KimmoH Posted January 29, 2023 Posted January 29, 2023 Kerta viikkoon tulee pallossa grillailtua edelleen muttei ole jaksanut enää perus seteistä tehdä numeroa. Eilen vähän vaihtelua. Suolasin pari kiloa nasua ja heitin yöksi leivinuuniin. Tätä syödään nyt sitten pari päivää sämpylöiden välissä. Quote
Ketsa Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 Eilisen rillailut kanettavalla nuotiopaikalla. Makkarana -30% hinnoiteltu sininen 🙂 1 1 Quote
wp Posted April 7, 2023 Posted April 7, 2023 Viimeiset 4 tuntia paperiin käärittynä, yhteensä 6h 140C tässä häkäpöntössä Quote
jrasi Posted April 7, 2023 Posted April 7, 2023 1,6kg lampaan paisti, ensin kalvot ja rasvat about pois, sitten pintaan pippuria, rosmariinia ja timjamia, sisään injektoin liemen, missä oli suolaa, kahvia ja jotain kesäyrttiseosta. ~24h myöhemmin grilliin. Omenapuusavussa n. 1,5h, grillin lämpö 120-140, 60 asteen kohdalla folioon, 65 asteessa pois, pyyhe ympärille ja pöydälle tekeytymään. ~30min myöhemmin syömään. Kylkeen rosmariiniperunat, salaatti ja jogurttikastike missä oli isolla kädellä minttua ja valkopusilia. 1 Quote
Kurre Posted May 3, 2023 Posted May 3, 2023 Arvoisat lihantiristäjät jos nyt olis rahaa ku rakennusmestarilla, ni millainen kaasugrilli osuis teidän terassille? Nykyinen Lucifer H-2100 on juuri sopivan kokoinen, mutta kaipaisi jo uusia polttimia etc etc joten onko järkevämpää ostaa Weber, Landmann, Napoleon... joku muu mikä? Tietyn tarpeen mukaan grillausala oltava min. 60x44, jotta saadaan lisälaite sopimaan kivuttomasti paikoileen. Max. leveys 130 cm tai sivupöydät oltava käännettävissä alas. Kiitos vinkeistä. -Kurre Quote
Jooo Posted May 4, 2023 Posted May 4, 2023 On 5/3/2023 at 6:29 AM, Kurre said: Arvoisat lihantiristäjät jos nyt olis rahaa ku rakennusmestarilla, ni millainen kaasugrilli osuis teidän terassille? Nykyinen Lucifer H-2100 on juuri sopivan kokoinen, mutta kaipaisi jo uusia polttimia etc etc joten onko järkevämpää ostaa Weber, Landmann, Napoleon... joku muu mikä? Tietyn tarpeen mukaan grillausala oltava min. 60x44, jotta saadaan lisälaite sopimaan kivuttomasti paikoileen. Max. leveys 130 cm tai sivupöydät oltava käännettävissä alas. Kiitos vinkeistä. -Kurre Mjoo, noiden weberien kanssa itse pelaillut ja Summit sarjan mallien kanssa. Itse yleensä katsonut että niissä olisi vaan tehoa, sivukeittimet yms turhaa. Muistan nähneeni että nyt olisi joku malli missä niitä ei olekkaan Pasi Quote
Kurre Posted May 5, 2023 Posted May 5, 2023 5 hours ago, Jooo said: Mjoo, noiden weberien kanssa itse pelaillut ja Summit sarjan mallien kanssa. Summit sarja menee ohi mun tarpeen kokonsa takia. Weberistä olen harkinnut Spirit E-325S GBS mallia. Sen hinta K-raudassa 799€ Weber Genesis E-325s K-rauta 1295€ menee taas liian leveäksi, mutta jos jättää toisen sivutason pois mahtuu sekin. Muita harkittuja: Napoleon Freestyle 425 verkkokauppa.com 655€ Landmann Triton PTS 4.0 Clas Ohlsson 599€ Mutta onko nämä Cello, Roastmaster, CharBroil etc sellaisia, mitä ei edes kannata harkita? Kiitos avustanne Quote
Kurre Posted May 7, 2023 Posted May 7, 2023 Päädyin sitte Napoleoniin. Kai tolla saa nakit lämmitettyä 1 Quote
Urbantoy Posted May 15, 2023 Posted May 15, 2023 Kesän eka grillailut, perussettiä ennen lätkää.. Jotain "ultra-ohutta" kassleria tuli otettua mukaan ku ennen en ollut nähnyt.. Nooh ei tarvi toista kertaa ottaa.. Tai sitten pitää miettiä jos niistä tekis jotain täytettyjä rullia.. Ei muuten enää Pekoniparsat ja täytetyt pekoniherkkusienet oli taas niin hyviä ku viime kesältä muisteli.. 1 Quote
KimmoH Posted May 28, 2023 Posted May 28, 2023 Lauantain välinäppäset kasviksista, lisukkeena vähän nasua. 3 Quote
