Jump to content

Paku peltipinnalle lasimurskalla


Recommended Posts

Olen jostain päätellyt, että lasimurksapuhallus olisi helpoin tapa saada paku peltipinnalle. Luvassa on hitsattavaa akkukotelon nurkassa ja toisessa helmassa, joten selviäisi muidenkin korjattavien paikkojen määrä samalla kun auto olisi puhtaana maalikerroksista. Auto on ex-lanssi, jossa on alkuperäinen beige väri, sen päällä lanssin punainen pinta ja viimeisenä vielä aika tuhti kerros alkuperäisen sävyistä maalia. En edes jaksa kuvitella mikä työmaa käsipelillä putsata, joten ostohommiksi menee.

 

Elikkäs vähän kun saisi tietää käryä hintatasosta, niin olisi hienoa. Samalla mielipidettä minkälainen maalipinta puhtaan pellin päälle koritöiden ajaksi. Epoksi?

 

14705678_10154669771299712_2319113749046

 

14681755_10154669771359712_5742984285899

 

 

Link to comment

Satkun tunti kun lasket hinnaksi ja 10h vaikka nyt alkuun ajaksi, niin ei tule sitten kauheita pettymyksiä kun lasku tipahtaa käteen ;) Voi tietty selvitä hurjasti halvemmallakin tai kalliimmallakin.

 

Suorat pinnat kyllä pyyhkäisee puhtaaksi käsipelissäkin rälläkällä ja somalilla päivässä parissa. Mutta ne kaikki koloset ja muut vaatii kyllä puhallusta.  

 

Itse vetäisin epoksin mutta vasta peltitöiden jälkeen = pitäisi saada lämpöiseen/kuivaan auto heti puhdistuksen jälkeen.

 

EDIT: niin ja korigrilliin tuo kannattaisi ripustaa puhalluksen ajaksi, että pohjankin saa puhtaaksi.

Edited by KimmoH
Link to comment

Itse lähtisin kyllä ensiksi koettamaan kemiallista poistoa ja kaapimista ja sitten kikkaralaikalla ja loput puhaltamalla. Kikkaralaikan kanssakin saa olla varovainen ettei väännä peltiä mutkalle liiasta lämmöstä.

Link to comment

Maalinpoiston oöen nyt pari kertaa suorittanut Hempelin maalinpoistoaineella. Noin puoli neliötä kerrallaan ainetta maalin päälle, pieni odotus ja porakoneen ja villikissan avulla maali lähtee pölyämättä ja liikoja pintaa lämmittämättä. 2,5l purkki maksaa noin 50-60€ ja riittää kuplan koriin.

Link to comment

Itsellä sama ongelma, lisäksi kyljissä x määrä kittiä jolla yritetty suoraksi leipoa. Soodapuhallus oli itsellä mielessä, mutta onko jollain kokemusta; onko liian mieto konsti tähän hommaan, lähteekö kitti tuolla pois?

Link to comment

Kävin Mikkelin Aurajoella joitain vuosia sitten ja siellä olis ollu altaat isojenkin kappaleiden hapottamiseksi. Sanoi vaan työntekijä, että jos jää hapotettu kappale hetkeksikin vailla jatkokäsittelyjä, niin tavalliseen teräkseen ilmestyy ruoste pintaan.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 11 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...