Jump to content

Avaimet käteen -talopaketit (kokemuksia kaivataan)


Recommended Posts

Nyt kaivataan kokemuksia Avaimet käteen -talopaketeista ja mieluiten Pohjanmaan suunnalta. Kaupunki myönsi meille tontin jolle vaatimuksena 2-kerrostalo. Aiemmin kun tonttia haettiin niin laskelmat ja suunnitelmat on tehty Älvsbytalon 1-kerros mallille. Tällä valmistajalla ei oikein tahdo olla meille sopivaa 2-kerrostaloa joten muitakin valmistajia nyt sitten suunnitellaan. Paketin pitää olla tämä valmispaketti koska timpurin vikaa ei ole ja 3-vuorotyöstä ei vapaa-aikaa jää. Tässä muutama valmistaja ehdokas:

 

-Älvsbytalo

-Designtalo

-jettatalo

-Kannustalo

-mammuttihirsi

-Mittavakoti

 

Laitetaan nyt tähän loppuun että Älväriä on moitittu eri foorumeilla mutta ainakin tänne Vaasaan niitä nousee joka puolelle ja tällä hetkellä talopaketin jonotusaika on vuosi. Nyt siis haetaan tavallista kotia asumiseen johon duunarin palkka riittää eli kattona budjetille on 160 000e.

 

Kaupungin tontti kuluineen maksaa 16 000e/vuokrattuna n.600e/vuosi.

Tontti yksityiseltä on n.35 000e mutta asemakaavaa ei ole eli rakennustyyli melko vapaa.

 

Tontin hinnan päälle täytyy laske pohjatyöt jotka teetetään myös jollakin urakoitsijalla ja muutamalla kehutulla valmistajalla ei pystytyspalvelua ole paitsi Älvärin hintaan kuuluu rahti ja pystytys muuttokuntoon.

 

Uudehkoja ok-taloja ja rivareita ollaan katseltu mutta rivarit pääsääntöisesti 2-kerrosmalleja ja reippaasti yli meidän pudjetin,ok-talot taas kortilla ja hinta karkaa niissäkin.

Link to comment
Guest Hannu Mattila
Suunnitelmissa noin 100 neliötä + 40 neliön talli.

Ne on noi neliöt väärin päin.. ;)

 

Yks tuttu rakensi 5 vuotta sitten tommosen Älvsbytalon, eikä siinä mitään vikaa muistaakseni ollu, pystyssä on vielä.. Asui siinä tosin vaan sen 2 vuotta, myi pois ja teki uuden. Pohjaratkaisu oli ehkä vähän hassu, mutta sehän on ite valittavissa..

 

Ihan mielenkiinnosta, mitä siitä on haukuttu?

Link to comment

tää on nyt sitten vapaa vastaus ja vain mutulla, mun mielestä alvsby on hieman halvan oloinen (niinhän se onkin) mutta siis viimeistely ainakin kaverin kaverin talossa on jotenkin keskeneräisen oloinen? tyyliin vesiputket pinta-asennuksena ilman minkäänlaista kotelointia kylppärissä, ainakin mun silmiin ne pompsahti ja keittiöt oli ihan päin vi**ua asennettu (tee ite parempi) ja niin se sitten itse tekikin ne uusiks seppien jäljiltä... ja muuta pientä... tosin se viimeistelyn taso kai siihen hintaan vaikuttaakin? ja seinän pystyttämättä jättäminen ois maksanut pari touhoa ilman mitään muita muutoksia (ikkunoiden uudelleen sijoittaminen) ja niiden kera vielä enempi, lekalla se on varmaan halvempi ite poistaa, eikä siihen edes lekaa tartte? tosin hyvä ja halpa kai harvoin on ihan samassa paketissa.

 

 

Huom. nää on sitten vaan mutua ja (rakentajalta iteltään) kuultua! voi olla että se on ihan hyväkin ratkaisu. ja kalathan kasvaa aina kerrottaessa!

Link to comment

 

Yks tuttu rakensi 5 vuotta sitten tommosen Älvsbytalon, eikä siinä mitään vikaa muistaakseni ollu, pystyssä on vielä.. Asui siinä tosin vaan sen 2 vuotta, myi pois ja teki uuden. Pohjaratkaisu oli ehkä vähän hassu, mutta sehän on ite valittavissa..

 

Ihan mielenkiinnosta, mitä siitä on haukuttu?

