Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Tänään tallilla testattiin 4h uunissa paikallisen lihajalostamon yrttimarinaadissa muhineiden ribsien grillaamista. Taidekuva (c) Harri,  kuvassa näkyvällä soosilla vedeltiin pintaa, toki kärventyi toiselta puolen mustaksi vaan aika maukkaasti kuitenkin. Ohessa Butty-pedaalisarjaa ja vaihteeksi 2v kestäneiden vetarin suojakumien vaihtoa (febi bilstein tai GKN/Löbro sentään kesti sen 2v) ja kytkinvaijeria ym. perus kevätremppaa! Ae ae!

IMG-20180428-WA0009.jpg

Link to comment

Mutta huomenna alkaa opettelu, tuskin se heti tulee ihan ninkuin haluaa.. eihän se kävelykään onnistunut heti.. 

HSuomen innoittamama tätä on nyt muutama päivä tutkailtu ku pömpeli vihdoin ja viimen tontilla.. 

Kyllä raporttia tulee, ei ei niin aktiivisesti ku pikkupedon pelistä, ei pysty syömään niin paljon..

Link to comment

Ei niitä pahasti pieleen saa. Digimittarilla valvoo sitä pöntön lämpöä että on sen 120 luokkaa.

3h paljaaltaan, 2h foliossa ja 1h ilman.

 

Liiallinen savustuspuun määrä ollu ainoa mikä vaikuttanu negatiivisesti. Mielummin liian vähän kuin liikaa. Joku 3kpl tommosia jääkiekon kokoisia omenapuusiivuja on aika hyvä.

Edited by HSuomi
  • Like 1
Link to comment

Erätauko hupia kaasarigrillillä.. ihan perussettiä.. maissia, täytettyä herkkusieni auralla ja pekonilla vyörytettynä tomatos, läskiä ala kassler

Huomenna pömpeli aamulla soimaan, mukava bissee killittää vapun kunniaks ja  seurata ku pömpeli kiehuu

 

 

IMG_20180429_191119.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 4
Link to comment

Mitenkähän ne onnistuu Pömpelissä ja muut kasvikset.. tomaatit, maissit ja muut.. HSuomi varmaan oapastaa meitä noviiseja.

Sikaniska rubbattu ja aamulla alkaa kärinä ku herää, omppupompulat on valmiina brikettien kera..

luin tuossa josta että upottaa ne veteen ennen savustusta, mutta onko turhaa hiistelyä

Link to comment

Tuo kuulostaa hyvälle. Semmonen on itseasiassa aikomus koittaa että briskettiä ensin savustaa 6h ja sen jälkeen tekee ison volionyytin mihin pilkkoo pottuja, porkkanoita, sibalia ja valkosipulia ja niiden päälle se brisketti sekä loraus lihalientä/viiniä ja sitte sulkee nyytin ja takas 6-8h pönttöön. Se brsketin neste ja rasva sitte maustaa niitä kasveja samalla.

  • Like 1
Link to comment

Kyllä se saatana tuo kaasarigrillaus on vienyt kaikki taidot oikean tulen/hiilloksen kanssa pelaamisen suhteen, kädetön apina.. No onnistu se silti pikku ähräilyn jälkeen..

Kävi jo mielessä että "vittu bensaa niin syttyy se saakeli"

 

Pönttö pöhisee.. 

Link to comment

Aiai ku pömpelistä tulee herkullinen tuoksu ku kostutin sianniskaa omenamehu/vesiseoksella, fiftyfifty sekoitus jolla puolen tunnin välein suihkuteltu että ei kuivahda.. vaikka sikaniska kyllä ei kuiva varmaan millään on niin hyvin läskiä.. no kokeillaan ja opetellaan.. Huomenna heti uutta settiä, tähänhän ihan innostuu, hyvä opetella ennen DWL:ään että poijat ei joudu kuraa syömään

Link to comment

Eka setti harjoiteltu, ja nyt jo muutama huomio "onnistumisen" suhteen:

Sikaniska erinomaista

Sipuli: keltasipuli, salottisipuli ja valkosipuli erinomaista, todella makeita

Muut kasvikset, tomaatti ja maissi, ei enäää, menevät kitkerän makuisiksi jos eivät ole kiedottu folioon, jatkossa kaasarissa tehdään ne loppumetreillä ennen läskin valmistumista.

Herkkusienet mitkä kuitin mukaan maksettiin sittarissa unohtui kassalle eli niistä ei ole komentoitavaa.. 

