Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Eihän tässä ehdi kuin tallissa käymään ja taas on lauantai. Eilen metsästin alelaareista kyljystä, skägää, salmiakki wingsejä, yrttivalkosipuli kanan sisuksia ja vihreillä yrteillä kuivamarinoitua kanaeläimen rinnusta. Noin 20 eurolla taas koko orkesteri ruokittu 😉 Koko talvena en oo vielä ehtinyt yhtään makkaraa itse saamaan, kun jälkikasvu syö kaiken 😄

 

IMG_4437.thumb.jpeg.904183c2afd8625fb0ba7dd60dff7fa5.jpeg

 

jälkkäriksi minttukaakaot lumihangessa seisten 😄

 

IMG_4436.thumb.jpeg.03c887198cf4142f364a762a8a1b5221.jpeg

 

  • Like 2
Link to comment

Täällä keittiösoosausta pikkuse taas vaihtees, los saladokset eri versioina rupes kasvattaan korvia ja etuhampaita kutuli kani fiilikset.. lihaa se olla pitää.. Kimmon ohjeilla punalappuhaukaks liikkelle.. ja kas kummaa kilon naudan sisäpaisti jäi räpylään muutamalla eerolla, siihen sitten kasattiin muut ympärille.. metukankannat, hillosipulipurnukoiden  jämät, samoin oliviit, suolakurkut paloiksi,salottisipulit ja valkosipulit sinne sekaan kokonaisina eli taas soosataan mitä sattu löytyyn.. liemi on ainakin maukas.. antaa hautua tunnin pari vielä.. 

 

IMG_20210315_194502.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

Ähäkutti, eipäs grillattukkaan kun ei satanut lunta 😄 Fisua pannulle. Pikkuisen suolaa, pippuria ja voita kaveriksi. Tallirasvat kun piti saada käsistä pois, niin pyöräytin läjän naanleipiäkin kalan kaveriksi. Nyt kelpaa taas köllötellä!

 

IMG_4637.thumb.jpeg.30c72905cc6d6df321a1de0afced63b5.jpeg

Link to comment

Meidän ikuisen vanha char-broil alkaa olla romutuskunnossa. Pitäis löytää tilalle ihan perusgrilli ilman mitään sivupolttimia tai muita ekstroja. Eli ihan pelkkä perusritilä, jossa saisi olla kuitenkin koko jotain 50x50. CHAR-BROIL Convective 310B olis sopivan kokoinen ja edullinen. Vaan kestääköhän tuollainen montaa vuotta ulkona...kuten vanha made in usa.

Link to comment

 

Kuivamarinointi ja valmistelut smokeria varten. Tammisen porsaan suolalapa, Sweet Baby Rays soosia pieni sipaisu pintaan liimaksi ja kevyesti Burgers & Ribsiä terästettynä mesquite- mausteseoksella. Tämän kaveriksi lauteille tulee juhlakinkun sijasta vahingossa ostettu kalkkunapaisti, pitää sillekin keksiä jotain ripoteltavaa pintaan.

 

 

IMG_20210403_135457.jpg

  • Like 1
Link to comment
2 hours ago, wp said:

Kaakatti ja kotletti sulassa sovussa lauteilla

 

Pukkaa WeePee vähän paistoaikoja ja lämpöjä miten kaakatin ja kotletin kanssa meni..
Eikä väliaikakuvatkaan tekis yhtään pahaa.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment

 

Yritän mennä aina lihalämpömittarin mukaan, pöntön oma mittari seilannut 110-150C väliä omasta viitseliäisyydestä riippuen. Kalkkunarulla reilu 2kg, nyt reilun neljän tunnin jälkeen noin 70C. Molemmat saavat sumupullosta niskaansa hedelmätäysmehua, tulee glasee samalla kertaa mehun sokereista.

 

 

 

IMG_20210403_201255.jpg

  • Like 3
Link to comment
41 minutes ago, wp said:

 

Purilaisvälipala naudan brisketin googlailun välissä...

 

 

Koitin savustaa briskettiä viime kesänä. Erittäin haastavaa hommaa. Ihan syötävää ja hyvää siitä tuli, mutta jotenkin se pääsi kuivaksi osittain. Poistin ehkä liikaa rasvaa siitä.

