Urbantoy Posted April 28, 2018 Posted April 28, 2018 Näillä pärjään hyvin, kiitos iso.. Oulussa makkarakauppa missä vanhan liiton läskitiski, perinteinen palvelutiski.. saa mitä vaan ilman marinaadia.. sieltä ne mun ribsitkin on aina.. Quote
Urbantoy Posted April 28, 2018 Posted April 28, 2018 Nyt näyttää että pahasti riistäytyy salaatti ja kalalinja lihamätön syömiseen.. kädet syyhyää jo päästä vrkkäileen.. Harjoitellaan ekaks ja sitten DWLssä poijat saa herkutella Quote
DWL_Puavo Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 Tänään tallilla testattiin 4h uunissa paikallisen lihajalostamon yrttimarinaadissa muhineiden ribsien grillaamista. Taidekuva (c) Harri, kuvassa näkyvällä soosilla vedeltiin pintaa, toki kärventyi toiselta puolen mustaksi vaan aika maukkaasti kuitenkin. Ohessa Butty-pedaalisarjaa ja vaihteeksi 2v kestäneiden vetarin suojakumien vaihtoa (febi bilstein tai GKN/Löbro sentään kesti sen 2v) ja kytkinvaijeria ym. perus kevätremppaa! Ae ae! Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 (edited) DWL_Puavo opttelee kääntelemään nopeammin samalla ku liisteröit ribsejä niin ei mene mustaksi.. Harjoiteiltaan DWL:ssä yhdessä ;-)) Edited April 29, 2018 by Urbantoy Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 (edited) Ei osaa vielä sanoa ku ei ole pömpeliä kokeillut, veikkaan että kokeilun jälkeen ei enää uuni kuumene ku neidolla.. Siis tarkoitin että neidon uuni, ei neidon luona, en kärrää risejä sinne uuniin Edited April 29, 2018 by Urbantoy Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 Mutta huomenna alkaa opettelu, tuskin se heti tulee ihan ninkuin haluaa.. eihän se kävelykään onnistunut heti.. HSuomen innoittamama tätä on nyt muutama päivä tutkailtu ku pömpeli vihdoin ja viimen tontilla.. Kyllä raporttia tulee, ei ei niin aktiivisesti ku pikkupedon pelistä, ei pysty syömään niin paljon.. Quote
HSuomi Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 (edited) Ei niitä pahasti pieleen saa. Digimittarilla valvoo sitä pöntön lämpöä että on sen 120 luokkaa. 3h paljaaltaan, 2h foliossa ja 1h ilman. Liiallinen savustuspuun määrä ollu ainoa mikä vaikuttanu negatiivisesti. Mielummin liian vähän kuin liikaa. Joku 3kpl tommosia jääkiekon kokoisia omenapuusiivuja on aika hyvä. Edited April 29, 2018 by HSuomi 1 Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 tarkoitankin makua, ei ne siellä pala.. makuhan se tärkeintä on. Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 (edited) Erätauko hupia kaasarigrillillä.. ihan perussettiä.. maissia, täytettyä herkkusieni auralla ja pekonilla vyörytettynä tomatos, läskiä ala kassler Huomenna pömpeli aamulla soimaan, mukava bissee killittää vapun kunniaks ja seurata ku pömpeli kiehuu Edited April 29, 2018 by Urbantoy 4 Quote
mikan Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 Herkkusienet auratäytteellä pekoniin käärittynä on ihan ykkösiä! :-P t. Mika 1 Quote
Urbantoy Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 Mitenkähän ne onnistuu Pömpelissä ja muut kasvikset.. tomaatit, maissit ja muut.. HSuomi varmaan oapastaa meitä noviiseja. Sikaniska rubbattu ja aamulla alkaa kärinä ku herää, omppupompulat on valmiina brikettien kera.. luin tuossa josta että upottaa ne veteen ennen savustusta, mutta onko turhaa hiistelyä Quote
HSuomi Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 En ole upottanut, joten ei kokemusta. Kasviksiakaan en ole makkaroita lukuunottamatta savustanut. Mutta netistä löytynee kokemuksia niistäkin. Quote
Tanhis Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Perunaa kasviksia ja tuorejuustoa nyyttiin foliossa savustimeen niin tuskin voi homma kauheesti pieleen mennä. Aika vaan voi olla vähän arpomista. Quote
HSuomi Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Tuo kuulostaa hyvälle. Semmonen on itseasiassa aikomus koittaa että briskettiä ensin savustaa 6h ja sen jälkeen tekee ison volionyytin mihin pilkkoo pottuja, porkkanoita, sibalia ja valkosipulia ja niiden päälle se brisketti sekä loraus lihalientä/viiniä ja sitte sulkee nyytin ja takas 6-8h pönttöön. Se brsketin neste ja rasva sitte maustaa niitä kasveja samalla. 1 Quote
