä kunnossa sitten kun auton kaataa renksuille takas......

 

Eli alhaalta tulee mun hitsaaman :) ja kyllä täs ny otetaan niitä kipinöitä hihaan ja ties minne kun ei oo oikeen tilaa pyöritellä tuota autoa mitenpäin vaan.. langoiksi saa kyllä tällä kertaa kelvata se mitä lainavehkeisiin löytyy :/

Link to comment
Guest Belgarion

no kyl tuo tankki on jo irti... :-)

 

toi 1m x 2m levy on kai standardi mitä noista peruskaupoista noita levyjä löytää... ?

 

On vaan pikkusen ylilyöntimäärä noiden reikien paikkaamiseen... mutta jos ei ny muualta löydy ni pitää kai aatella että sitä käyttöä vielä tulevaisuudessakin ilmenee :)

Link to comment
  • 2 years later...

Nostanpa törkeästi vanhan aiheen kun tiedonjano sivuaa samaa aihepiiriä.

Tilanne on siis seuraavanlainen; Olen hitsannut viimeksi n. 15v sitten muutaman hassun sauman migillä malli biltema, ja sitä ennen joskus koulussa 20+ vuotta sitten kaasulla, puikolla ja migillä. Parhaillaan odottelen matkahuollosta saapuvaksi Super Miggeriä jolla olisi tarkoitus sitten sekalaista autopelti- sunmuutahitsausta saada tehdyksi.

 

Super Migger on käsittääkseni valovirtakoneeksi varsin kelvollinen, joten tuskin tulen siihen heti tuskastumaan. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, millaista lankaa kannattaisi ostaa (laatu, paksuus ym) jotta peltihommat luonnistuisivat parhaiten. Hitsauskohteena olisi sekä saksalaista, englantilaista että ruotsalaista peltiä auton muotoon prässättynä sekä kotimaista valmistetta oleva peräkärry.

 

Suojakaasuvinkkejä saa myös antaa, vehkeen mukana tulee omistuspullo jonka tämänhetkinen täytöstila ja sisällön laatu on vielä arvoitus. Missä kannattaisi täyttää ja millä? Lohjan seutuvilta pitäisi löytyä.

Link to comment
Suojakaasuvinkkejä saa myös antaa, vehkeen mukana tulee omistuspullo jonka tämänhetkinen täytöstila ja sisällön laatu on vielä arvoitus. Missä kannattaisi täyttää ja millä?

 

Tämä on sitten sellainen ikuisuuskysymys, josta saadaan helposti melkoinen väittely aikaan ;) Itse en ohutpeltitöihin edes harkitsis mitään muuta kuin CO2:sta, mutta mä en olekaan ammatiltani hitsari.

 

Tosin tuo sun pullo määrää sen mitä sinne voit laittaa, suoskaasupulloon ei CO2:sta laiteta, ja sama toisinpäin.

 

AGA ei taida enää edes täyttää omistuspulloja? Joten järkevimmäksi vaihtoehdoksi jää Woikoski, jollei pullo sitten satu olemaan joku epästandardi, jolloin sitä pahimmassa tapauksessa ei saa täytettyä missään.

Link to comment

Mulla oli CO2 omistuspullo jonka ostin Sammutinhuolto Havantolalta Nummelasta. Nummelan liike on lopetettu ja toiminta keskittyy nyt kirkkonummelle, ajomatkaahan siita kertyy vahasen enempi. Halvat taytot, ja pitais pystya tayttamaan muuallakin mista vaan hiilidioksidia saa.

 

Huomaa myoskin etta regulaattori on eri hiilidioksidille kuin mita seoskaasulle.

Link to comment
Guest Toheltaja

0.6-0.8 bueno kotipeltisepälle. Laatu sitä paskaa mitä kaupasta saa ihan mustan hitsaamiseen. Noissa ei kannata ihmeitä panostaa, kun peltiä vaan hitsaat. Voin toki tarvittaessa myydä erikoisempia 15kg keloja, karpidilankoja jne. hinnat lähtee jostain 1500-3000€/rulla. :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...