Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Grillailut jäi kuvaamatta.. mutta jälkiruoka ei, laiskanmiehenversio.. häthätää valmispohjan päälle purkista vaniljakastike vatkaimella hellittynä, siihen mansikat päälle ja kohti ääntä.. ja kelpas

Jääkaapista jämämaitosuklaa juustohöylällä koristukseksi.. Taiteellista silmää löytyy

 

 

IMG_20210727_205525.jpg

Edited by Urbantoy
Posted
On 7/7/2021 at 10:33 PM, KimmoH said:

Viime perjantaina bussireissulla leirissä askarreltiin pallogrillin kanssa evästä ja jälkkäriksi yhtä tähteä ❤️

 

Hätäsiä ukkoja kun briketit ei ole ehtiny vielä syttyä edes 😄

 

  • 2 weeks later...
Posted
On 8/8/2021 at 1:15 PM, Urbantoy said:

Keisarikunnassa laitettiin porukalle Ribsejä ja mukavat pirskeet oli taas:

 

Kyllä oli taas semmoset kinkerit ettei paremmasta väliä. Paskallakin piti sunnuntai - maanantai aamu käydä 4 kertaa kun ei oo tottunu syömään tommosia määriä.
Jätte kivaa oli ja isot kiitokset Kenpeleen Keisarille👊
Tv Security safed man 🤣

Posted

Taitaa syksy saada kun alkaa olla aikaa rillailuun. Eilen vähän cruisattiin ja sitten iltamyöhään rillattiin päälle Lidlin laarista viimeminuuteilla ennen sulkemisaikaa  löytyneitä muu eläimen osia. 

 

IMG_7786.thumb.jpeg.095f0a89a3553d20d12293e8fb5e982a.jpeg

 

IMG_7787.thumb.jpeg.2e66bca7a99678b02c5a69a731138e6f.jpeg

Posted (edited)

Tännään mennään savukalasalaatilla.. 

Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... 

 

IMG_20210814_174122.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted
22 minutes ago, Urbantoy said:

Tännään mennään savukalasalaatilla.. 

Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... 

 

IMG_20210814_174122.jpg

 

Täälä etelässä just taikasienten tekoon 😁

Posted
Just now, Geronimo said:

 

Täälä etelässä just taikasienten tekoon 😁

Nallikarissa leirioloissa värkätään niitä taas, tuu maistaan taas.. Pää niistä menee pöyrälle aina

Posted

Uruguaista lehmää suomalaisen possun halailussa, tatit, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pitää seuraa.

Vaimon makuun pikkasen liikaa chiliä kasviksissa, mut muuten oikein hyvää.

Uruguay_beef.png

  • Like 1
Posted
19 hours ago, Kurre said:

Uruguaista lehmää suomalaisen possun halailussa, tatit, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pitää seuraa.

Vaimon makuun pikkasen liikaa chiliä kasviksissa, mut muuten oikein hyvää.

 

Taitaa tuossa Kurressakin elää pikku kokki sisällä, ei mee pelkillä pähkinöillä.. Hieno homma

  • 4 weeks later...
Posted

Levi/ylläs akselilta etätöistä vappaata.. huonosti sienet nousdut.. 

Mutta jotain löytynyt.. tattimuhennosta eilen osasta, mutta uupelo iski kaupunkilaiselle ku pari päivää leikkii hirveä ja painaa pusikossa.. mutta eiköhän tänään saada tattirisotosta kuvaa

 

IMG_20210906_191630.jpg

Posted

Alkuvalmostelut done, eli jokun vitun ohje luettu netistä ja KeisariKunnassa uskalletaan mennä heikoillekin jäille.. ku ikinä ei oo tehnyt tätä soosausta.. noh jos reislle menee,löytyy hiilaria ja juustohiilaria kaapissa ja puita löytyy.. takkaan tulet sitten..

 

IMG_20210907_191858.jpg

  • Like 1
Posted

Tämmönen siitä tuli, vähän työläs ensikertalaiselle tehdä mutta niinhän se on kaikessa, tehdään mitä tulee, maku loistava ku omista itsepoimituista tateista väsätty, ulkonäkö oksennus, mutta paskanahan se muutenkin tulee ulos, niin onko niin väliä.. 

 

IMG_20210907_202428.jpg

Posted (edited)

Tännään on sitten laiskan miehen hupi, Monza F1 lunch, tulisella "siirapilla", preparations ongoing.. hyvää soffa mättöä a'la dagen efter.... 

 

IMG_20210912_150447.jpg

Edited by Urbantoy
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Alkaa ulkona jo pikkusen viileetä.. no otetaan pata käyttöön ja haudutetaan joku oma sotku päästä.. possua nautaa sipulin ja valkopulin kaa ruskistus, päälle lihaliemi.. haudutus.. jossain välissä tuoreet ruskisttt herkkusienet, hillosipulit, kuutioidut paprikat ja suolakurkut kalamataolivien kera perään.. lisää haudutusta, jonkun ajan pääst, loppu maustaminen ja lirauksella kermaa siitä tulee terveellistä.. puikulapottu muusin päälle sitten.. 