Urbantoy Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Kyllä se saatana tuo kaasarigrillaus on vienyt kaikki taidot oikean tulen/hiilloksen kanssa pelaamisen suhteen, kädetön apina.. No onnistu se silti pikku ähräilyn jälkeen.. Kävi jo mielessä että "vittu bensaa niin syttyy se saakeli" Pönttö pöhisee.. Quote
HSuomi Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Niin siis eikö sulla ole piippusytytintä briketeille? En ehkä muistanu mainita... :D Kipin kapin K-rautaan tai tolkmannille. 1 Quote
Urbantoy Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Pitää hakee huomenna.. tuli mieleen askarrellassa tulta.. no kaikki hyvin 100sessa pyörii lämmöt ku säätelin.. saa rauhassa tulla, menee yösyömiseksi mutta ei haittaa, isset riittää seuratessa lämpömittaria.. ;-) hupia sekin.. Quote
Urbantoy Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 Aiai ku pömpelistä tulee herkullinen tuoksu ku kostutin sianniskaa omenamehu/vesiseoksella, fiftyfifty sekoitus jolla puolen tunnin välein suihkuteltu että ei kuivahda.. vaikka sikaniska kyllä ei kuiva varmaan millään on niin hyvin läskiä.. no kokeillaan ja opetellaan.. Huomenna heti uutta settiä, tähänhän ihan innostuu, hyvä opetella ennen DWL:ään että poijat ei joudu kuraa syömään Quote
Urbantoy Posted April 30, 2018 Posted April 30, 2018 (edited) Eka setti harjoiteltu, ja nyt jo muutama huomio "onnistumisen" suhteen: Sikaniska erinomaista Sipuli: keltasipuli, salottisipuli ja valkosipuli erinomaista, todella makeita Muut kasvikset, tomaatti ja maissi, ei enäää, menevät kitkerän makuisiksi jos eivät ole kiedottu folioon, jatkossa kaasarissa tehdään ne loppumetreillä ennen läskin valmistumista. Herkkusienet mitkä kuitin mukaan maksettiin sittarissa unohtui kassalle eli niistä ei ole komentoitavaa.. Ens kerralla pikkusen enemmän brikettejä ja opettelu miten ne saa syttymään kunnolla, oli vähän askartelua kyllä.. Piippusytytin listalle ja sytnestettä.. ja se säätöhomma lämmön suhteen ehkä pelaa paremmin, nyt oli venat auki suurimman osan aikaa 100% Muuten jees kokemus ja huomenna uudestaan.. läskiä löytyy, sekä kaapista että lanteilta tällä menolla Edited April 30, 2018 by Urbantoy Quote
HSuomi Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 (edited) Hyvältä näyttää! Mihin lämpöön savustit sian? Tuo saa mennä sinne 90-93 varmaan jos sen meinaa repiä. Käytä piippusytyttimen kanssa vaikka sytytyspaloja, mutta sytytysnestettä ei ehkä kannata ettei tule mitään hajuja... Edited May 1, 2018 by HSuomi Quote
Urbantoy Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Ei ollut mittaria, ihan hatusta arpoen, 7-8 tuntia se oli satasessa.. Maukasta ja hyvän kostea ku suihkuttelin omenavesiseosta. Huomenna onkin sitten Mätänet retki ja mittaria ja piippusytytintä hakemaan. Mittareita muutama ainakin ku seuraavalla kerralla heitän muutamaa eri laatua läskistä niin näkee miten ne kypsyy. Reseptit on vielä mietinnassa, paistia ja jotain muuuta.. Kova into on pelata tuon kanssa, mutta kuka ne perhanan lihat jaksaa syödä ;-)) Ja kasvikset folioon jos en heittele nitä kaasariin. Sipulit menee jatkossa pömpeliin.. Ne oli kyllä herkullisia Quote
Urbantoy Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Semmonen huomio pömpelistä että lämpöjen kanssa oli vähän niin ja näin, ei noussut ku jonnekn105 asteeseen. Vaikka venttiilit oli auki.. Pitääköhän lisätä alas vielä pari venaa että pääsis lisää ilmaa ja sais jotain säätöä tuohon lämmön hallintaan.. Vai olinko ne söheltänyt niiden brikettien kanssa.. No harjoitellaa ja opetellaan Quote
HSuomi Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Joo mittareita on syytä olla. Oon huomanu että toi kylkimittari ei oo aina ihan ajan tasalla. Yks mittari ritilälle mittaamaan pöntön lämpöä ja sitte lihoille omat. 7-8h kuulostaa melkoisen lyhyeltä ajalta tuollaselle kimpaleelle, mutta toki jos ei sitä halua vetää ihan muussiksi niin riittänee sekin. Ite teen aina niskasta pulled porkkia ni se saa olla sen 12-14h että nousee lämpö 90C päälle. Sitten ku sisälämpö "stallaa" jossain vaiheessa ni heittää vaan folioon sen möykyn loppuajaksi. Kauhee savustushimo päällä... :D Quote
