Jump to content

Mikä projektille väriksi??


Guest Iso_G

Recommended Posts

Niinku jo tiedottelin onnilisena uutena omistaja .. Hommasin ton avo roadster projektin..

...ja se on sen verta pintanaarmunen ja takapelti pitäis löytää + maalata... ja luulen et samaa värisävyä vaikea peltiin löytää...

 

Kysynki nyt koko porukalta pikkasen vinkkiä väriks.. ???

Katon pidän valkoisena.. mitkä värit sopivat sen kanssa yhteen.. ??

Olen kuullut et tummat värit eivät sovi muodokkaalle autolla.. eli joku kirkas värkäs.. EI pinkki, Ei tipun keltainen, Ei porssen punainen... Mutta mikä??

 

Tai sitten sopisiko jokin väri yhdistelmä.. kaks väri maalaus.. kuviointi... raita... SHOKKIväri??

 

Ehdotuksia??

 

PS: onko kellään linkkejä tai kuvia laitella vastaavista härveleistä... et tietäis millasia on rakenneltu.. ja miten värit sopii???

Link to comment
Sit photarit vaan laulamaan..

 

Mut mitä tapahtuu tossa takaloksun etureunassa? Oikaseeks toi muoto tossa jotenkin vai onks tää vaan jotain optista harhaa?

 

Optistaharhaa... on se ihan normi muodoissaan... hyvät pellit.. ku vaan sen takapellin löydän...

 

Ovipahvit on jollakin mustalla sametilla päällystetyt.. ja penkit mustat vokkelon keinonahkaset(?)... Aatteli ovipahvit tehä ovilevyiks ja piilottaa varasvarmasti levyn taakse ovikajarit... ei ole edes laskevat lasit tiellä ;)

Sisällä takapääs on mustaa keinonahkaa käytetty.. et tumma sisus... kojepelti korinvärinen.. harkitsin et jos teklis siittä mustan ... mattamustan??

Mutta kun kuulemma ei muodot oikein näy sitten.. Seatin keltainen ei ehkä... musta olen nähnyt tipun keltaisia ja punaisia kuppeleita paljon.. Kawan myrkyn vihreä olis räyhäkkä metallihohtoisena..??

 

Onks porukassa tietsikkataitosta joka osais tehä vaihtoehtokuvia...??

 

 

EDIT: Kenes tää on... ja mikä on tää väri??

http://volkkaripalsta.com/tapahtumat/Ur ... _1532.html

Link to comment

Tuo urtsibiili olj Motturin tiimin, siitä repes etupyörä ihan ekoilla kierroksilla. Harmi sinällään, oli kyllä härskin nopea.

 

Tässä jotain värivaihtoehtoja. Ei suoraan irronnu mitään vaaleampia sävyjä kun en viitsinyt rajailla. Violetit, oranssit, viininpunaiset jätetty tarkoitusella pois.

 

Puavo @ dwl

post-71-13888358158137_thumb.jpg

Link to comment
Milläs pirulla muuten tollanen hohtava väri saadaan aikaan?

Prätkissä on usein aika hohtavia värejä, muistaakseni uusien harrikoiden kartoissa ois ollu joku aika tollanen punane. Tais olla seki kolmikerroshelmiäinen.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Onks toi ihan totta mitä tuolla sivulla luki? Lakkaan sekottuva väri ei maksa kun vaivaset 25€ desiltä ja se piisaa jopa viiteen litraan lakkaa?

 

Jos näin on, niin tais maalauksen suhteen loppua miettimiset siihen. Candy-sininen ja hopiaa sitten aksilot ja muut alustan nippelit. Toki mustaakin sinne nippeleihin rosterin kiillon lisäks.

Link to comment
Toi punanen ois miun mieleen kyl eniten. Sopis siis nimenomaan tuohon autoon.

 

EN olis uskonut sanovani mutta punainen oikeesti näyttää tossa niinku parhaimmalta... ;)

 

Mutta toi kupari on kanssa siisti.. hienosti oli kaveri värkänny värit noihin kuviin... lisääki kattelis noita vaihtoehtoja...

Tuntu punanen ja kupari saavan kannatusta.. ??

Link to comment
No punasia avoja on kyllä mielestäni tarpeeksi ja tylsän värinenkin.

Mutta tuo kupari on bueno! Massasta pitää erottua ja ulkonäöstä ei tingitä!

 

Sen takia poistinki "tipunkeltaisen ja porssen punaisen" listaltani heti aluks... jotain kirkasta ja räikeetä... toi kupari oli hieno... mutta minkähän lainen homma on laittaa tuolta saitilta löytynyttä candylakkaa... vaatiikohan pohjilta paljon??