 

Ens kerralla pikkusen enemmän brikettejä ja opettelu miten ne saa syttymään kunnolla, oli vähän askartelua kyllä.. Piippusytytin listalle ja sytnestettä.. ja se säätöhomma lämmön suhteen ehkä pelaa paremmin, nyt oli venat auki suurimman osan aikaa 100%

Muuten jees kokemus ja huomenna uudestaan.. läskiä löytyy, sekä kaapista että lanteilta tällä menolla

 

IMG_20180501_003318.jpg

Edited by Urbantoy
Link to comment

Hyvältä näyttää! Mihin lämpöön savustit sian? Tuo saa mennä sinne 90-93 varmaan jos sen meinaa repiä.

Käytä piippusytyttimen kanssa vaikka sytytyspaloja, mutta sytytysnestettä ei ehkä kannata ettei tule mitään hajuja...

Edited by HSuomi
Link to comment

Ei ollut mittaria, ihan hatusta arpoen, 7-8 tuntia se oli satasessa.. Maukasta ja hyvän kostea ku suihkuttelin omenavesiseosta.

Huomenna onkin sitten Mätänet retki ja mittaria ja piippusytytintä hakemaan. Mittareita muutama ainakin ku seuraavalla kerralla heitän muutamaa eri laatua läskistä niin näkee miten ne kypsyy.

Reseptit on vielä mietinnassa, paistia ja jotain muuuta.. Kova into on pelata tuon kanssa, mutta kuka ne perhanan lihat jaksaa syödä ;-))

 

Ja kasvikset folioon jos en heittele nitä kaasariin. Sipulit menee jatkossa pömpeliin.. Ne  oli kyllä herkullisia

Link to comment

Semmonen huomio pömpelistä että lämpöjen kanssa oli vähän niin ja näin, ei noussut ku jonnekn105 asteeseen. Vaikka venttiilit oli auki.. 

Pitääköhän lisätä alas vielä pari venaa että pääsis lisää ilmaa ja sais jotain säätöä tuohon lämmön hallintaan.. Vai olinko ne söheltänyt niiden brikettien kanssa.. No harjoitellaa ja opetellaan

Link to comment

Joo mittareita on syytä olla. Oon huomanu että toi kylkimittari ei oo aina ihan ajan tasalla. Yks mittari ritilälle mittaamaan pöntön lämpöä ja sitte lihoille omat.

7-8h kuulostaa melkoisen lyhyeltä ajalta tuollaselle kimpaleelle, mutta toki jos ei sitä halua vetää ihan muussiksi niin riittänee sekin. Ite teen aina niskasta pulled porkkia ni se saa olla sen 12-14h että nousee lämpö 90C päälle. Sitten ku sisälämpö "stallaa" jossain vaiheessa ni heittää vaan folioon sen möykyn loppuajaksi.

Kauhee savustushimo päällä... :D

Link to comment

Kylmällä ja tuulisella kelillä on ollu haasteita sisälämpöjen kanssa joskus. Tosin kyllä siellä sisällä yleensä lämpöä on riittäny vaikka pöntön mittari muuta väittää. Tuntuu että se mittaa enemmän tuota tynnyrin reunan lämpötilaa. Pakko siellä sisällä on olla lämmintä kun 5kg hehkuvia brikettejä pöhisee siellä.

Link to comment

Erätaukogrillaus toiselle erätauolla etenee.. perussetti valmisteltu..

 

Huomenaamulla pömpöli pöhisemään aamusta, brisketti ja yks levy babyrisejä menee savustumaan että oppii pömpelin saloja.. 

sen verran läskiä on että pitää naapuria syöttää, ei noita ite jaksa mitenkään upottaa omaan massuun..

Edited by Urbantoy
typöjä taas korjattu, pitänee ostaa uus näppis
Link to comment

Rohkeasti kolmanteen erään perussetillä.. ompa tässä soppaa talvi syöty ja välillä juotukin.. parasta on tää grillin kuumennus näin kevväällä pohjoisessa väestöllisessä vähemmistössä.. katotan miten pitkään tätäkin hupia jaksaa.. parempaa tää on silti ku karvakäsikebab ja -lätty..

 

Niin se kuva unohtu

IMG_20180505_184311.jpg

Edited by Urbantoy
Niin se kuva unohtu
Link to comment

Täällä ennen nukkumaan menoa HSuomen mukaan ohjeiden rintaa hierottiin, tissi on ihana kyllä ihana aina mutta nyt oltiin rintaa vääntämässä.. aamulla aloitellaan.. kympin aikaan pömpeli pöhisemään

Edited by Urbantoy
Link to comment

Piti vielä heittää yks baby ribs rivi perään että saa kokemuksia miten ne valmistuu..

Isompi läskikimpale vuorattiin foliion kuvan oton jälkeen.. Läskin kevennyksenä tomaattia, maissia, keskurppaa pelin alkuun kaasarissa..

IMG_20180506_155308.jpg

Edited by Urbantoy
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...