Tanhis Posted May 28, 2023 Posted May 28, 2023 (edited) Pekonin grillaus on aina yhtä jännäämistä kuin ison rasvapalon saa aikaiseksi. Eräällä mantorpin reissulla aikoinaan meinas palaa vähän muutakin kuin grilli pekonin kanssa. Tämä kuva kylläkin tältä illalta. Grillipalon jälkeen naudanburgeripihvit grilliin, perään cheddarisiivut ja paketti lidlin tuoreiden sämpylöiden väliin. Vähän majoneesia ja suolakurkkua väliin ja kevään ekat grilliburgerit valmiit. Nam nam. Edited May 28, 2023 by Tanhis 2 Quote
Kurre Posted May 30, 2023 Posted May 30, 2023 Tuli tuosta Tanhiksen kirjoituksesta mieleen ikuisuuskysymys. Laitatteko purilaisen väliin mauste- vai suolakurkkuja? Ja toinen kysymys. Puhutteko suolakurkuista kun tarkoitatte maustekurkkuja? my two cents Quote
Tanhis Posted May 30, 2023 Posted May 30, 2023 Näitä meni viimeksi, itse tykkään laitta makeita väliin. https://www.lidl.fi/p/kesavalikoimassa/grillimaisteri-amerikkalainen-viipalekurkku/p53567 Quote
wp Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 Näihin tuli vielä Cherry Cola- kastikkeella glaseeraus, valmistusaika vakuumista pöytään vajaa 6h. Lämpöä aluksi 130-150C pyökkipalikoiden savussa, kolmisen tuntia 120C paperikääreessä sekä pikainen pinta grillin ylälauteilla. Lihat pystyi imaisemaan luista ilman työkaluja, täydellinen kypsyys... 1 Quote
jrasi Posted July 20, 2023 Posted July 20, 2023 Biffissä grillaillaan. Tän päivän eväänä possunopat, eli kasslerista kuutioita ja pintamauste (vampyyrisuola, paprika, mustapippuri), 3h omenapuusavussa ~110-130°C, lopuks teräskulhoon, Poppamiehen Cherry & Cola BBQ-soosia päälle ja lämmöt hetkeks ylös. Samaan aikaan äitien tekemät valkosipuliperunat hiilien päälle lämpiämään. 1 Quote
jrasi Posted July 20, 2023 Posted July 20, 2023 Ja huomisen ruokaa esivalmistellaan. Loppu kasslerista kokonaisena pintamaustettuna (paprika, naughty burgerin burgerisuola, valkosipuli) omppusavuun, huomenna burgerisämpylöihin pulledina. 2 Quote
KimmoH Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 Kesällä oli niin kiire lomailla ettei ehtinyt edes grillaamaan. Eilen kuitenkin pääsin aloittamaan grillikauden ja nyt vedetään sitten kevääseen saakka vähintään kerta viikko ;) Kausi starttasi lohella. 1 Quote
Urbantoy Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 3 hours ago, KimmoH said: Kesällä oli niin kiire lomailla ettei ehtinyt edes grillaamaan. Eilen kuitenkin pääsin aloittamaan grillikauden ja nyt vedetään sitten kevääseen saakka vähintään kerta viikko Itelläkin jäänyt tänä kesänä vähemmälle tuo griilailutouhu alkukesän jälkeen.. Mennyt koiran hoitohommissa ku jalat leikauttu siltä.. Ja toipumiset TPLO-leikkauksesta aika rajuja ja aikaa vieviä Pitäs kyllä ryhdistäytyä.. Ruvennut polttelemman tuo hiiligrillaus.. Pitäs vähän katella josko syksyn alesta löytys soppeli tarpeeks iso hiiligrilli.. Quote
KimmoH Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 Näitä kohtuu isoja palloja saa syksyisin muutamalla kympillä. Kestää useamman vuoden tuolla taivas alla ja missään vaiheessa ei ole alkanut mikään ylihinnoiteltu "merkki" grilli houkuttamaan. Quote
KimmoH Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 (edited) Kesällä tarttui Lidlistä matkaan tuollaiset valkoiset grillikasarit/pannut. Tänään oli aika korkata ne ja nehän oli loistopelit, jatkoon! Taas on nälkä siirretty tulevaisuuteen. Valkoisia papuja voissa, pottuja-chiliä-ruohosipulia voissa, chili-grillijuureksia, nasua kuivarubilla maustettuna, valkosipuli-yrtti-pekoni-kanansisäfileitä vartaissa ja vähän patonkia neljällä juustolla ja oliiviöljyllä + pari skägää. Edited September 2, 2023 by KimmoH 2 Quote
wp Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 Joululohet lauteilla, savustus 125°C lämmössä 4 Quote
wp Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 Sisälämpö 50°C tuntumassa niin ei kala kuivu 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.