IMG_20210925_183054.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted

Lisää vaatetta vain päälle, niin tarkenee rillata 😉 Perjantai iltana alkoi tehdä mieli kisamakkaraa joten rilliin tulet tallin edustalle ja bussista vähän humppaa taustalle.

 

IMG_8344.thumb.jpeg.375a85561d87ad70e761de4abd20094c.jpeg

 

IMG_8348.thumb.jpeg.ff6dfaf3f63435cefda792fb5fb57703.jpeg

 

 

  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Olisi peräkärryllinen smokerin pesään passelia tammi- ja pyökkipalikan aihiota. Saattaisi riittää muillekin tarvitseville...aloittelin juuri pilkkomista mutta pimeä alkoi painaa päälle.

 

 

 

IMG_20211006_180211_1.jpg

  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Kolme pikkupesällistä tammi- ja pyökkipalikkaa hiillokselle. Lohkoperunoita ja papuja, pääaines naudan sisäfile. Sisälämmöksi lihalle tähdätään 55C eli medium ja sitten folioon hetkeksi vetäytymään. Vähän korkeammat lämmöt, noin 220C ollut perunoille, nyt fileelle pudotin pöntön oman mittarin mukaan 180C pintaan ja heitin pari savukalikkaa pesään.

Katsotaan mitä tulee...

IMG_20211023_165155.jpg

  • Like 1
Posted

Perunoiden kanssa joutui koville, totutut kypsennysajat eivät osuneet edes lähelle. Pinta oli mukavan näköinen mutta kypsyys al dente kun piti olla kypsiä. Pönttöön lisättävä kolme lämpömittaria, erot päämittarin haarukassa välillä 160-220C sikäli isot että sijainti ritilällä ratkaisee tuliko kypsää vai jäikö vaiheeseen

IMG_20211023_181635.jpg

  • Like 2
Posted

Kokeellista settiä, puikulaperunaa, oliiviöljyä ja suolaa. Laiskuus iski, paahdan potut ja lisäilen eiliseen uunipataan jossa juureksia, sipulia ja ylikypsää porsaan suolalapaa. Katsotaan mitä tulee...

IMG_20211030_211716.jpg

  • Like 1
Posted
25 minutes ago, wp said:

Kokeellista settiä, puikulaperunaa, oliiviöljyä ja suolaa. Laiskuus iski, paahdan potut ja lisäilen eiliseen uunipataan jossa juureksia, sipulia ja ylikypsää porsaan suolalapaa. Katsotaan mitä tulee...

 


WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia

Posted
42 minutes ago, Urbantoy said:


WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia

 

Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan...

  • Like 1
Posted
2 minutes ago, wp said:

 

Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan...

Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus..  siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. 

Posted
25 minutes ago, Urbantoy said:

Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus..  siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. 

 

Paahda uunissa kuorineen, tulee huikea  maku

Posted
1 minute ago, wp said:

 

Paahda uunissa kuorineen, tulee huikea  maku

Tämä kokeillaan, en vielä kokeillut mutta tiedossa tuo oli, kiitti silti tuon tiedon vahvistamisesta..
Tällä kertaa kokeillaan höyrytystä ku sitä kaveri suosittteli että liota turhaa vedessä

Posted

Ja taas olisi smoker tulilla, tällä kertaa lauteilla on Atrian harmaasuolattu kinkku. Alkulämmöt 145C, katsotaan mihin suuntaan säädetään päivän ja illan mittaan.

Tein veitsellä muutaman viillon läpi nahkasta jotta hiiliuunin aromit pääsevät tasaisesti lihaan. 

Posted

Savustelin etuselkää 6 tuntia miedolla lämmöllä ja sitten lihaliemen sipulin ja valkosipulin kanssa pataan kunnes sopiva lämpötila. Saa nähdä tuleeko tuollaisesta palasta syötävää...

PXL_20211106_141828073.jpg

  • Like 3
  • 2 weeks later...
Posted

Lihakauppias piipahti ja toimitti tilauksen, smokeria odottamaan tuli kolme brisket flattia, 8 kpl ulkofilepihvejä ja jauhelihaa purilaistarpeiksi. Black Angus- nautaa, suoraan tuottajalta. Flattien osalta on reseptejä vertailtu ahkerasti, katsotaan mitä niistä syntyy.

  • Like 1
Posted

Kaikilla eri hinta, haarukka 14- 26 €/kg. File kallein, jauheliha ja brisket lähellä toisiaan. Rouva oli bongannut naamakirjasta ilmon, ostin kaikki jäljellä olevat brisketit enkä jättänyt muille 😁 Flatin lisäksi mahdollista saada puolittamaton eli flatti ja pointti yhtenä palana kun tilaa ennakkoon. Pannaan harkintaan vaikka äkkiä tulee 5kg pala....

  • Like 1
Posted

Lihojen lisäksi tuli hankittua iso rulla ns. "butcher paper":ia johon kääriä lihat loppuvaiheessa, folioon verrattuna säilyttäisi pinnan rapeampana, mene ja tiedä🤔. Heräteostos, bongasin paikallisen Tokmannin grilli- ja puutarhaosastolta.

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...