 

http://www.customcoating.net/candy/candy-13.phtml

 

Tossa olis aika hyvä siihen kuppeliin.. mitäköhän värejä käytetty??

Link to comment
Guest Mika Raussi
mutta minkähän lainen homma on laittaa tuolta saitilta löytynyttä candylakkaa... vaatiikohan pohjilta paljon??

 

http://www.customcoating.net/candy/candy-13.phtml

 

Tossa olis aika hyvä siihen kuppeliin.. mitäköhän värejä käytetty??

En oo asiaan perehtyny, mutta taitaa olla candy värin vetämisessä kaikista tärkein asia saada tasanen lakkakerros. Lakassa kun on väri, niin sävy vaihtelee ellei kerros oo tasanen.

 

Tossa kuvan kypärässä taitaa olla kromimaali pohjalla.

Link to comment

Jos pinta on tollanen peilimäinen niin pohjilta vaaditaan todella paljon, ainakin jos haluaa siistin. Pohjat pitää siis olla kunnossa, niinku muutenkin aina maalauksessa.. Tosi usein huomaa, että ihmiset luulee riittävän kun pinnat on sinnepäin, "kyllä se maali sit tasottaa". Se pintaväri ei tod oo pintojen tasottamista varten, eikä se sitä myöskään tee. Lakkapinnallaki saa vaan pieniä heittoja korjattua, mutta niinku Raussiki sano, sävytetyllä lakalla kerroksen pitää olla tasainen. Tietenki näyttelyautoihin vedetään sit lakkaa vielä lisäks päälle, hiotaa, uuestaan lakkaa, hiotaan, lakkaa.. kunnes pinta on ihan tasainen (pohjat pitää tietenki olla priimaa jo ennen maalausta)

Link to comment
Guest Mika Raussi

Se on kyl totta, että pintaväri ei tasota yhtään mitään. Se mikä tasottaa on primeri. Mut ei se auta se primerikään jos hio sen päin hemmettiä tai pohjat juoksee vaikka mitä mutkia alla. Pelkkä kiiltävä maalikin paljastaa vaikka mitä. Ehkä kromimaali paljastaa aika paljon enemmin.

 

Mie aattelin, että vetelisin omaan projektiin alapuolet ja sisäpuolet ite ja maalari sais vetää sit kaikki ulkopuolelle jäävät pinnat. Pitää vaan ettiä maalari, joka suostuu ruiskuttamaan miun tekemille pohjille.

Link to comment

Ei aivan vielä ajankohtaista... mutta vaikea on valita väriä... mulla on Hartikka sähkönsininen.. ja musta se olis asiallinen väri .. hiukka kirkkaampana kuin tos on nykysellään.. mutta olen myös harkinnu tota kuparia joka noissa kuvissa näytti hyvältä... ja miettiny mites mattamusta tai kiiltävä musta sopis.. mustalla on vaan tapana pienentää auton kokoa.. mutta toisaalta valkoinen katto ja musta sisus sopis sit siihen.. Meneeköhän mustana liian synkäks.. vai tulisko "härski"pakkaus??

Link to comment
tossa vesifoorumilla oli corrado projekti, johon oli laitettu mattamustaa pohjalle, violettihelmiäinen väliin ja mattalakka päälle...me like.

click

 

Vois olla ihan maukas jos laittas mattamusta .. sähkönsininen helmiäinen ja lakka...?? se sit vissiin kimaltais auringossa kivasti ??

Link to comment
Minä laittaisin Kastanjan ruskeaksi (värikoodi L73) ja Wetlookia killottamalla lakkapintaa...

 

Olisko vastaavasta kuvaa... mites toi WETLOOK syntyy... näyttää..

 

Tietääkö kukaan hyvää värikoodia/värinnimeä... joka olisi mahdollisimman kirkas sähkön sininen??

Semmonen silmiinpistävä oikein...

Link to comment

Tohon mattajuttuun, Ei se lakan kanssa käytettävä 2k -väri ilman lakkaa muutenkaan kiiltele, aika mataksi jää maalauksessa. Lakka tekee siihen sen kiillon. Tavallinen lakaton väri sit tietenkin kiiltää sen mitä pystyy.

 

Lakkaan ja maaleihin voi kuitenkin laittaa mattausaineita, joilla saavutetaan eri asteisia kiiltävyyksiä, matta, puolimatta, puolikiiltävä, kiiltävä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...