Jump to content

Onko kyseisissä autoissa sama kone?


Guest Kobra69

Recommended Posts

Elikkä onko 6n polossa käytetty samaa konetta kun mk3 Golfissa? eli onko 1,4 koneet samanlaiset molemmissa autoissa vai onko niissä jotai eroa? Lähinnä laatikon puolesta kyselen että sopiiko esim Polon laatikko Golfiin tai toisinpäin?

Link to comment
Elikkä onko 6n polossa käytetty samaa konetta kun mk3 Golfissa? eli onko 1,4 koneet samanlaiset molemmissa autoissa vai onko niissä jotai eroa? Lähinnä laatikon puolesta kyselen että sopiiko esim Polon laatikko Golfiin tai toisinpäin?

 

Joo on samanlaisia kun molemmat jäähtyy vedellä. Erityisen hyviä päittäin sopivia on moottori koodeilla PAS ja KAA.

Link to comment

HUOM! nyt tulee kommenttia hyvässä hengessä, ei siis herneitä nenään.

Aina sama nillitys:) Eihän näihin ole pakko vastata jos ahistaa puhua muista kuin ilma jäähdytteisistä. Eiköhän otsikko "Vapaata keskustelua" salli keskustelun mistä vaan vai pitäisikö otsikkoa muuttaa, ohjeistusta tarkentaa tai tuota otsikon alla olevaa hiiren jätöksen kokoista tekstiä suurentaa, ettei tälläisia "virhetä" pääse käymään?

Minkä vaan aiheen saa liitetty ilmajäähdytteisien vapaaseen keskusteluun jos se on kriteeri aiheen sopivuudelle. Esim. Pololla voi hinata kuplaa tai päin vastoin. Pololla voi käydä myös viinakaupassa, jotta pääsee kirjoittamaan jurripalstalle. Polon koneesta saa tehtyä ankkurin veneeseen jossa on kuplan kone jne. jne.

Vilkaiskaapa vaan vapaaseen keskusteluun kirjoitettuja topikkeja. Kuinka moni niistä liittyy suoraan ilmajäähdytteisiin?

 

P.S. Aika monella palstalaisella taitaa muuten olla kokemusta muistakin saman konsernin laitteista kuin vain ilmajäähdytteisistä.

Link to comment

Tottakai löytyy ja itsekkin huristelen '07 TFSI passatilla normiajoni.

 

Ideana alifoorumeilla on se että jos käytät hakua niin löydät vain kyseisen mallin liittyvät haut.

Kärjistettynä esimerkkinä voisi vaikka sanoa että jos tällä puhuttaisiin hitosti jostain golffin kytkimistä niin joku pirulainen voi vahingossa mennä varaosaliikkeeseen ostamaan ilmajäähyyn (koska kerran puhutaan ilmajäähy foorumilla) kytkintä golffin varaosanumeroa käyttäen.

 

Edit typo korjattu

Link to comment

Komppaan Tanhista. Tämä foorumihan on specifisti tarkoitettu keskusteluun ilmajäähdytteisistä Volkswagen-autoista. Suotakoon se keskustelun oikeille raitelle johtamisesta aiheutuva nautinto moderaation ohella myös muille palstan lukijoille.

 

Todella huonona esimerkkinä vaikkapa Vauva- & Seksifoorumin tissikeskustelut. Molemmissa saatetaan puhua tisseistä, kuten täällä volkkareista - niissä ollen kuitenkin pieni ero kontekstissa. Väärä aihe väärällä foorumilla saattaisi latistaa osan lukijoiden tunnelmaa. ;)

 

(ps. jouduin googlettamaan nuo esimerkit, jos joku epäilee.. :)

Link to comment

En nyt mitenkään puolustele ketjun aloittajan viestin paikkaa tällä palstalla. Selkeästikin viesti on kirjoitettu väärälle forumille ja kenties juurikin aiemmin kirjoittamistani syistä (22" näytöstä katsottuna tuon otsikon tarkentava teksti on selkeällä 1.5mm korkuisella fontilla:) Osittain siis olen samoilla linjoilla edellä kirjoittaneiden kanssa.

