KimmoH Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 Viime perjantaina bussireissulla leirissä askarreltiin pallogrillin kanssa evästä ja jälkkäriksi yhtä tähteä ❤️ 1 Quote Link to comment
arvuuttaja Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Livojärvellä aamukahvilla.. Quote Link to comment
Urbantoy Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) Grillailut jäi kuvaamatta.. mutta jälkiruoka ei, laiskanmiehenversio.. häthätää valmispohjan päälle purkista vaniljakastike vatkaimella hellittynä, siihen mansikat päälle ja kohti ääntä.. ja kelpas Jääkaapista jämämaitosuklaa juustohöylällä koristukseksi.. Taiteellista silmää löytyy Edited July 27, 2021 by Urbantoy Quote Link to comment
HSuomi Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 On 7/7/2021 at 10:33 PM, KimmoH said: Viime perjantaina bussireissulla leirissä askarreltiin pallogrillin kanssa evästä ja jälkkäriksi yhtä tähteä ❤️ Hätäsiä ukkoja kun briketit ei ole ehtiny vielä syttyä edes 😄 Quote Link to comment
Urbantoy Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Keisarikunnassa laitettiin porukalle Ribsejä ja mukavat pirskeet oli taas: 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Keisarikunnassa sama shöy jatkuu ku sakemammit kovia syömään.. 1 Quote Link to comment
Geronimo Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 On 8/8/2021 at 1:15 PM, Urbantoy said: Keisarikunnassa laitettiin porukalle Ribsejä ja mukavat pirskeet oli taas: Kyllä oli taas semmoset kinkerit ettei paremmasta väliä. Paskallakin piti sunnuntai - maanantai aamu käydä 4 kertaa kun ei oo tottunu syömään tommosia määriä. Jätte kivaa oli ja isot kiitokset Kenpeleen Keisarille👊 Tv Security safed man 🤣 Quote Link to comment
KimmoH Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 Taitaa syksy saada kun alkaa olla aikaa rillailuun. Eilen vähän cruisattiin ja sitten iltamyöhään rillattiin päälle Lidlin laarista viimeminuuteilla ennen sulkemisaikaa löytyneitä muu eläimen osia. Quote Link to comment
Urbantoy Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 (edited) Tännään mennään savukalasalaatilla.. Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... Edited August 14, 2021 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Geronimo Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 22 minutes ago, Urbantoy said: Tännään mennään savukalasalaatilla.. Nuoret herrat Möhwald oli napannut Kuusamon suunnalta haukea ja säynävää + uutta sipulia pitkään marinoituna.. oli upea yllätys ku maistoin kalaa, aivan loistavia oli.. ei turhaa puhuta että kotimaista kalaa kannattas käyttää.. kiitos poijille ku toivat, mahtavia jätkiä.... Täälä etelässä just taikasienten tekoon 😁 Quote Link to comment
Urbantoy Posted August 14, 2021 Share Posted August 14, 2021 Just now, Geronimo said: Täälä etelässä just taikasienten tekoon 😁 Nallikarissa leirioloissa värkätään niitä taas, tuu maistaan taas.. Pää niistä menee pöyrälle aina Quote Link to comment
Kurre Posted August 15, 2021 Share Posted August 15, 2021 Uruguaista lehmää suomalaisen possun halailussa, tatit, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pitää seuraa. Vaimon makuun pikkasen liikaa chiliä kasviksissa, mut muuten oikein hyvää. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 19 hours ago, Kurre said: Uruguaista lehmää suomalaisen possun halailussa, tatit, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pitää seuraa. Vaimon makuun pikkasen liikaa chiliä kasviksissa, mut muuten oikein hyvää. Taitaa tuossa Kurressakin elää pikku kokki sisällä, ei mee pelkillä pähkinöillä.. Hieno homma Quote Link to comment
Urbantoy Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Levi/ylläs akselilta etätöistä vappaata.. huonosti sienet nousdut.. Mutta jotain löytynyt.. tattimuhennosta eilen osasta, mutta uupelo iski kaupunkilaiselle ku pari päivää leikkii hirveä ja painaa pusikossa.. mutta eiköhän tänään saada tattirisotosta kuvaa Quote Link to comment