 

Salossa ei rakennustarkastaja hyväksynyt noita, koska niissä on nykymääräysten vastaisesti vesijohto liitoksia rakenteiden sisällä. Eli kun niissä on tehtaalla asennetut vesiputket, niin ne liitetään talon kulmista pystytysvaiheessa ja jäävät rakenteiden sisälle piiloon. Salossa ainakin joutuivat noita jotenkin muuttamaan, en tiedä miten.

 

Yksi tuttu rakennutti tuollaisen melkein 10 vuotta sitten, silloin ne oli uus juttu ja ihan on tyytyväinen ollut. Silloin ei kovin paljon voinut vaikuttaa pohjaratkaisuihin, mutta en tiedä miten tänä päivänä.

 

Teijo-talot olis varmaan kanssa varteen otettava vaihtoehto, jos ei ole isommasta talosta kyse. Ne on menneet vielä Älvsby talojakin pidemmälle ja rakentavat koko talon tehtaalla valmiiksi. Tuovat sen sitten hirmuisella erkoiskuljetuksella paikanpäälle. Muuttamaan taitaa päästä jo seuraavana päivänä :D

Link to comment
Teijo-talot olis varmaan kanssa varteen otettava vaihtoehto, jos ei ole isommasta talosta kyse. Ne on menneet vielä Älvsby talojakin pidemmälle ja rakentavat koko talon tehtaalla valmiiksi. Tuovat sen sitten hirmuisella erkoiskuljetuksella paikanpäälle. Muuttamaan taitaa päästä jo seuraavana päivänä :D

 

Tää voi olla niitä kasvavia kaloja, mut kuulin Teijon kaverien joskus koettaneen ennätystä ja siitä kun rekka pysähtyi tontille torppa kyydissä meni 34 minuuttia kun asukkaalle lyötiin avaimet käteen ja sauna napsahti päälle =).

 

Se nyt on varmaan sit ihan sama jos siihen menee muutama hetki pidempään, mutta kaiken kaikkiaan tuo Teijo on maksimihelppo ja nopea ja hinnat käsittääkseni varsin kilpailukykyisiä verrattuna siihen että alkaa tehdä pitkästä tavarasta ja tietysti myös pakettia hätäisempi. Varsinkin jos joutuu kaiken teettäämään vieraalla. Tääkin on taas ihan mutua, mutta jotenkin tuntuis että se stabiileissa oloissa tehtaalla kasattu talo vois olla viimeistelyltään, ainakin liitosten osalta parempi kuin se tontilla liimailtu.

Link to comment

Seurailin kaverin taloprojektia pari vuotta sitten. Aiemmin pidin noita pakettitaloja sellaisina kädettömien ja rikkaiden heti-mulle-kaikki-touhuna. Ihmettelin miksei toimituksiin kuulunu v70 pihalle omaan katokseen.

 

Mutta tuota tuohua lähemmin seurattuani kyllä on mieli muuttunut. Kaikki toimi ja ihan fiksun oloinen talo sieltä tuli. Ja itse sai rakentaa riittävästi eli muurata perustukset. Se oli muuten Vaajatalo.

Link to comment

No Älväriä moittivat ne jotka eivät siinä asu tai ovat sellaisen nähneet 5-10 vuotta sitten. Tuota Salon juttua en ymmärrä kun noita taloja tosiaan tänne Vaasaan nousee nopeaan tahtiin ja tällä hetkellä jonotusaika on tuo vuosi,jonossa voi päästä etenemään jos jonkun muun tontilla asiat takkuaa tms. Talohan on peruspakettina melko riisuttu mutta kuitenkin täysin asuttava, voihan sitä itse muuttaa mielensä mukaan myöhemmin, vakiopakettiin saatavat jotkut muutokset ovat mielestäni kummallisia esim jos haluat mikron paikan keittiöön niin se maksaa eli tällaiset tavalliset jutut pitäis kuullua vakiopakettiin. Hyvää tässä on se että hinta pitää ja Älvärin kautta saa tilattua firman joka tekee pohjat tontille juuri tilaamaasi taloa varten. Onhan Älvärit joidenkin mielestä parakin näköisiä mutta kun siihen rakentaa umpikuistin, terassin ja ristikot laseihin niin eipä se paljoa eroa muista vastaavan näköisistä talopaketeista. Laitetaan nyt että peruspakettina 1-tasoinen 4h + k+ khh 101.5 neliötä maksaa hieman vajaa 102 000e ja hintaan kuulluu rahti + pystytys. Eli jos taloja on myyty näinkin paljon niin ei se voi olla paska. Ohessa linkki erään perheen tarinaan:

 

http://www.tervala.fi/

Link to comment

Pari vuotta sitten kaveri muutti uuteen Älvsbytaloon. Kävin jeesaamassa muuttoapuna ja tuli siinä sitten tietysti katteltua taloakin. Seinät oli sisältä todella kevyet, melkoista pahvia ja useassa huoneessa oli tapetti revennyt pystysuunassa talon elementtien elämisestä. Pellollehan se oli talo rakennettu, jotta ehkä pohjallakin oli asian kanssa jotain tekemistä...

