Jump to content

Lista suomalaisista VW 1/4mile ajoista


Recommended Posts

Laitetaan oma kiinnitetty topic tästä listasta, jota koitetaan pitää ajantasalla teidän avustuksella.

 

Päivitän listaa sitä mukaa, kun tulee tietoja tähän ketjuun, tai yv:llä.

Kiinnostaa myös moottorin koko ja vapari vai turbo/kaasut.

Muistelkaa omia ja muiden aikoja, niin saadaan mahdollisimman kattava lista.

 

Edit:

Excel on ladattu nettiin ja sinne voi kaikki käydä lisäämässä ja muokkaamassa tietoja.

Muutokset tallentuu automaattisesti.

Voit laittaa tuloksesi myös oikean puoleiseen listaan, josta siirrän ne sitten oikeaan kohtaan.

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UJlSBasHyOGf7fNP5exraCnacCzEiQZvKUoGLc3ibGk/edit?usp=sharing

 

 

-Tero-

Edited by levari
 • Like 6
Link to comment

Koitetaan pitää ketju sillä tavalla siistinä että tässä ketjussa keskustellaan pääpiirteittäin vain listalla olevista/tulevista ajoista ja niihin liittyvistä asioista. Jos haluaa keskustella muista kiihdytysmuisteloista tai jokkisauton soveltuvuudesta kiihdytyskäyttöön jne niin avatkaa uusi ketju, kiitos.

Link to comment
 • 3 months later...
 • 4 weeks later...

Rytö Oval Racing , Meillä Pudasjärvellä se viimeisin kellotus vaihteistorikkoon ja tai 2 pitopyörä irtos tig hitsauksista. Ehkä joskus taas? Liikaa muita projekteja juuri nyt. Pudasjärvellä hurjan hyvät puitteet ajaa harjotuspäivillä vaikka 15 kierrosta kiihytellen ja siinä niitä säätöjä saa kohilleen. Pitoo ollu kyllä. Kone on VW boxer tyyppinen hiirimoottori =) 

 

alle kymmenen vuatta si Suamalaanen hieno nopea musta kupla meni Gardemoenissa oikeen kovasti enkkaan? muistaakos joku muu

 

Porissa 26.5.2018 pitäis ainaki olla VW woemaa kiihyttelees joten kireitä kaasuvarppeja

Edited by Jarmo Lummi
Link to comment

Jep, Teron kanssa oltiin tänään Porissa. Terolle onnittelut ja peukut!

 

Mulla tuli aikaan pientä hienosäätöä, nyt 11,003s. Loppunopeus nousi 208,7kmh. Se kertonee että nyt kytkin pitää, kun viime vuonna pääsi vain 191,9. Muuten auton kanssa on kyllä erilaista kokeiltavaa ja muutettavaa riittämiin. Noh, enhän mä oo sillä ajanu vasta kun 5 lähtöä. Ja on äijässäkin vielä hienosäädettävää. Mutta mukavaa on! :-))

 • Like 5
Link to comment

LänsiRannikkoSuomen Cupissa pääsee edukkaasti ajamaan hyvillä lentokenttäradoilla ja myös Pudasjärvellä hyvissä olosuhteissa mahdollisuus testata paljon ja ajaa kovaa joten laitteet radalle ja VW laitteet näkymään kiihy kisoissa. Ratakisoissa ja muissa kisoissa tietty myös jos haluaa niis ajaa.

 

Onnittelut uusille ennätyksille ja lisää kehitystä sekä erilaisia kokeiluja testejä niin vieläkin lisää mahdollisuuksia.

 

Mikolla kun kaikki napsahtaa kohilleen taitaa woema ja vääntö sekä hyvät lähdöt jos vaihteistossa välitykset kohillaan tulla erinomaisia aikoja. Treenii treenii ja paljon lähtöjä niin joha rupiaa lisää uusia ennätyksiä napsahtelemaan.

Edited by Jarmo Lummi
Link to comment
51 minutes ago, wp said:

1.427 60ft

4.286 330ft

6.736 660ft

10.687/207.49km/h

            ---- 1/4 Mile Incrementals ----
 [ Note=>  60Ft, 330Ft, and 660Ft Times are near ideal Traction conditions ]

 - 0.1979 = RollOut ET in Seconds  6.8922 =RollOut MPH (at 12 inch Distance)
 1.4266 = 60 Feet ET
 4.2600 = 330 Feet ET
 6.7170 = 660 Feet ET    99.6192 = MPH
 8.8702 = 1000 Feet ET
 10.6870 = 1/4 Mile ET    129.0000 = MPH

 

Sanoisin että auton tietojen pohjalta syötetty laskuri on aika tarkka väliaikoja myöden.

