Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Itse olen alkanut käyttämään ihan normi keittiöpyyhettä lihojen peittelyyn. Pitääkin hakea tuota butcher paperia testiin 👍

 

Iltapäivällä kävin lihakaupasta hakemassa juniorin kanssa ribbsejä ja kyljyksiä kunnon kylkirasvalla ja sisäfilekkin oli jätetty paikalleen. Vielä kun malttaisi odottaa huomiseen. 

 

Odotus sapuskaksi tein grillipannulla porsaansisäfile + serranonkinkku + lisukkeet patonkeja 😀 Jaksoi taas illan ropata ilmajäähymoottoria kasaan.

 

IMG_8815.thumb.jpeg.17b037ed2b37564d12fe9e4a350faadb.jpeg

 

IMG_8816.thumb.jpeg.6bae1c8d6b25f5f63d6d088f50acb844.jpeg

  • Like 2
Link to comment

Aamulla oli ohjelmassa juniorille ribbs koulutusta. Sai harjoitella kalvojen poistoa ja maustamista. 

 

IMG_8824.thumb.jpeg.33ca8dcaab6c3aab633f5f2f3d7d5e0f.jpeg

 

Seuraavat reilu 9 tuntia sitten valeltiin lihoja rommilla + omenamehulla ja valelujen välissä aina kasattiin USSR ilmajäähyä.

 

Illan tummuessa kaivettiin kaapista esiin kyljykset. Paikallisesta lihakaupasta, aika huippu kamaa, kunnolla rasvaa ja sisäfileenpalat paikoillaan. Olivat halvempiakin kuin Prismassa perus talouskyljykset!

 

IMG_8834.thumb.jpeg.9cf80ab46c4831fdde92349f1e20286f.jpeg

 

ja sitten pallorillailtiin pilkkihaalareissa ja otsalampun valossa takapihalla

 

IMG_8833.thumb.jpeg.0162f07933d0c2bce751618742892a21.jpeg

 

ja näläkä on taas siirretty hetken matkaa eteenpäin. Kyytipoikana salaattia ja oman maan paholaisenhilloa ja omenahilloa, pikkuisen oluttakin....

 

IMG_8836.thumb.jpeg.e3f59decbf86f747622bdc2f68c29586.jpeg

 

 

  • Like 3
Link to comment

Boereworssia Weberiin ja sitten patongin välissä tuulensuojaan. 
 

Ja jos tykkäätte raakamakkaroista, niin Tampereella (tai taitaa olla nippanappa Nokian puolta) vaikuttaa Sausages Finland Oy, Etelä-Afrikkalainen pariskunta, joilla on makkaratehdas talliosakkeessa. Näiden jälkeen ei nuo perus markettiraakamakkarat maistu miltään.

 

www.sausages.fi

 

Toimittavat ympäri Suomen, eli ei tarvi makkaran takia lähteä ajelemaa .

F9E8E83D-9E2A-4C16-9275-61A5F0EE5199.jpeg

864CB106-5FB2-4AEB-94DB-0255FD71F475.jpeg

  • Like 2
Link to comment

Päivä tolskattu mukavassa pakkasessa ennen ku nokka rupes siihen malliin vuotaan ja räpylät jäässä, vielä jäi puusavottaa.. 

Band Of Brothers saaga menossa ja suolasta kaipaa ku vasta kolmas levy saagasta menossa.. pysytään lihattomalla linjalla eli savulohipiirakka työn alle

 

 

IMG_20211204_185517.jpg

Link to comment

Nuorimmaista puraisi viime kesänä rosvopaistikärpänen joten eilen touhuttiin sitten hieman sen aiheen tiimoilta. Hanna ja Kerttu (possu ja lehmä) maustettiin, käärittiin pakettiin ja tyrkättiin leivinuuniin kun pihalle ei voinut enää kuoppaa kaivaa 🤣

 

IMG_8926.thumb.jpeg.1d4d02cf299787e5445cf28869e6ae00.jpeg

 

14h myöhemmin kaivettiin nyytit auki

 

IMG_8974.thumb.jpeg.5fa5d03ec71785bf24e2d503c7981ee0.jpeg

 

ja kohti ääntä!

