KimmoH Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Itse olen alkanut käyttämään ihan normi keittiöpyyhettä lihojen peittelyyn. Pitääkin hakea tuota butcher paperia testiin 👍 Iltapäivällä kävin lihakaupasta hakemassa juniorin kanssa ribbsejä ja kyljyksiä kunnon kylkirasvalla ja sisäfilekkin oli jätetty paikalleen. Vielä kun malttaisi odottaa huomiseen. Odotus sapuskaksi tein grillipannulla porsaansisäfile + serranonkinkku + lisukkeet patonkeja 😀 Jaksoi taas illan ropata ilmajäähymoottoria kasaan. 2 Quote Link to comment
KimmoH Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Aamulla oli ohjelmassa juniorille ribbs koulutusta. Sai harjoitella kalvojen poistoa ja maustamista. Seuraavat reilu 9 tuntia sitten valeltiin lihoja rommilla + omenamehulla ja valelujen välissä aina kasattiin USSR ilmajäähyä. Illan tummuessa kaivettiin kaapista esiin kyljykset. Paikallisesta lihakaupasta, aika huippu kamaa, kunnolla rasvaa ja sisäfileenpalat paikoillaan. Olivat halvempiakin kuin Prismassa perus talouskyljykset! ja sitten pallorillailtiin pilkkihaalareissa ja otsalampun valossa takapihalla ja näläkä on taas siirretty hetken matkaa eteenpäin. Kyytipoikana salaattia ja oman maan paholaisenhilloa ja omenahilloa, pikkuisen oluttakin.... 3 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Täällä viherpiiperrystä.. eli lihaton päivä.. smoke lohta ja siihen los salados.. 3 Quote Link to comment
jrasi Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Boereworssia Weberiin ja sitten patongin välissä tuulensuojaan. Ja jos tykkäätte raakamakkaroista, niin Tampereella (tai taitaa olla nippanappa Nokian puolta) vaikuttaa Sausages Finland Oy, Etelä-Afrikkalainen pariskunta, joilla on makkaratehdas talliosakkeessa. Näiden jälkeen ei nuo perus markettiraakamakkarat maistu miltään. www.sausages.fi Toimittavat ympäri Suomen, eli ei tarvi makkaran takia lähteä ajelemaa . 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Kiitti jrasi tiedosta.. tilaus lähtee tuonne.. pakko maistaa Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Päivä tolskattu mukavassa pakkasessa ennen ku nokka rupes siihen malliin vuotaan ja räpylät jäässä, vielä jäi puusavottaa.. Band Of Brothers saaga menossa ja suolasta kaipaa ku vasta kolmas levy saagasta menossa.. pysytään lihattomalla linjalla eli savulohipiirakka työn alle Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Valmis.. ja pikku tauon jälkeen Band Of Brothers voi jatkua.. 2 Quote Link to comment
KimmoH Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Nuorimmaista puraisi viime kesänä rosvopaistikärpänen joten eilen touhuttiin sitten hieman sen aiheen tiimoilta. Hanna ja Kerttu (possu ja lehmä) maustettiin, käärittiin pakettiin ja tyrkättiin leivinuuniin kun pihalle ei voinut enää kuoppaa kaivaa 🤣 14h myöhemmin kaivettiin nyytit auki ja kohti ääntä! 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 (edited) Ku täällä on näitä "pro oman elämän kokkeja" jotka väsää huikeasti sapuskaa josta itekin imee vinkkejä No sitten se kysymys.. Pakkasta kaivelin ja sieltähän löyty mukavan kokoinen hirven vasan paisti.. meinasin huomenna höylätä siitä just hetken sulaneena suikaleita ja värkätä riistakäristyksen padassa rauhassa pitkään hauduttaen Eversti Sandelsin kanssa.. Meneekö hukkaan siinä, mulla ei ole todellakaan riistasta kokemuksia, naapuri oli saanut sen verran hyvin osumia sarvipää mettellä että ei ollut pakkaseen mahtunut ja kyseli että otakko, no totta kai otan vaikka valmistukseen sitten joutuu perehtyy enemmän ku maksalaatikon lämmitykseen.. Edited December 5, 2021 by Urbantoy Quote Link to comment
KimmoH Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Ei mee hukkaan. Pikkuisen kohmeessa liha suikaleiksi, neliöiksi, lastuiksi, jne. Pari isoa sipulia silpuksi ja ruskeaksi reilun voin kera. Sitten sipulit sivuun ja lihat ruskeiksi voissa, pienissä erissä. Sitten kun kaikki on ruskistettu niin kaikki samaan pataan ruskistettujen sipuleiden kera. Kymmen-kakskyt maustepippuria, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan, sandelssia perään että lihat just ja just peittyy (vettäkin voi käyttää jos ei raaski kaikkea olutta käyttää) ja sitten annetaan porista tunnin verran. Kaveriksi perunamuusia, avot 👌 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 10 minutes ago, KimmoH said: Ei mee hukkaan. Pikkuisen kohmeessa liha suikaleiksi, neliöiksi, lastuiksi, jne. Pari isoa sipulia silpuksi ja ruskeaksi reilun voin kera. Sitten sipulit sivuun ja lihat ruskeiksi voissa, pienissä erissä. Sitten kun kaikki on ruskistettu niin kaikki samaan pataan ruskistettujen sipuleiden kera. Kymmen-kakskyt maustepippuria, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan, sandelssia perään että lihat just ja just peittyy (vettäkin voi käyttää jos ei raaski kaikkea olutta käyttää) ja sitten annetaan porista tunnin verran. Kaveriksi perunamuusia, avot 👌 Tänks Kimmo, noilla mennään oman sävellyskirjan mukaan Quote Link to comment
