Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Posted

Kerta viikkoon tulee pallossa grillailtua edelleen muttei ole jaksanut enää perus seteistä tehdä numeroa. 

 

Eilen vähän vaihtelua. Suolasin pari kiloa nasua ja heitin yöksi leivinuuniin. Tätä syödään nyt sitten pari päivää sämpylöiden välissä. 

 

image.thumb.jpeg.93ff9fbee5f931ceacc0abacfad4d60b.jpeg

 

  • 2 months later...
Posted

1,6kg lampaan paisti, ensin kalvot ja rasvat about pois, sitten pintaan pippuria, rosmariinia ja timjamia, sisään injektoin liemen, missä oli suolaa, kahvia ja jotain kesäyrttiseosta. ~24h myöhemmin grilliin. Omenapuusavussa n. 1,5h, grillin lämpö 120-140, 60 asteen kohdalla folioon, 65 asteessa pois, pyyhe ympärille ja pöydälle tekeytymään. ~30min myöhemmin syömään. Kylkeen rosmariiniperunat, salaatti ja jogurttikastike missä oli isolla kädellä minttua ja valkopusilia.

FB663299-0A76-4B00-BD74-855C2D5FA303.jpeg

4A035209-2F9B-43D3-9C0A-B521E65964A8.jpeg

8F02EC29-27FB-40EC-B831-C355C9CF6399.jpeg

  • Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Arvoisat lihantiristäjät

jos nyt olis rahaa ku rakennusmestarilla, ni millainen kaasugrilli osuis teidän terassille?

Nykyinen Lucifer H-2100 on juuri sopivan kokoinen, mutta kaipaisi jo uusia polttimia etc etc

joten onko järkevämpää ostaa Weber, Landmann, Napoleon... joku muu mikä?

Tietyn tarpeen mukaan grillausala oltava min. 60x44, jotta saadaan lisälaite sopimaan kivuttomasti paikoileen.

Max. leveys 130 cm tai sivupöydät oltava käännettävissä alas.

 

Kiitos vinkeistä.

-Kurre

Posted
On 5/3/2023 at 6:29 AM, Kurre said:

Arvoisat lihantiristäjät

jos nyt olis rahaa ku rakennusmestarilla, ni millainen kaasugrilli osuis teidän terassille?

Nykyinen Lucifer H-2100 on juuri sopivan kokoinen, mutta kaipaisi jo uusia polttimia etc etc

joten onko järkevämpää ostaa Weber, Landmann, Napoleon... joku muu mikä?

Tietyn tarpeen mukaan grillausala oltava min. 60x44, jotta saadaan lisälaite sopimaan kivuttomasti paikoileen.

Max. leveys 130 cm tai sivupöydät oltava käännettävissä alas.

 

Kiitos vinkeistä.

-Kurre

Mjoo, noiden weberien kanssa itse pelaillut ja Summit sarjan mallien kanssa.

Itse yleensä katsonut että niissä olisi vaan tehoa, sivukeittimet yms turhaa. Muistan nähneeni että nyt olisi joku malli missä niitä ei olekkaan

 

Pasi

Posted
5 hours ago, Jooo said:

Mjoo, noiden weberien kanssa itse pelaillut ja Summit sarjan mallien kanssa.

Summit sarja menee ohi mun tarpeen kokonsa takia.

Weberistä olen harkinnut Spirit E-325S GBS mallia. Sen hinta K-raudassa 799€

Weber Genesis E-325s K-rauta 1295€ menee taas liian leveäksi, mutta jos jättää toisen sivutason pois mahtuu sekin.

Muita harkittuja:

Napoleon Freestyle 425 verkkokauppa.com 655€

Landmann Triton PTS 4.0 Clas Ohlsson 599€

 

Mutta onko nämä Cello, Roastmaster, CharBroil etc sellaisia, mitä ei edes kannata harkita?

 

Kiitos avustanne

  • 2 weeks later...
Posted

Kesän eka grillailut, perussettiä ennen lätkää.. Jotain "ultra-ohutta" kassleria tuli otettua mukaan ku ennen en ollut nähnyt.. Nooh ei tarvi toista kertaa ottaa.. Tai sitten pitää miettiä jos niistä tekis jotain täytettyjä rullia.. Ei muuten enää
Pekoniparsat ja täytetyt pekoniherkkusienet oli taas niin hyviä ku viime kesältä muisteli.. 

image.thumb.jpeg.e9e1b31d816426ec2e5e0e372d09b404.jpeg

  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Pekonin grillaus on aina yhtä jännäämistä kuin ison rasvapalon saa aikaiseksi.