 

IMG_8977.thumb.jpeg.7fc5bd3778bdf7f69068970c667fa610.jpeg

 

 

 

  • Like 2
Link to comment

Ku täällä on näitä "pro oman elämän kokkeja" jotka väsää huikeasti sapuskaa josta itekin imee vinkkejä
No sitten se kysymys.. 
Pakkasta kaivelin ja sieltähän löyty mukavan kokoinen hirven vasan paisti.. meinasin  huomenna höylätä siitä just hetken sulaneena suikaleita ja värkätä riistakäristyksen padassa rauhassa pitkään hauduttaen Eversti Sandelsin kanssa.. Meneekö hukkaan siinä, mulla ei ole todellakaan riistasta kokemuksia, naapuri oli saanut sen verran hyvin osumia sarvipää mettellä että ei ollut pakkaseen mahtunut ja kyseli että otakko, no totta kai otan vaikka valmistukseen sitten joutuu perehtyy enemmän ku maksalaatikon lämmitykseen.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment

Ei mee hukkaan. Pikkuisen kohmeessa liha suikaleiksi, neliöiksi, lastuiksi, jne. Pari isoa sipulia silpuksi ja ruskeaksi reilun voin kera. Sitten sipulit sivuun ja lihat ruskeiksi voissa, pienissä erissä. Sitten kun kaikki on ruskistettu niin kaikki samaan pataan ruskistettujen sipuleiden kera. Kymmen-kakskyt maustepippuria, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan, sandelssia perään että lihat just ja just peittyy (vettäkin voi käyttää jos ei raaski kaikkea olutta käyttää) ja sitten annetaan porista tunnin verran. Kaveriksi perunamuusia, avot 👌

  • Like 1
Link to comment
10 minutes ago, KimmoH said:

Ei mee hukkaan. Pikkuisen kohmeessa liha suikaleiksi, neliöiksi, lastuiksi, jne. Pari isoa sipulia silpuksi ja ruskeaksi reilun voin kera. Sitten sipulit sivuun ja lihat ruskeiksi voissa, pienissä erissä. Sitten kun kaikki on ruskistettu niin kaikki samaan pataan ruskistettujen sipuleiden kera. Kymmen-kakskyt maustepippuria, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan, sandelssia perään että lihat just ja just peittyy (vettäkin voi käyttää jos ei raaski kaikkea olutta käyttää) ja sitten annetaan porista tunnin verran. Kaveriksi perunamuusia, avot 👌

Tänks Kimmo, noilla mennään oman sävellyskirjan mukaan

Link to comment

Vasan paistin voi myös tehdä ihan vaan pyöräyttämällä pannulla väri pintaan ja sit uunissa 160 astetta kunnes sisälämpö n. 50 astetta. Vetäytyminen vartiksi ja siivuiksi. Tarjoillaan vaikka valkosipuliperunoiden ja lakusoosin kanssa.

 

  • Like 1
Link to comment

Eiköhän näillä jonkun sortin käristys saada aikaan.. maustepippuri kyllä unohtu sinne kauppaan mutta korvataan se mustapippurilla.. 

Santun määrän arviointi tähän käristykseen aiheutti sekaannusta kaupassa.. mutta eiköhän noille käyttöä löydy, vanheneekin vasta 18.11.2022

 

 

IMG_20211206_182149.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment
1 hour ago, wp said:

Itsenäisyyspäivän menu lohkoperunat rosamundasta yrtti-valkosipuliöljyllä sekä ulkofilepihvit angus- härkää. Salaatti kylkeen ja lasi hyvää viiniä.

Kyllä nuo Angnus pihvit vaan näyttää ihan vimosen päältä.. varmasti tulloo hyvät ku Äijä tekee nuo.. 

Link to comment
  • 1 month later...
15 hours ago, wp said:

Iltapäivälehden innoittamana kokeilin Pringles- sipseillä paneroituja kanafileitä. Ranch- kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa nämä olivat yllättävän hyviä.

Mä oon joskus käyttäny cornflakes:a samaan tarkoitukseen. Saa rapsakkuutta mukavasti.

Link to comment
On 1/29/2022 at 6:38 PM, wp said:

Iltapäivälehden innoittamana kokeilin Pringles- sipseillä paneroituja kanafileitä. Ranch- kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa nämä olivat yllättävän hyviä.

 

Petyin makuun vaikka oli kaikkein tulisimpia pringlesejä. Miedontui lähes tunnistamattomaksi. Tekstuuri kyllä oli ihan mukava. Vaatisi ankarampaa maustamista itse fileille. Täytyy tehdä joskus uudelleen.

  • Like 1
Link to comment
13 hours ago, HSuomi said:

Petyin makuun vaikka oli kaikkein tulisimpia pringlesejä. Miedontui lähes tunnistamattomaksi. Tekstuuri kyllä oli ihan mukava. Vaatisi ankarampaa maustamista itse fileille. Täytyy tehdä joskus uudelleen.