 

Puoltoista vuotta sitten tuli kytättyä noita talopaketteja ihan urakalla, kun oli oman rakennus ajatuksissa. Silloin tuli myös todettua, että jos Älvärin haluaa vähänkin enemmän omaan makuun rakennettuna, niin hinta ei kauas "kunnon" talopaketista jää.

Link to comment

Pitkästä tavarasta ja ammattimiesten tekemänä ei talo maksa pajoakaan enempää ja laatu on varmasti hyvä. Kannattaa muistaa että talopaketin hinta on yleensä vain noin kolmannes kokonaiskustannuksista.

 

Pointti on sitten se että mistä löydät sen ammattimies porukan tekemään.

 

Ja jos ajattelee aikataulua niin tuon kokoisen talon ja tallit lyö vesikattovaiheeseen kahdella kolmella ammattimiehellä parissa viikossa, kun perustukset on tehty valmiiksi.

Link to comment
Guest Toheltaja

unohtakaa älvärin talopaketit. Sijoittakaa 10-20K€ enemmän ku mitä aiotte, ja olette takuulla tyytyväisiä hitusen siellä asuttuanne. Kolmella kaverilla älvärin kämpät, ja kaikki tosiaan melkosta sekundaa ollu.

 

 

ps. kaikki nämä myytävänä, ja ovat alle 3 vuotta vanhoja :)

Link to comment

Nii, näin täysin ulkopuolisena ja kerrostalossa asuvana mietin, että mitä järkeä on rakentaa tänä päivänä jotan 100-neliöistä OK-taloa?

 

Ei luulisi niihin hirveästi olevan pyrkyä? Eikö keskikoko ole jotain 150 neliömetriä tms.? Toki maksaa ihan erityyliin mutta silti..?

 

Melkein jos omalle kohdalle sattuisi ottaisin valmistalon sijaan jonku pohjan Kastellilta ja tekisin itse parin palkatun ammattilaisen avulla. Saispahan sellasen kun haluaa.

Link to comment
No kyllä tavan palkkatyöläisellä on eroa maksaako se talopaketti 120 vaiko 150 tai jopa 200ke. 10ke korotuskin voi olla liikaa :)

 

Silloin voi olla viisain jättää se tekemättä. Tuollainen 10ke:n budjetin ylitys tulee huomaamatta, varsinkin kun päästää hameväen vapaasti valitsemaan sisustus materiaaleja :D

Link to comment

Itse en oo rakentanu mutta pitkään homma oli kyllä suunnitteilla kunnes päädyttiin valmiiseen taloon ehkä jopa vähän puoli vahingossa...

 

Aika monta talopakettia tuli ihmeteltyä vaihtoehtoina ja muutamaa rakennusmiestä jututettua, itse en ainakaan voi suositella hirveesti muuta kun pitkästä rakentamista. Tosin on hieman kalliimpi mutta on sitten sellanen kun haluaa.

 

Talopaketeissa muunneltavuus on melko rajattua tai maksaa suhteessa paljon. Eristeet on just ne mitä tehdas on halvalla saanut => Energiaa kuluu varmasti. Energian kulutus voi kahdessa saman kokosessa talossa vaihdella hyvinkin paljon. Siinä on vissi ero kuluuko lämmitykseen 1000€ vai 1500€ vuodessa sillä erotuksella makselee jo hieman lainaakin. (30v x 500€ = 15000€)

 

Jos oisin itse päätynyt rakentamaan olisi talo ollut mallia alakerta harkkoa, yläkerta puuta. Tämä siksi että puutalo miellyttä omaa silmää mutta tekemällä alakerran harkoista saa yläkerran lattian myös varaavaksi mikä säästää lämmityskuluissa.

 

Kysy tarjousta muutamalta rakennusliikkeeltä ja käy kysymässä mielipiteitä, ota mukaan parin valmistalon esite mitkä tuntuu sopivilta niin on jotain mustaa valkoisella näyttä minkä tyylistä haet.