Kurre Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Vasan paistin voi myös tehdä ihan vaan pyöräyttämällä pannulla väri pintaan ja sit uunissa 160 astetta kunnes sisälämpö n. 50 astetta. Vetäytyminen vartiksi ja siivuiksi. Tarjoillaan vaikka valkosipuliperunoiden ja lakusoosin kanssa. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 (edited) Eiköhän näillä jonkun sortin käristys saada aikaan.. maustepippuri kyllä unohtu sinne kauppaan mutta korvataan se mustapippurilla.. Santun määrän arviointi tähän käristykseen aiheutti sekaannusta kaupassa.. mutta eiköhän noille käyttöä löydy, vanheneekin vasta 18.11.2022 Edited December 6, 2021 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
wp Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Itsenäisyyspäivän menu lohkoperunat rosamundasta yrtti-valkosipuliöljyllä sekä ulkofilepihvit angus- härkää. Salaatti kylkeen ja lasi hyvää viiniä. 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 1 hour ago, wp said: Itsenäisyyspäivän menu lohkoperunat rosamundasta yrtti-valkosipuliöljyllä sekä ulkofilepihvit angus- härkää. Salaatti kylkeen ja lasi hyvää viiniä. Kyllä nuo Angnus pihvit vaan näyttää ihan vimosen päältä.. varmasti tulloo hyvät ku Äijä tekee nuo.. Quote Link to comment
Urbantoy Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Tämmöstä siitä tuli tällä kertaa.. Quote Link to comment
KimmoH Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 (edited) Peruskyljyksiä 😁 Nyt näitä sai jo lähi Prisman lihatiskiltäkin, 5 kyljystä = 2,5kg. Mausteet pintaan ja takapihalle pallogrilliin. Edited December 11, 2021 by KimmoH Quote Link to comment
wp Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Takan hiillos pikkuhiljaa valmis entrecotea varten, yrttiset paahtokasvikset kylkeen 3 Quote Link to comment
wp Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Iltapäivälehden innoittamana kokeilin Pringles- sipseillä paneroituja kanafileitä. Ranch- kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa nämä olivat yllättävän hyviä. 2 Quote Link to comment
Kurre Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 15 hours ago, wp said: Iltapäivälehden innoittamana kokeilin Pringles- sipseillä paneroituja kanafileitä. Ranch- kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa nämä olivat yllättävän hyviä. Mä oon joskus käyttäny cornflakes:a samaan tarkoitukseen. Saa rapsakkuutta mukavasti. Quote Link to comment
KimmoH Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 Tammikuun toiset rillailut kesäkeittiössä Quote Link to comment
HSuomi Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 On 1/29/2022 at 6:38 PM, wp said: Iltapäivälehden innoittamana kokeilin Pringles- sipseillä paneroituja kanafileitä. Ranch- kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa nämä olivat yllättävän hyviä. Petyin makuun vaikka oli kaikkein tulisimpia pringlesejä. Miedontui lähes tunnistamattomaksi. Tekstuuri kyllä oli ihan mukava. Vaatisi ankarampaa maustamista itse fileille. Täytyy tehdä joskus uudelleen. 1 Quote Link to comment
wp Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 13 hours ago, HSuomi said: Petyin makuun vaikka oli kaikkein tulisimpia pringlesejä. Miedontui lähes tunnistamattomaksi. Tekstuuri kyllä oli ihan mukava. Vaatisi ankarampaa maustamista itse fileille. Täytyy tehdä joskus uudelleen. Hot & Spicy- purkki oli itselläkin mutta esimaustoin fileet miedosti suolalla, paprikajauheella sekä savuchilillä. Alkuperäinen resepti on kanasuikaleille, siihen pottulastut olisivat ehkä riittäneet. Quote Link to comment
Tanhis Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Vähän mustaksi meni syömistä ajatellen. 1 Quote Link to comment
wp Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Tänään ei rillata mutta hankintoja on tehty sesonkia varten. Tri tip ja picanha tilattu Ylämaan karjaa kasvattavalta tilalta suoramyynnin kautta. 1 Quote Link to comment
x-pj Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 sittarissa grillaajat huomioitu 2 Quote Link to comment
KimmoH Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Tarpeeksi usein kun grillaa, niin pysyy grillin ympäristö sulana. Muualla onkin lunta jo niin paljon ettei grilliä enää näkyisikään... 1 Quote Link to comment