 

Vaikka juuri tähän topikkiin avauduinkin niin yleisesti ottaen pointtinani oli, että usein sama "tunneryöppy" kohdistuu myös palstaa muutenkin käyttäviä kohtaan, jotka joskus erehtyvät kysymään tai kirjoittamaan jostain muusta ajoneuvosta kuin ilmajäähystä tai siihen liittyvistä osista.

 

Kärjistettynä: Voiko esim. golfin jarrupääsylinteristä tai chevyn kk laakereista keskustella tällä palstaalla, kun sellaisia ei ilmajäähyissä ole vakiona koskaan ole ollut? Jos voi niin missä osiossa? Tuleeko sekaantumisen vaara varaosatiskillä? Jos joillekin tulee niin ohjeena voisi olla, että harrastakoot jotain helpompaa tai kärsiköön nahoissaan:)

Aika paljon löytyy vierasosaa useiden palstalaisten autoista, joten ei tuo haku ihan pelkkää orkkisosaa tarjoa.

Link to comment
Kuka avaa keskustelun jossa kysellään millä autoilla palstalaiset ajelee vuoden ympäri. Tuskin kovinkaan moni ilmajäähyllä?!

 

Oikestaan mielenkiintoista löytyykö täältä paljonkin toyotilla ajavia saabisteja jne...:)

 

löytyy toyotaa, ooppelia volkkaria :)

 

tääläkin on näköjää melkein samaa ku vanhojen toyotien clupin foorumilla että jos erehdyt kysyy uudemmasta moottorista jotain ni poistetaan juttu aika nopeesti mutta jos moottori liittyy omaan rojektiin ni saa vapasti kysella omassa rojekti topikissa.

Link to comment

Joo, olisi meillä parempi foorumi, jos:

* se teksti keskustelua ilmäjäähdytteisistä volkkareista olisi isompi ja vaikka vilkkuva

* vapaata keskustelua alue olisi ilmajäähyvolkkarien harrastajien vapaata keskustelua

 

Ja on minullakin glykoliautoja. Mutta miksi niistä keskustelisi netissä? Ja varsinkaan täällä?

Link to comment

Eikös vanhanmallin golffin eli mk1 (sama kone johki -84-85) asti kytkinlevy ole 190mm ja menee kuplan kytkinakseliin? Esim mk2 gti levy 210mm? ja menee muistaakseni kuplan kytkinakseliin, molemmat jousitettuja... Kunhan vittuilin.. ps. Mullaki on Toyota.. ;)

 

Ei liity mitenkään mihinkää ko kommentoiti.

Link to comment

Tanhis vastasi kysymykseen nasevasti, ja vieläpä suurinpiirtein hyvän maun rajoissa. Noista vesipumpuista voi keskustella sivuilla fvwa.fi tai ffp.fi. Oikein hienoa kun on nämä sivut, jotka keskittyvät ilmajäähdytteisiin Volkswageneihin, jotka ovat täsmälleen oma harrastukseni. Ajan omat talvikauden ajoni Skodalla, mutta ei todellakaan ole mitään tarvetta keskustella käyttöautosta millään tavalla. Korkeintaan tunnen kiitollisuutta auton valmistajaa kohtaan siitä, että on tehnyt niin viattomasti toimivan kulkuneuvon.

Link to comment
Kärjistettynä: Voiko esim. golfin jarrupääsylinteristä tai chevyn kk laakereista keskustella tällä palstaalla, kun sellaisia ei ilmajäähyissä ole vakiona koskaan ole ollut?

 

Voi keskustella. Jos on laittamassa Golfin jarrupääsylinteriä vaikka kuplaan niin kyllähän siitä löytyy keskusteluja ja apua saa. Jos on laittamassa kuplan osia johonkin ihan toisenmerkkiseen autoon niin muistelen että silloinkin on apua saanut (t1 männistä on ainakin keskusteltu). Polon laatikon laittamista Golfiin ei saa kyllä edes vääntämällä tämän foorumin aihepiiriin sopivaksi. Hinaustapaus ei kelpaa :)

 

Ollaan ihan tarkoituksella vain ja ainoastaan ilmajäähyfoorumi. Meillä on osaaminen ja tietämys ilmajäähyhommista ja muualla (FFP, Vagarena jne) vesijäähyhommista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...