 

Hot & Spicy- purkki oli itselläkin mutta esimaustoin fileet miedosti suolalla, paprikajauheella sekä savuchilillä. Alkuperäinen resepti on kanasuikaleille, siihen  pottulastut olisivat ehkä riittäneet.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Oli vähän turhan pimeää grillihommiin, niin kärytettiin sitten keittiössä…
3AE9D186-B2D2-48FE-BB2C-7FFB4257C1F6.thumb.jpeg.00ee301c085c229c8ad612abba6f2f79.jpeg

Kotimaista vasikan entrecotea oli ~16€/kg, joten pääty perjantaina pannuun.

 

CFE7A25F-78D2-42C2-B5B4-20D19B30D717.thumb.jpeg.4bb5fea6d18cc66bef4ba76e16f54e8f.jpeg

Kaveriksi uunisiikliä, grillattua paprikaa, salaattia ja roquefort-kastiketta. 

  • Like 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Eipä hetkeen oo tullut ruokapostauksia tehtyä.. Tänään oli Kenpeleen Keisarinnan hellintäilta.. 
Sinisimpukoita valkosipuli-valkoviinikastiikkeella.. Simpukat ku oli kiehautettu sieltä lautaselle oottaan ja nopeasti liemeen kerma ja hetki kasaan kiehautusta.. Hapanjuurileipää dippailuun liemessä ja tietysti extra dry kuohari sopivan viileänä kyytipoikana.. Toimii aika hyvin ja älyhelppoa.. Eikä tullut haukkuja..
Näitähän me herkuteltiin Möhwaldin Petterin kanssa EBIssä vuonna yks ja kaks (olikohan 2017) Belgien leirissä ku semmosen mukavan Belgialaisen Mörkön kanssa jäin suustani kiinni.. Heillä oli liemi vielä parempaa.. Sekin reseptti on tallessa jossain mappi öössä, mutta ku ei muista missä se öömappi on.. 
 

WhatsApp Image 2022-03-26 at 21.26.47.jpeg

WhatsApp Image 2022-03-26 at 21.56.15.jpeg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment
6 hours ago, Urbantoy said:

>clip> . Heillä oli liemi vielä parempaa.. Sekin reseptti on tallessa jossain mappi öössä, mutta ku ei muista missä se öömappi on.. 

 

Mitä sulla oli liemessä muuta kuin sitä samaa viiniä, jota joitte ruoan kanssa, valkosipulia ja kermaa?

Link to comment
4 hours ago, Kurre said:

 

Mitä sulla oli liemessä muuta kuin sitä samaa viiniä, jota joitte ruoan kanssa, valkosipulia ja kermaa?

Voissa kuullotin pari salottisipulia ja yhden pienen keltasipulin sekä raastetut valkosipulin kynnet (4kpl), sitten kuivaa valkkaria siihen 4desiä, kiehautus ja simpukat perään, keittiaika noin 5min, muutaman kerran hölskäytys kattilalle sinä aikana. Simpukat pois ja kermaa liemen sekaan.. Ite ku en pidä valkoviinistä juurikaan niin itellä oli Iisalmen Everstiä tuopissa ja emännällä kuivaa kuoharia ruokajuomana..

Belgin liemi oli tehty johonkin paikalliseen tummaan olueen ja siellä seassa sipuleiden lisäksi oli pienittyä porkkanaa ja varsiselleriä, jos muista oikein.. 

  • Like 1
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Se ois peli-ilta taas.. Viikonloppuna tuli Everstin kanssa vedettyä lerssiä niin huolella että jotain muuta piti keksiä tälle iltaa..
No lähikaupasta lohi savustukseen ja pikkelöidyt vihannekset siihen sivuun tyyliin "mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään"
Vähän kevennystä mukamas..
 

WhatsApp Image 2022-05-16 at 7.17.44 PM (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-05-16 at 7.17.44 PM.jpeg

Link to comment
Posted (edited)
9 hours ago, Pedalpusher said:

Urbaani, onko näitä ja muita herkkuja saatavilla 1,5 vkon päästä Kemorassa?

Ei pääse millään, MaitoValaskin vielä nukkuu ja muuta hommaa, eli karvanaperolle tontin aitaus alkaa naapureiden kanssa.. Ekaks vanhat aitatolpat suoraan ja linjaan, sitten 1.5kilometriä lautaa josta pitää se aita kyhätä.. Ei pysty livistään siitä vaikka laudat vielä sahurilla.. mutta kuhan nuo tolpat saatas jiiriin ekaks, se suurin homma.. 
Aita pakko olla ku kaverilla alkaa olla vinkeitä lähteä omille teille jos silmä välttää.. Ja mulla ei pysy kyllä terassin ovet koskaan kiinni kesäaikaan
 

WhatsApp Image 2022-05-14 at 10.45.30 AM.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-14 at 1.26.45 PM.jpeg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...