Tanhis Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Mökki ja grillailukausi alkaa uhkaavasti lähestymään niin kerrankin ajoissa mätien liekkipeltien korjauksen/uusimisen kanssa. 2 Quote Link to comment
wp Posted March 12, 2022 Share Posted March 12, 2022 Hiillos pian valmis entrecotea ja ulkofilepihviä varten. Lohkoperunat ja salaattia kylkeen Quote Link to comment
jrasi Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 Oli vähän turhan pimeää grillihommiin, niin kärytettiin sitten keittiössä… Kotimaista vasikan entrecotea oli ~16€/kg, joten pääty perjantaina pannuun. Kaveriksi uunisiikliä, grillattua paprikaa, salaattia ja roquefort-kastiketta. 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted March 26, 2022 Share Posted March 26, 2022 (edited) Eipä hetkeen oo tullut ruokapostauksia tehtyä.. Tänään oli Kenpeleen Keisarinnan hellintäilta.. Sinisimpukoita valkosipuli-valkoviinikastiikkeella.. Simpukat ku oli kiehautettu sieltä lautaselle oottaan ja nopeasti liemeen kerma ja hetki kasaan kiehautusta.. Hapanjuurileipää dippailuun liemessä ja tietysti extra dry kuohari sopivan viileänä kyytipoikana.. Toimii aika hyvin ja älyhelppoa.. Eikä tullut haukkuja.. Näitähän me herkuteltiin Möhwaldin Petterin kanssa EBIssä vuonna yks ja kaks (olikohan 2017) Belgien leirissä ku semmosen mukavan Belgialaisen Mörkön kanssa jäin suustani kiinni.. Heillä oli liemi vielä parempaa.. Sekin reseptti on tallessa jossain mappi öössä, mutta ku ei muista missä se öömappi on.. Edited March 26, 2022 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Kurre Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 6 hours ago, Urbantoy said: >clip> . Heillä oli liemi vielä parempaa.. Sekin reseptti on tallessa jossain mappi öössä, mutta ku ei muista missä se öömappi on.. Mitä sulla oli liemessä muuta kuin sitä samaa viiniä, jota joitte ruoan kanssa, valkosipulia ja kermaa? Quote Link to comment
Urbantoy Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 4 hours ago, Kurre said: Mitä sulla oli liemessä muuta kuin sitä samaa viiniä, jota joitte ruoan kanssa, valkosipulia ja kermaa? Voissa kuullotin pari salottisipulia ja yhden pienen keltasipulin sekä raastetut valkosipulin kynnet (4kpl), sitten kuivaa valkkaria siihen 4desiä, kiehautus ja simpukat perään, keittiaika noin 5min, muutaman kerran hölskäytys kattilalle sinä aikana. Simpukat pois ja kermaa liemen sekaan.. Ite ku en pidä valkoviinistä juurikaan niin itellä oli Iisalmen Everstiä tuopissa ja emännällä kuivaa kuoharia ruokajuomana.. Belgin liemi oli tehty johonkin paikalliseen tummaan olueen ja siellä seassa sipuleiden lisäksi oli pienittyä porkkanaa ja varsiselleriä, jos muista oikein.. 1 Quote Link to comment
wp Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 Kahden kilon lampaan putkiluupaisti ruskistettu kevyesti ja odottaa pääsyä uuniin muutamaksi tunniksi. Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Katotaan herääkö tuo Geronimo tuolta sohvan nurkasta mutta valmistelut tehty.. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Jäi vielä kaappiin 4kg ribs (jotka valmistellaan tänään) 18 mureutettua kassleria.. Huomenna piiku bruns edessä.. 1 Quote Link to comment
Geronimo Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Herätty on ja hyvvää taas oli. Jäseniin meni suattana... Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 Se ois peli-ilta taas.. Viikonloppuna tuli Everstin kanssa vedettyä lerssiä niin huolella että jotain muuta piti keksiä tälle iltaa.. No lähikaupasta lohi savustukseen ja pikkelöidyt vihannekset siihen sivuun tyyliin "mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään" Vähän kevennystä mukamas.. Quote Link to comment
Pedalpusher Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Urbaani, onko näitä ja muita herkkuja saatavilla 1,5 vkon päästä Kemorassa? Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 (edited) 9 hours ago, Pedalpusher said: Urbaani, onko näitä ja muita herkkuja saatavilla 1,5 vkon päästä Kemorassa? Ei pääse millään, MaitoValaskin vielä nukkuu ja muuta hommaa, eli karvanaperolle tontin aitaus alkaa naapureiden kanssa.. Ekaks vanhat aitatolpat suoraan ja linjaan, sitten 1.5kilometriä lautaa josta pitää se aita kyhätä.. Ei pysty livistään siitä vaikka laudat vielä sahurilla.. mutta kuhan nuo tolpat saatas jiiriin ekaks, se suurin homma.. Aita pakko olla ku kaverilla alkaa olla vinkeitä lähteä omille teille jos silmä välttää.. Ja mulla ei pysy kyllä terassin ovet koskaan kiinni kesäaikaan Edited May 17, 2022 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.