 

-J-

 

Niin se talli... olitko unohtanu siitä pinta-alasta jonkun numeron :)

Link to comment

Itse olen rakentanut tuollaisen alakerta harkoista yläkerta puusta olevan talon -95 - 96.

Tuo on tehty ns. pitkästä puusta.

 

Tuossa hankkeessa auttoi tuohon aikaan maassa ollut lama ( hinnat edullisempia ) ja sekin, että itse olen rakennusalalla töissä.

 

Kannatan paikallarakentamista monestakin syystä.

- jos tontilla on tukkipuita, jotka muutenkin pitää kaataa talon tieltä, kannattaa ne sahauttaa. On todella edullista puutavaraa ( tänä keväänä 25 x 125 lautaa sahattu, hinta 50 c / m )

- helpompi tehdä eri työvaiheita omana työnä taitojensa mukaan.

- voi jättää keskeneräiseksi ja hankkia muuttotarkastuksen, jolloin pääsee asumaan 3/4 valmiiseen taloon ja voi jatkaa rakentamista tilin karttumisen tahtiin.

 

Kun alkaa rakentaa, kannattaa tehdä samalla isompi kuin talo juuri sen hetkinen tarve on.

Parin vuoden päästä se kuintenkin on liian pieni.

Uudisrakennusvaiheessa 50 lisäneliötä tulee paljon halvemmaksi kuin laajentamalla jälkeenpäin.

 

Nyt ei ehkä kuitenkaa ole oikea aika rakentaa, koska ala on ylikuumentunut ainakin Etelä-Suomessa.

Hinnat ovat kovemmat kuin normaalisuhdanteessa ja materiaaleista ja osaavasta työvoimasta on pula.

Link to comment

Käytiin tuossa Teri-Talon edustajan juttusilla ja niiltä löytyis 2-kerros talon kriteerit täyttävä talomalli muistaakseni "ella" jossa 2 huonetta yläkerrassa ja loput alhaalla, kokonaispinta-ala 140 neliötä ja yläkerran saa myös puolivalmiina. Sateelta suojaan paketti kuntantaa noin 80 000e mutta siihen päälle sitten tontin pohjat,kivijalka,kodinkoneet,keittiö,komerot,tapetit,matot,sähköt,lvi ym mutta laskevat nyt hintaa niin tiedetään missä mennään. Taas säästäis jos itse tekin MUTTA kun yöt ollaan duunissa ja iltavuorotkin menee ihmetellessä niin eipä siinä mitään rakenneta.

En tiedä,hermot tässä ihmetellessä menee, yx uusi rivarikin olis tiedossa mutta 85 neliötä ja 2 kerroksinen 4h+k+khh (2 huonetta ja pesutilat ylhäällä,muut alhaalla) ja 157 000e valmistuu tammikuussa 2008, 1-tasomalleja ei juurikaan tehdä ja jos tehdään niin hinta karkaa lähelle 200 000e.

Pitäis vaan ostaa suurempi osake mutta rauhallista ja hyvinhoidettua taloyhtiötä on vaikea löytää koska Suomalainen(tai ruotsalainen) kun ostaa osakkeen niin ostaa omasta mielestään koko talon ja elämisen meteli on sen mukaista. Ja toinen hankaluus on ikuiset autopaikat koska muiden asukkaiden mielestä yhdellä perheellä ei saa olla montaa paikkaa vaikka ne olisivat jatkuvassa käytössä.

Ja kyllä se tallin koko oikein oli, 40-50 neliötä riittää hyvin, tällä hetkellä on vanhempien autotalli kokoa 8*3.5m.

Link to comment

Teri talon hinnaksi tuli noin 73 000e säältä suojaan asennettuna eli päällepäin valmis ja kustannusarvio jos kaikki teettää muilla olis noin 170 000e mikä on 10-20 000e yli budjetin. Hintahan muuttuu sen mukaan mitä pystyy itse tekemään tai teettämään halvemmalla. Kallista - elämä on.

Link to comment

Kauan sitten paukutin talopaketteja kasaan kesätöissä, eikä se kokoaminen näyttänyt menevän tehdasoloissa ihan putkeen. Kipsilevyjä vedettiin asennuspöydällä muovisten höyrynsulkujen yli niin että nurkat raapi muovit hajalle.. lasivilla ja reikäinen muovi on aika huono yhdistelmä. Laadunvalvontaa ei ollut.