Urbantoy Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Alkuvalmostelut done, eli jokun vitun ohje luettu netistä ja KeisariKunnassa uskalletaan mennä heikoillekin jäille.. ku ikinä ei oo tehnyt tätä soosausta.. noh jos reislle menee,löytyy hiilaria ja juustohiilaria kaapissa ja puita löytyy.. takkaan tulet sitten.. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Tämmönen siitä tuli, vähän työläs ensikertalaiselle tehdä mutta niinhän se on kaikessa, tehdään mitä tulee, maku loistava ku omista itsepoimituista tateista väsätty, ulkonäkö oksennus, mutta paskanahan se muutenkin tulee ulos, niin onko niin väliä.. Quote Link to comment
Urbantoy Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) Tännään on sitten laiskan miehen hupi, Monza F1 lunch, tulisella "siirapilla", preparations ongoing.. hyvää soffa mättöä a'la dagen efter.... Edited September 12, 2021 by Urbantoy Quote Link to comment
Marko Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Eipä tuu niin usein grillailtua mutta tällasia sinne grilliin yleensä päätyy. 😁 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted September 26, 2021 Share Posted September 26, 2021 (edited) Alkaa ulkona jo pikkusen viileetä.. no otetaan pata käyttöön ja haudutetaan joku oma sotku päästä.. possua nautaa sipulin ja valkopulin kaa ruskistus, päälle lihaliemi.. haudutus.. jossain välissä tuoreet ruskisttt herkkusienet, hillosipulit, kuutioidut paprikat ja suolakurkut kalamataolivien kera perään.. lisää haudutusta, jonkun ajan pääst, loppu maustaminen ja lirauksella kermaa siitä tulee terveellistä.. puikulapottu muusin päälle sitten.. Edited September 26, 2021 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
KimmoH Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Lisää vaatetta vain päälle, niin tarkenee rillata 😉 Perjantai iltana alkoi tehdä mieli kisamakkaraa joten rilliin tulet tallin edustalle ja bussista vähän humppaa taustalle. 2 Quote Link to comment
wp Posted October 6, 2021 Share Posted October 6, 2021 Olisi peräkärryllinen smokerin pesään passelia tammi- ja pyökkipalikan aihiota. Saattaisi riittää muillekin tarvitseville...aloittelin juuri pilkkomista mutta pimeä alkoi painaa päälle. 1 Quote Link to comment
KimmoH Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Normipäivä, paholaisenhillolle jotain kaveriksi 1 Quote Link to comment
wp Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Kolme pikkupesällistä tammi- ja pyökkipalikkaa hiillokselle. Lohkoperunoita ja papuja, pääaines naudan sisäfile. Sisälämmöksi lihalle tähdätään 55C eli medium ja sitten folioon hetkeksi vetäytymään. Vähän korkeammat lämmöt, noin 220C ollut perunoille, nyt fileelle pudotin pöntön oman mittarin mukaan 180C pintaan ja heitin pari savukalikkaa pesään. Katsotaan mitä tulee... 1 Quote Link to comment
wp Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Perunoiden kanssa joutui koville, totutut kypsennysajat eivät osuneet edes lähelle. Pinta oli mukavan näköinen mutta kypsyys al dente kun piti olla kypsiä. Pönttöön lisättävä kolme lämpömittaria, erot päämittarin haarukassa välillä 160-220C sikäli isot että sijainti ritilällä ratkaisee tuliko kypsää vai jäikö vaiheeseen 2 Quote Link to comment
KimmoH Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 Kynttilän valossa 👌 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 Hyvältä näyttää Kimmo Quote Link to comment
wp Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 Kokeellista settiä, puikulaperunaa, oliiviöljyä ja suolaa. Laiskuus iski, paahdan potut ja lisäilen eiliseen uunipataan jossa juureksia, sipulia ja ylikypsää porsaan suolalapaa. Katsotaan mitä tulee... 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 25 minutes ago, wp said: Kokeellista settiä, puikulaperunaa, oliiviöljyä ja suolaa. Laiskuus iski, paahdan potut ja lisäilen eiliseen uunipataan jossa juureksia, sipulia ja ylikypsää porsaan suolalapaa. Katsotaan mitä tulee... WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia Quote Link to comment
