Jump to content

Moottorin ulkoista opettelua.


Recommended Posts

Junikseni mottiin ajattelin vähän tutustua, lähinnä siis öljyvuotoja ottaa kuriin talven aikana. Ollaan jossain määrin uuden äärellä ja meinaankin udella neuvoja. Kyseessä pallokeulan 1600. 

 

Sylinteriputket irti ja putsaukseen. Mahdollisesti uudet työntötankojen putket.

Kaikki tiivarit on jo ja vähän ylimääräisiä.  

Toisenpuolen purin, putsailin ja kasailin jo mutta nyt toiselta puolelta purkaessa huomasin männänrenkaan olevan poikki, sylinteriputkessa ei näy ylimääräisiä jälkiä, riittääkö pelkkä renkaiden vaihto siis? 

20221206_192826.jpg

20221115_184847.jpg

20221106_171925.jpg

Link to comment

Kun on purku jo tuossa vaiheessa niin laittaisin koko koneen halki ja osiksi. Sen verran saattaa olla tuolla kilsoja takana että loputkin osat tarkastaisin.

 

Jos pelkästä männänrenkaasta puhutaan niin sylinterin kunto lienee tärkeintä. Onko siellä esimerkiksi jo kulunut pykälää sylkän yläpäähän? Aika erikoista on ettei katkennut rengas olisi tehnyt mitään jälkiä. Sen verran on renkaan palakin jo muotoutunut.

Link to comment

Varmaan riippuu kokonaisuudessaan mitä koneelta nyt halutaan.
Jos on tarkotus vaa minimi työllä ja kustannusella saada ajokone joka kestää mitä kestää niin putsaa renkaan urat kunnolla(itse käytin vanhan renkaat palasta) ja laita uudet renkaat, hoonaa kivellä sylinterit (jos ei oo kovin jälkiä). Tee sama homma kaikille pytyille/männille. Samalla fiilistele että onko kiertokankien laakereissa väljää jne. Kansista testaisin vuotaako venttiilit läpi jollai polttoöljyllä tms litkulla jos ei kiinnosta purkaa ja tehdä "kunnolla" eli hioa 😁
Jos päittäisvälystä on reilusti niin harkitsisin isompaa remonttia alakertaan mutta kylläpä se voi aikansa pyöriä reilulla välykselläki, kuitenki kustannusero on satasia jos aletaan koneistaan ja laakeroimaan joka paikkaa.

Edited by SamiO
  • Like 1
Link to comment
On 12/8/2022 at 9:20 AM, mikan said:

Toimivaa ei tietenkään kannata vaihtaa, mutta eipä uusi sylinterimäntäsarjakaan hirmuisia maksa. Taitaa saada alle 300 euron.

Itse tälläisen satsin taannoin ostin ja männänrenkaissa oli jo valmiiksi isompi päittäisvälys kun vanhoissa joita olin romuun painamassa. Muutama kymppi meni sitten lisää laadukkaampiin männänrenkaisiin.

Link to comment
12 hours ago, peruskallio said:

Itse tälläisen satsin taannoin ostin ja männänrenkaissa oli jo valmiiksi isompi päittäisvälys kun vanhoissa joita olin romuun painamassa. Muutama kymppi meni sitten lisää laadukkaampiin männänrenkaisiin.

 

Huonoksi on sitten Mahletkin menneet. Yleensä tilanne on ollut rakentajan kannalta parempi, eli renkaiden päistä on saanut viilata materiaalia pois, jotta välys on oikea.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...