Link to comment
unohtakaa älvärin talopaketit. Sijoittakaa 10-20K€ enemmän ku mitä aiotte, ja olette takuulla tyytyväisiä hitusen siellä asuttuanne. Kolmella kaverilla älvärin kämpät, ja kaikki tosiaan melkosta sekundaa ollu.

 

 

ps. kaikki nämä myytävänä, ja ovat alle 3 vuotta vanhoja :)

 

Riippuu mitä haluaa, joidenkin mielestä Älväri on liian tavallinen mutta helppohan siitä on oman maun mukaan muutella ja parantaa. Vaasassa muutaman vuoden vanha talo kun talo maksaa +160 000 eli jos teet esim Älvärin jonka kokonaiskustannukset tontteineen 150 000e, saat siitä yli 200 000e muutaman vuoden päästä.

 

Ai että myynnissä,missäpäin?

Link to comment
Guest Jussinbussi

Itse rakennan työkseni ja työnkuva on uudisrakennukset pitkästä tavarasta. NEUVO: Jättäkää ne helvetin älvikset pystyttämättä!

Paskasta ei saa timanttia..

 

Mieti nyt vähän niitä pohjiakin..

 

Pitkästä kamasta mökki pystyyn, ja jos ei oma taito riitä niin ammattiukot paikalle. Se on paras ja halvin ratkaisu.

Link to comment
Itse rakennan työkseni ja työnkuva on

Pitkästä kamasta mökki pystyyn, ja jos ei oma taito riitä niin ammattiukot paikalle. Se on paras ja halvin ratkaisu.

 

Tuo pitää paikkansa eli pysy itse töissä ja anna ammattilaisten tehdä homma etenkin jos itsellä menee yhtään homma nysväämisen ja miettimisen puolelle. Tulee loppujen lopuksi halvemmaksi...

Mutta jos nuista valmis paketeista pitäisi valita niin itse kääntyisin ehdottomasti MammuttiHirren pakettiin. Ja toinen mutta on että odottaisin kunnes puun hinta tippuisi (joka tapahtuu) ens viikolla ja jonka seurauksena ehkä myöskin viiveellä sahatavarana yms. hinta tippuisi kohtuullisiin hintoihin. Eli viisainta minun mielestä olisi odottaa vuosi ja katsoa mitä metsäalalla tapahtuu koska nyt mennnään ennätyskorkeilla puunhankinta hinnoilla joka vaikuttaa suoraan kaikkiin jatkojalosteisiin.

Link to comment
Guest Jarkko

Jaa että kellari harkoista? Ja Mammutti päälle? Volkkariharrastajiakin vielä? TYHMÄT JÄTKÄT!

 

Valmispaketeista ainoa lähikokemus tuttavapariskunnan ... noenmuistakenentekemästä talosta, katon illalla kotona. Ihan normi puolitoistakerroksinen puutalo, ei varsinainen talopaketti vaan pikkuyritys joka tekee taloja pitkästä avaimet käteen. Ei kummoisempia kikkailuja arkkitehtuurissa tai sisustuksessa. Hyvää jälkeä tekivät. Hintaluokka halpoine tontteineen tais olla pikkusen alle 300ke. Siihen nähden alle 200ke teetetystä talosta (ei Älväri) kuulostaa halvalta näin etelästä katsottuna.

 

Enivei, muutama neuvo, tärkeysjärjestyksessä:

1) Hoida raha-asiat niin, ettei 10-20% ylitys budjetissa tuota henkilökohtaista konkurssia.

2) Hommaa vastaava mestari jolla on hyvät suhteet luotettaviin työmiehiin. Hyvät kontaktit on painonsa arvoisia kullassa, aamumuroihin kusijoita riittää.

3) Suunnittele talo omiin tarpeisiisi. On se sitten maksimaalinen voitto kun myyt kämpän 2v päästä, tai leppoisat eläkevuodet rullatuolissa 30v jälkeen.

4) Tee(tä) ensin autotalli.

5) Varaa kaikkeen, varsinkin suunnitteluun, vähintään 3x se aika jonka kuvittelet siihen menevän.

post-86-13888359086741_thumb.jpg

Link to comment
Itse rakennan työkseni ja työnkuva on uudisrakennukset pitkästä tavarasta. NEUVO: Jättäkää ne helvetin älvikset pystyttämättä!

Paskasta ei saa timanttia..

 

Mieti nyt vähän niitä pohjiakin..

 

Pitkästä kamasta mökki pystyyn, ja jos ei oma taito riitä niin ammattiukot paikalle. Se on paras ja halvin ratkaisu.