Kallista hommaa, se oli australiasta tilattu black angus ja makso 80€ 😄

Link to comment
18 minutes ago, HSuomi said:

Koitin savustaa briskettiä viime kesänä. Erittäin haastavaa hommaa. Ihan syötävää ja hyvää siitä tuli, mutta jotenkin se pääsi kuivaksi osittain. Poistin ehkä liikaa rasvaa siitä.

Kallista hommaa, se oli australiasta tilattu black angus ja makso 80€ 😄

Mulla samat kokemukset.. Meni vähän kuivaks ja ehkä liikaa tuli savunmakua eli ois pitänyt aikaisemmin kääriä folioon..
Ja kyllähän se tuli tehtyä vähän vasurilla tuhraten ku oikea käs oli varattu tinasotilasleikkiin.. 

Eli jos WP löytyy hyviä ohjeita/omia kokemuksia niin ei muutakuin jakaen..

Link to comment

Ei ole ohjeita mistä jakaa. Suoramyyntitiloihin olen hankintani suunnanut, pari paikkaa olen bongannut mistä kyseistä herkkua sesongin mukaan tarjolla. Jos tuollainen tönkki tulee hankittua niin menee luultavimmin ekaksi folioon ja vasta sen jälkeen riisutaan savuun ja peitän paksuimmalla vanhan liiton palvikyljellä jossa lihaa kolmannes ja loput savuläskiä itseään. Lihalämpömittarin tökkäisin kiinni ja tarkistaisin kuukkelin ohjeet.

  • Like 1
Link to comment

Täään ei ollut tarkoitus grillata mutta Prisman lihatiskillä neljä oikein paksulla makurasvalla varustettua kyljystä huuteli siihen malliin, että pitihän ne pelastaa parempiin suihin 😄

 

 

IMG_5114.thumb.jpeg.6c49e2cb334f3fcff6c45654bcf4233e.jpeg

Link to comment

Aijai, ihan kuolaa pukkaa suuhun ku saanut Keisarikunnassa grillin lumen jälkeen pestyä.. Keisarin iltapala ei koostu puurosta, vellistä eikä mistään muustakaan uber ihanan terveellisestä..

Krakovaa, ryynäriä ja rehellistä hiillosta.. kyytipoijaks pottusalados a'la Saarioinen, tomatos pyöräyttää grillin kautta.. 

 

Se on vähän niinku ison mualiman kielellä: let tö summer kome, grill is redy

 

IMG_20210418_185153.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

On siinä takana kaks vihannesta, los tomatos ja hookoo blöö.. nuo kaks muutakaan ei täytä lihan määritelmää.. ryynärit oli näköjään mennyt parempiin suihin pannun kautta

Mutta nyt on kausi auki.. 

 

IMG_20210418_201644.jpg

  • Like 2
Link to comment

Tiedän kyllä et ois parempi pitää lärvinsä ummessa, ku ei itte saa mitään aikaan, mutta sanon kuitenkin.

Noi nurkat ois niiiin paljon paremman näköset pyöristettynä.

Kattotelineenkulma.png

Link to comment
13 hours ago, Kurre said:

Tiedän kyllä et ois parempi pitää lärvinsä ummessa, ku ei itte saa mitään aikaan, mutta sanon kuitenkin.

Noi nurkat ois niiiin paljon paremman näköset pyöristettynä.

 

 

Kurre ei oo terävien kulmien mies.. Hyvä niin.. ei mee jäykäks ku nähdään.. 

Link to comment

Etelän Hetelmät vappubrunssilla ruokittu heidän vappuajeluiden jälkeen.. sima maistunut allekirjoittaneella niinkuin aina aattona lihamestarin tupsulakki päässä että ei tojolla taaskaan päässyt potkiin renkaita..

Maitovalas lötköttää vielä tyytyväisenä talvirysässä.. 

 

IMG_20210501_153205.jpg

  • Like 1
Link to comment

Vapuksi taas lievästi liikaa varustauduttu grillauksen suhteen.. no ei muutakuin grilli kuumaks ja loput iltapaloiks.. ribs, los tomatos, kokonaisia valkosipuleja nyytissä ja litsauspotatoes.. 

 

IMG_20210502_211941.jpg

Link to comment

Illan iloks burger väsäys ku jäi kätöseen potato bun hamppareita.. ei turhaan kehuttu niitä.. ja vielä enemmän kehun itse tekemään tsatsikiä, joka ei nyt ehkä kaikkien mielestä kuulu burgeriin.. mutta jatkossa mulla yhtenä vaihtoehtonä tulee pysymään. 

 

 

IMG_20210503_211341.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...