 

Eräällä mantorpin reissulla aikoinaan meinas palaa vähän muutakin kuin grilli pekonin kanssa.

 

Tämä kuva kylläkin tältä illalta. Grillipalon jälkeen naudanburgeripihvit grilliin, perään cheddarisiivut ja paketti lidlin tuoreiden sämpylöiden väliin. Vähän majoneesia ja suolakurkkua väliin ja kevään ekat grilliburgerit valmiit. Nam nam.

20230528_192212.jpg

Edited by Tanhis
  • Like 2
Posted

Tuli tuosta Tanhiksen kirjoituksesta mieleen ikuisuuskysymys.

Laitatteko purilaisen väliin mauste- vai suolakurkkuja?

Ja toinen kysymys. Puhutteko suolakurkuista kun tarkoitatte maustekurkkuja?

 

my two cents

  • 4 weeks later...
Posted

 

Näihin tuli vielä Cherry Cola- kastikkeella glaseeraus, valmistusaika vakuumista pöytään vajaa 6h. Lämpöä aluksi 130-150C pyökkipalikoiden savussa, kolmisen tuntia 120C paperikääreessä sekä pikainen pinta grillin ylälauteilla. Lihat pystyi imaisemaan luista ilman työkaluja, täydellinen kypsyys...

 

IMG_20230623_211218_1.jpg

  • Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Biffissä grillaillaan.

 

Tän päivän eväänä possunopat, eli kasslerista kuutioita ja pintamauste (vampyyrisuola, paprika, mustapippuri), 3h omenapuusavussa ~110-130°C, lopuks teräskulhoon, Poppamiehen Cherry & Cola BBQ-soosia päälle ja lämmöt hetkeks ylös. Samaan aikaan äitien tekemät valkosipuliperunat hiilien päälle lämpiämään.

IMG_2647.jpeg

  • Like 1
Posted

Ja huomisen ruokaa esivalmistellaan. Loppu kasslerista kokonaisena pintamaustettuna (paprika, naughty burgerin burgerisuola, valkosipuli) omppusavuun, huomenna burgerisämpylöihin pulledina.

IMG_2649.jpeg

  • Like 2
  • 5 weeks later...
Posted

Kesällä oli niin kiire lomailla ettei ehtinyt edes grillaamaan. Eilen kuitenkin pääsin aloittamaan grillikauden ja nyt vedetään sitten kevääseen saakka vähintään kerta viikko ;) Kausi starttasi lohella.

 

image.thumb.jpeg.0602dd521ef324ff9b23090c01d2387d.jpeg

 

 

  • Like 1
Posted
3 hours ago, KimmoH said:

Kesällä oli niin kiire lomailla ettei ehtinyt edes grillaamaan. Eilen kuitenkin pääsin aloittamaan grillikauden ja nyt vedetään sitten kevääseen saakka vähintään kerta viikko

Itelläkin jäänyt tänä kesänä vähemmälle tuo griilailutouhu alkukesän jälkeen.. Mennyt koiran hoitohommissa ku jalat leikauttu siltä.. Ja toipumiset TPLO-leikkauksesta aika rajuja ja aikaa vieviä
Pitäs kyllä ryhdistäytyä.. Ruvennut polttelemman tuo hiiligrillaus.. Pitäs vähän katella josko syksyn alesta löytys soppeli tarpeeks iso hiiligrilli.. 

Posted

Näitä kohtuu isoja palloja saa syksyisin muutamalla kympillä. Kestää useamman vuoden tuolla taivas alla ja missään vaiheessa ei ole alkanut mikään ylihinnoiteltu "merkki" grilli houkuttamaan.

  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Kesällä tarttui Lidlistä matkaan tuollaiset valkoiset grillikasarit/pannut. Tänään oli aika korkata ne ja nehän oli loistopelit, jatkoon! Taas on nälkä siirretty tulevaisuuteen. Valkoisia papuja voissa, pottuja-chiliä-ruohosipulia voissa, chili-grillijuureksia, nasua kuivarubilla maustettuna, valkosipuli-yrtti-pekoni-kanansisäfileitä vartaissa ja vähän patonkia neljällä juustolla ja oliiviöljyllä + pari skägää. 

 

image.thumb.jpeg.4f7f79db45fcef565198547e1737c272.jpeg

 

image.thumb.jpeg.7f5500e2e4df31f1043e111909abafe4.jpeg

Edited by KimmoH
  • Like 2
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...