HSuomi Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Kylmällä ja tuulisella kelillä on ollu haasteita sisälämpöjen kanssa joskus. Tosin kyllä siellä sisällä yleensä lämpöä on riittäny vaikka pöntön mittari muuta väittää. Tuntuu että se mittaa enemmän tuota tynnyrin reunan lämpötilaa. Pakko siellä sisällä on olla lämmintä kun 5kg hehkuvia brikettejä pöhisee siellä. Quote
Urbantoy Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Perussettiä Vappupäivän kunniaks teekkarilippa vinossa, tupsu soosissa, ei ollut mahkuja lähtee metästään pömpeliin tarvikkeita, sen verran kolas dagen efter.. No näillä mennään.. Quote
Urbantoy Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Nykun noita mittareista tuli puhetta, tuossa ois hyvä, tietty arvokas.. mutta läskiin ton tökkää ja kännystä seuraa tirinää.. Saattaa mennä hankintaa.. https://meatersuomi.fi/ Quote
DWL_Puavo Posted May 2, 2018 Posted May 2, 2018 Halpahan tuo vielä on, tää on jo semmosta 51,5 IDA -mallia: http://www.motonet.fi/fi/tuote/8500158/Weber-iGrill-2-lampomittari Sinänsä tähän sais neljäkin anturia kerrallaan josta voisi olla eri kokoisten evästen kanssa kovastikin hyötyä. Quote
Urbantoy Posted May 2, 2018 Posted May 2, 2018 Kiitos Puavo.. tuota pitää käydä mätänetissä kattomassa, piippusytytin haettu tänään mutta ei tullut tuota katottua.. Quote
Urbantoy Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 (edited) Erätaukogrillaus toiselle erätauolla etenee.. perussetti valmisteltu.. Huomenaamulla pömpöli pöhisemään aamusta, brisketti ja yks levy babyrisejä menee savustumaan että oppii pömpelin saloja.. sen verran läskiä on että pitää naapuria syöttää, ei noita ite jaksa mitenkään upottaa omaan massuun.. Edited May 5, 2018 by Urbantoy typöjä taas korjattu, pitänee ostaa uus näppis Quote
Urbantoy Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 (edited) Rohkeasti kolmanteen erään perussetillä.. ompa tässä soppaa talvi syöty ja välillä juotukin.. parasta on tää grillin kuumennus näin kevväällä pohjoisessa väestöllisessä vähemmistössä.. katotan miten pitkään tätäkin hupia jaksaa.. parempaa tää on silti ku karvakäsikebab ja -lätty.. Niin se kuva unohtu Edited May 5, 2018 by Urbantoy Niin se kuva unohtu Quote
Urbantoy Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 (edited) Täällä ennen nukkumaan menoa HSuomen mukaan ohjeiden rintaa hierottiin, tissi on ihana kyllä ihana aina mutta nyt oltiin rintaa vääntämässä.. aamulla aloitellaan.. kympin aikaan pömpeli pöhisemään Edited May 5, 2018 by Urbantoy Quote
Urbantoy Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 "Voiko aamun ihanammin aloittaa"" vai miten se meni ku joku semmosta rallatusta ujelsi.. Pönttö pöhisee.. Briskettiharjoitus aloitettu Quote
Urbantoy Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 Piti lisätä omenamehua kostutusastiaan että ei kuiva kimpale ja samalla näki että kyllä se näyttää valmistuvan.. Kohta foliion.. Jokunen tunti jäljellä.. katotaan sen jälkeen männöökö roskiin vai suukkiin.. Quote
Urbantoy Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 (edited) Piti vielä heittää yks baby ribs rivi perään että saa kokemuksia miten ne valmistuu.. Isompi läskikimpale vuorattiin foliion kuvan oton jälkeen.. Läskin kevennyksenä tomaattia, maissia, keskurppaa pelin alkuun kaasarissa.. Edited May 6, 2018 by Urbantoy Quote
Urbantoy Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 (edited) Hienoo Valtsu.. mites noiden parsojen kanssa.. grillasitko vai otitko vaan lämpökypsennyksen niille Oli loppu lähiputiikista että menee noiden kokeilu ens kaappareussun jälkeiseen aikaan.. Edited May 6, 2018 by Urbantoy Quote
P_Valtonen Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 (edited) Oikealla grillaus jätti rangat koviksi, kun kukinnot alko jo mustuu. No ensi kerralla esikypsytys ja sitten vasta väriä grillillä Edited May 6, 2018 by P_Valtonen Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.