 

Pitkä tavara = puun hinta = mansikoita.

Ammattiukot = ei vapaana.

 

Kumma kun älväriä moittivat ne joilla sitä ei ole tai ovat käyneet 5 vuotta vanhassa täysin peruskuntoisessa talossa. Jos talopaketilla on vuoden jonotusaika niin ei se voi olla huono koska niitä on jo niin paljon rakennettu. Kolmella lähitutulla sellainen on ja jos myisivät niin hinta olisi samaa luokkaa kalliimpien kanssa eli 200 000e tuntumassa.

 

No käytiin tuossa FINLAMELLI edustajan luona eli hirsitalo ja hinta 120 neliöiselle sateelta suojaan paketti kustantaa siinä 80-90 000e.

Siihen päälle sitten tontin pohjat,lvi,sähköt,keittiö,kylppäri ym. mutta 160e budjetti pitäis kuulemma riittää mutta jälleen se oman työn määrä laskis hintaa.

Link to comment
Guest Jussinbussi

Miettikääs paljon se puutavara maksaa siinä talopaketissa??

 

Meillä menee 230 neliöisen yksikerrosratkaisu puutalon puihin suht seuraavasti:

 

48x148 mitallistettu 530m a. 1.95

50x200 B 70m a. 2,50

50x125 B 180m a. 1,55

49x49 mitallistettu 1800m a. 0,58

48x48 painekyllästetty 84m a. 2,50

 

Eli yhteensä 2800 euroa.

 

Tähän pitää luonnollisesti laskea julkisivupaneelit ja terassikamat joihin menee aika sama summa. Pari kilometriä panelia ja 800 metriä hienosahattua. Terassit sitten oman maun mukaan.

 

Niin ja tietenkin pari kilometriä lautaa a. 0,40E ja pari sataa metriä patikkaa a. 1E

 

Että mikäs siinä puussa nyt niin kauheasti maksaa?

 

Kyseisen talon pudjetti tontteineen paskoineen 110 t E

 

Ja tohon kun maksat työpalkkoja tarvittaessa 20000 E niin onhan kai 130000E ja 230 m2 parempi kuin 160000E ja älvis..

Link to comment
Guest Jussinbussi

Lämmitysmuoto suora sähkö pattereilla, kaksi isoa varaavaa tulisijaa= pienet sähkölaskut ja erittäi halpa toteuttaa. Edellisessä 202m2 14000 kwh vuosi yhdellä takalla.

 

Eli noilla tulisijoilla pitää hyvin talon lämpimänä, edellisessä ei ollut patterit koskaan päällä, silti joka nurkassa läpi vuoden väh 22. Autotallissa n. 65m2 varaava lattialämmitys sähköllä.

Uuteen taloon tulee myös ilmalämpöpummppu sisälle kuin myös ehkä sinne autotaliin.

 

kustannuksia en hirveästi ole erotellut, pudjetti perustuu vanhan kustannuksiin ja tähän laskettu vain riittävä summa päälle.

 

Perustalo, 4 nurkkaa, autotalli samaan, sähkölämmitys, varaava tulisija, perus LVI pelkällä koneellisella poistolla, ulkomitat 10mx23. kahden auton talli (sopii 3 tarvittaessa). Eli jotain tuollaista.

Link to comment
Guest Jussinbussi

No joo onhan toi aika laatikko, kyllä siitä ihan nätin saa kun vähän panostaa tohon julkisivuun.

 

Meillä toi talotekniikan osuus ei hirveä sinänsä ole kun tehdään paljon itse.

Ilmastoinnin osat ei paljon maksa, pelkkä koneellinen poisto on melko halpa ja nopea tehdä 1500e?. Sähköt johdotetaan itse, ammattilainen kytkee luonnollisesti.

Putkitöihin sit meneekin tänä päivänä, kyllä lähemmäs 10000e mennään kaikkine helyineen. Mutta sehän on aina itsestä kiinni että mitä ammeita sinne laittaa ja kuinka paljon..

Link to comment

ite ku oon sähkömies ja vedellyt noita hommia pitkän tavaran taloihin sekä paketteihin niin en oo vielä koskaan nähnyt talopaketti toimitusta missä ei jotain olisi ryssitty, toki on niitä ollut pitkän tavaran talojakin jotka tehty päin persettä.

 

Kaksi ammatti kirvesmiestä ja hyvä valvoja niin varmasti tulee halvempi ja parempi kuin paketista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...