 

 

Link to comment

WP.n laskelmat syksyn talven aikana näyttäs napsahtelevan aikas uskomattoman hienosti nappiin vaan ei uskalla ( Talvella, keväällä ) ennakkoon kaikkia laskelmia esittää ettei tuota pettymyksiä. Lisäkehitystä ja säätöjä kilpurin kokonaisuuksiin tuottaa vielä lisää parantavaa taikaa kovaan menoon. Uskomattoman hienosti toimiva laskettu kokonaisuus, moottorikokonaisuus, vaihteisto välityksineen rengaskoon kera ja Teron hieno kokonaisuuden toteutus pitkäjänteiseen kehitykseen ja ehdotuksiin laskelmien perusteella. Pienistä puroista.... Rahallinen satsaus välillä on kova mutta joskus se vaikutus vaan on niiin suuri ettei sitä estex tahdo kaikki ymmärtääkkään,

 

Hehkutus johtunee siitä jotta ei oo mikään suuri monsterimoottori vaan oikeanlaisilla osasilla. Viilarivelhokin sanoi ettei ne kannet ainakaan ahista ( ei liian suurillakaan kanavilla ) vaan ku kaiken muun saa kohille niin alkaa tapahtumaan ja lisää kehitystä säätöö sieltä löytyy vielä lisää vääntöö ja voimaa oikeaan osoitteeseen. Hienosäätö tietty teettää lisää erilaisia imutorvi innovaatioita, lisää pakosarjan testii, kollektorii johon laskennallisesti kuuluu myös se stingeri eri mittoineen, sytytystä aste kerrallaan suuntaan jos toiseen, suuttimia eri keleille suuntaan jos toiseen jne.. 60 jalkaisen parannus vie aina kovempaa loppuun ja parempaan aikaan puhtaassa vedossa. REnkaat jne jne.

 

Upee kauden avaus Terolla ja sille nostamme hattua sekä maljaa...methanoolia. Aika on hurjan nopea ja loppunopeus hieno.

 

WestCoastCup antaa hienot mahdollisuudet ajaa hyvällä radalla kovaa ja edukkaasti. SM ja EM kisoissa tietty saa ajaa paremmallakin radalla mutta maksanee aikas paljon. Tierp VW kekkerit, Gardemoen VW kekkerit, Kiikalassa, Pudasjärvellä, Kalajoella jne jne ... eri kisoissa hyviä mahdollisuuksia.. Ajakaa kovaa suljetuilla järjestelyillä kisoilla ja testeillä.

Link to comment

Joo kivaa oli taas ja enkat meni uusiksi.

 

Ykkösradalla vaan oli häikkää ja 990ft ja loppunopeus näytti kyllä liikaa.

Itellä oli eka veto 10.79@199 kakkosradalla ja ykkösellä 10.68@207

Muutkin kuskit sanoi, ettei näyttänyt aivan oikein se vasen rata.

Listaa päivitetty=)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UJlSBasHyOGf7fNP5exraCnacCzEiQZvKUoGLc3ibGk/edit?usp=sharing

 

https://projekt-arska.blogspot.com/

 

 

IMG_5552.jpg

Edited by levari
 • Like 2
Link to comment
12 minutes ago, levari said:

Joo kivaa oli taas ja enkat meni uusiksi.

 

Ykkösradalla vaan oli häikkää ja 990ft ja loppunopeus näytti kyllä liikaa.

Itellä oli eka veto 10.79@199 kakkosradalla ja ykkösellä 10.68@207

Muutkin kuskit sanoi, ettei näyttänyt aivan oikein se vasen rata.

Listaa päivitetty=)

 

Okei, siinä tapauksessa mun loppunopeudet ei pidä

paikkaansa, kun ajoin vain vasenta rataa. Jotenkin se kyllä tuntuikin että miten loppari olis noussu niin paljon ja ajassa ei kuitenkaan ole suurta eroa.

Link to comment

Tiedonkeruu ei vääristä mitenkään sitä kierroslukua, joka koneessa on kun kuljettaja nostaa jalan kaasulta maaliin saapumisen jälkeen. Sitä ei tiedä onko maaliin tulo noston hetkellä vai plus/miinus 0,01-0,5 sekuntia nostosta. Vertaamalla aiempia omia lähtöjä, saa kyllä ihan ok käsityksen nopeuden tasosta. Noihin kierroslukuhin ei välitykset, rengaspaineet, yms juurikaan vaikuta.

 

Mä otan burniksen kakkosella, line lock päällä, lapa lattiaan ja 8000 tauluun. Ja oon huomannu myös pumppaavani kaasua. Mutta linelockia ei tarvi päästää kun auto jokatapauksessa lähtee menemään.

 

Olen myös tietoisesti valinnut hieman ”liikaa” painetta takarenkaisiin. Siitä huolimatta auto on hyvä ajaa ja maaliin asti vedetään yhdellä kädellä. Sisältä GoPron kuva vahvistaa tuntumani. Sekin on nähty että liian vähän painetta volsun takarenkaissa lieruttaa autoa ja saattaa jopa lähtee käsistä..

 

Sen verran olen tylsä että auton eri ”osa-alueille” en tee kuin yhden muutoksen kerrallaan per kisailu. Esim. nyt Poriin heitin perään wheelie barsit, vaikka tiesin että ne on liian alhaalla. Viime vuonna ajoin ilman. Se oli muutos josta tuli lisää tietoa. Pelkästään kuvista näin että viime vuonna auto istui selkeästi lähdössä alemmas. Nyt barsit varmaan jo kantoi liikaa ja ainakin toinen lähtö meni ykkösellä läpeensä sutimiseksi.

Link to comment
 • 4 months later...
 • 9 months later...
On 8/6/2019 at 7:13 PM, levari said:

Tasasta oli teidän kesken 👍

Kumpikaan ei silti parantanut tuolla listalla?

Ei tullut. Puhuttiin, että ensi vuonna yritetään ihan tosissaan, eikä ruuvata enää silloin, kun laiva on lähdössä. Huimaa parannusta entiseen, sillä aikaisemmin on saatu autot liikkeelle vasta varikolla.

 • Like 2
Link to comment
 • 11 months later...
 • 1 year later...
 • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...