Jump to content

hpa

Members
 • Posts

  684
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hpa

 1. Manuaaleissa ei ole kampiakselin ja kiertokankien kiristysmomentteja, siksi muutkin arvailevat. Tuossa workshop manuaalissa muita momentteja: https://cardiagn.com/2000-07-skoda-fabia-1-2-40-1-2-47-engine-mechanical-components/ Espanjassa paremmin osaavat seattia korjata, sama moottori Seat Ibiza 6L 1.2 12V AZQ/BME Engine Rebuild Pahoittelen aiheuttamaani haittaa ja vahinkoa tv h
 2. HEi ole ilmoitettuja arvoja kampiakselin ja kiertokankien momentteihin.Moottori on robotin tekemä alumiinimoottori eikä ole kampiakselia ole tarkoitettu irroitettavaksi. Tietäjät tietävät, mutta eivät kerro. Tuossa heikon uskon vahvistusta:https://www.fixya.com/cars/t26975431-torque_settings_main_bearings_polo_9n
 3. hpa

  Bug in fin 2023

  Hei, hallituksen kautta saat parhaan tiedon tämän hetkisestä tapahtuman suunnittelusta:hallitus@fvwa.fi tv h
 4. Tuolla MY- koodilla voi tilata US-partsilta, alunperin olleet jossain 1.gen small block chevroletissa.
 5. Kiihdytyspumppu on säädetty 009 jakajan vuoksi. Tuon kaasuttimen pariksi kuuluu olla keskipako- ja alipainesäätöinen jakaja.
 6. hpa

  sytytys

  Nollaeannakolla moottori ylikuumenee. Tarkoitit varmaan nolla-perusennakkoa. Jos ajon aikana alipainekello hajoaa, moottori voi hajota pidemmän ajon jälkeen.
 7. Uusi vakiomoottori?Koita kuumana työntää käyntiin,bensavian voi sulkea pois jos lähtee.Tuo on lähinnä -67 kuplan ominaisuus,vaihteisto ja startti kuumenevat. Miten kuuma on moottori,jos onkin kuumuusvika.Starttinappullaa voi kokeilla.Nappulasta moottori pyörimään,nappula ylös kun pyörii ja sitten avaimesta virta päälle.
 8. Hei.Tutki jakajasta numeron perusteella sen antama sytytysennakko, ei ole välttämättä sellaisenaan sopiva kevyempään autoon. Alipainekello saattaa olla sopimaton.
 9. https://www.facebook.com/dean.kirsten Pitkänmatkanmies tulossa EBI:hin
 10. Ainoastaan vw:n original ohjausvaihteita kannattaa korjailla.
 11. Aura-auton kuljettaja ottanut Pekkasen,söi liikaa leijonaruokaa.Koitan käynnistää korvaavan kuljettimen.
 12. Onko muutettu 6 voltin startin tilalle 12 volttinen ja siiden sopiva vauhtipyörä? Pitäisi olla samallaiset hammastukset ainakin.
 13. Virranjakajan asento ensin tarkastettava ja sytytysjohtojen järjestys.
 14. Jäähdytyksen puutteessa ilmajäähdytteinen VW- moottori on suunniteltu pysähtymään, laakerit voi joutua vaihtamaan.
 15. Kolmosen pakoventtiili kuumenee ja venyy, tuota on seurattava vaikka viikottain. Omasta tt-korjaamasta moottorista venttiili katkesi kun välys oli loppunut kokonaan.Syytä kuumenemiseen olaaan muuallakin laajasti mietitty, yksi syy on ajon aikana sytytysennakon häviäminen.Toinen kolmosen pakoventtiilin kuumenemissyy on rakenteellinen, jos ei doghousea ole käytössä, jäähdytys on huonompi kuin muissa sylintereissä.
 16. Omassa kuplassa oli vuonna 1976 samanlainen vika. Moottorin heilaus irrotti puolan johdon kosketuksen satunnaisesti. Tsemppiä
 17. Jaskan ohjeiden mukaan kyseessä on sähkövika, mikäli epäilet polttoainevikaa.
 18. Partnumber 52807823 löytyy euroopasta ja ameriikasta. 356 Porscheen tarkoitettu.
 19. K-Kauppiaalle voi kyllä soittaa, Vantaan motonetistä voi kysellä siltä pitkäpartaisemmalta varaosamyyjältä.
 20. hpa

  sytytys

  Moottoria ei saa pyörittää ilman virranjakajaa, lyijykynä on hyvä.
 21. Auraus säädetään molemmista raidetangoista siten, että keskitys säilyy.Ohjausvaihteen ylemmässä akselissa on keskimerkki pienessä renkaassa.Ohjauspyörä käännetään pooreissa suoraan keskimerkin suorassa asennossa ja testataan ohjauspyörän asento ajamalla suoraan eteepäin. Ohjauspyörä on säädettävä keskiasentoon molempia raidetankoja kääntämällä. Jos ohjauspyörä on käänytyneenä oikealle, lyhennetään oikeaa raidetankoa ja pidennetään vasenta.Päinvastoin jos ohjauspyörä on kääntyneenä vasemmalle.Sitten voi mitata aurausta ja säätää sitä että on. Sitten ohjausvaihteen perussäätö.Eturenkaat ilmassa ohjauspyörästä neljännes käännettynä noin 25 mm ulkokehältä mitattuna.Kokeilemaan,jos ohjaus kadunkulmassa palauttaa sen neljänneskierroksen,niin hyvä on.Mikäli suoraan ajaessa välystä on liikas, voi ohjausta kiristää kunhan keskiasento ei jumita ja palautus toimii.Kun ohjausvälys miellyttää säädetään taas auraus.Wobblaus voi johtua myös vääristä vanteista ja pyörien suuntaus voi olla ihan miten sattuu,auraus on vaan yksi muuttuja. Koitan laittaa tuosta sektoripuolisuunnikkaitten säädöstä kuvan, kun pääsen tuvan puolelle.
 22. Uudet iskunvaimentimet edessä voivat nostaa keulaa.
 23. Tallissa tehty katon keväthuolto ja maalaus. Viime vikolla käytin kuplaa myös huollon pihalla. Huomiseksi tilasin Kempeleeseenkin lumisadetta, niin saa kunnossapito lähteä liikkeelle.
 24. Vetoakselin mutteria kiristettäessä ei saa olla käsijarru päällä.
 25. Hei, ei ole Nitromorsissa enä tehoainetta, hajua vaan.Rakennuskemian maalinpoistoaineessa on tehoa vielä vähän jäljellä.Kokeile polyesterihartsin kovettimella onko yleensä liukenevaa maalia vanteissa.Vaarallista on.
×
×
 • Create New...