wp Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 42 minutes ago, Urbantoy said: WP, villi veikkaus että aivan erinomaista, koska harvemmin sitä pataruokaa pystyy sössimään ku ottaa vaan aikaa ja antaa muhia Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan... 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 2 minutes ago, wp said: Tämä meni nyt lopulta siten että rouva söi ko. perunoita pannun kautta Atrian juustoisen putkilihan kera mutta itse imaisin tuon padan. Molemmat hyviä, pata parempi. Perunat kuitenkin ihan huippuja, sisus voin ja rasvaisen maidon kanssa muusiksi😍 vois mennä minkä kanssa vaan... Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus.. siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. Quote Link to comment
wp Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 25 minutes ago, Urbantoy said: Huomenna Keisarikunnassa oma sävellys "creaolilaispadasta" eli nauta sekä possufilettä, huikan pippurimetukkaa ruskistukseenn sipulien kera, siihen liemet ja muut höysteet eli suolakurkku, paprika paloina, lopuks hillisipulit ja kalamaoliviit sekaan ja tietty pikkuliraus kermaa lopuks ja haudutus.. siihen puikulamuussi.. Puikulat höyrytetään tällä kertaa ja sitten muussia niistä.. Paahda uunissa kuorineen, tulee huikea maku Quote Link to comment
Urbantoy Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 1 minute ago, wp said: Paahda uunissa kuorineen, tulee huikea maku Tämä kokeillaan, en vielä kokeillut mutta tiedossa tuo oli, kiitti silti tuon tiedon vahvistamisesta.. Tällä kertaa kokeillaan höyrytystä ku sitä kaveri suosittteli että liota turhaa vedessä Quote Link to comment
wp Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Ja taas olisi smoker tulilla, tällä kertaa lauteilla on Atrian harmaasuolattu kinkku. Alkulämmöt 145C, katsotaan mihin suuntaan säädetään päivän ja illan mittaan. Tein veitsellä muutaman viillon läpi nahkasta jotta hiiliuunin aromit pääsevät tasaisesti lihaan. Quote Link to comment
Mikko S Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Savustelin etuselkää 6 tuntia miedolla lämmöllä ja sitten lihaliemen sipulin ja valkosipulin kanssa pataan kunnes sopiva lämpötila. Saa nähdä tuleeko tuollaisesta palasta syötävää... 3 Quote Link to comment
KimmoH Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Pikku pakkanen, sataa lunta ja pallogrilli vetää hyvin 👌 ja minttukaakao on kuumaa ✌️ Quote Link to comment
wp Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Lihakauppias piipahti ja toimitti tilauksen, smokeria odottamaan tuli kolme brisket flattia, 8 kpl ulkofilepihvejä ja jauhelihaa purilaistarpeiksi. Black Angus- nautaa, suoraan tuottajalta. Flattien osalta on reseptejä vertailtu ahkerasti, katsotaan mitä niistä syntyy. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 On se hienoa ku saa noin tuotetta kotiin toimitettuna.. Uskallatko kertoo brisket flat:in, pihvien ja black angus jauhiksen kilohinnan.. Quote Link to comment
wp Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Kaikilla eri hinta, haarukka 14- 26 €/kg. File kallein, jauheliha ja brisket lähellä toisiaan. Rouva oli bongannut naamakirjasta ilmon, ostin kaikki jäljellä olevat brisketit enkä jättänyt muille 😁 Flatin lisäksi mahdollista saada puolittamaton eli flatti ja pointti yhtenä palana kun tilaa ennakkoon. Pannaan harkintaan vaikka äkkiä tulee 5kg pala.... 1 Quote Link to comment
wp Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Lihojen lisäksi tuli hankittua iso rulla ns. "butcher paper":ia johon kääriä lihat loppuvaiheessa, folioon verrattuna säilyttäisi pinnan rapeampana, mene ja tiedä🤔. Heräteostos, bongasin paikallisen Tokmannin grilli- ja puutarhaosastolta. 1 Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.