Jump to content

Alustan pintakäsittely


Recommended Posts

Kyseessä 65 junis, milla tarkoitus ajella harvakseltaan käsi ojossa kesällä. Alusta on ruosteeton, hiekkapuhallettu ja nyt epoxy primer vetästy. Mitäs olette laittaneet pintaan, joku massa ja sen päälle maali vai pelkkä joku epoksi vai vinyylimaali? Mitäs rengaskoteloihin?

Edited by eturauhanen
Link to comment

Meillä on juniksessa epoksipohja ja tavallinen automaali päällä. Luotetaan siihen että epoksi kestää ja paikkaillaan pintamaalia jos/kun tarvitsee.

 

Vielä ei ole ajettu että jää nähtäväksi, mutta kokemuksesta tiedetään että tuokin yhdistelmä kestää satunnaista soratieajeluakin kohtuullisen hyvin. Suolaan sillä ei juuri ole asiaa, mutta tässä tapauksessa se ei ole ongelma.

Link to comment
  • 4 months later...
On 1/29/2023 at 7:44 PM, Pedalpusher said:

Miksi olisit laittamassa sinne alle jotain? 🤔 Epoksin kun pintamaalaa vaan jollain, sen ollessa huokoinen sellaisenaan, kestää isältä pojanpojalle 🤝

Kyllähän epoksi on itsessään jo täysin vesitiivis oikein käytettynä, eikä huokoinen. Itseasiassa juuri sen takia hyvä pohjamaali joka sulkee pinnan.
Itse vedän suoraa temacoat RM40 epoksin joka paikkaan pelkästään alustaan, käy pintamaalina ja paikkauksetki onnistuu samalla maalilla vaikka pensselillä. Trotonin epoksia sitte käyttänyt näkyvillä pinnoilla pohjana.

Jos jotain siis haluaa laittaa suojaksi niin pensselöi vaikka sitä epoksia siihen, mattaa ennen seuraavaa maalausta niin saa jäädä sinne alle.

Edited by SamiO
Link to comment

Okei. Tuon RM40 tiesin että käy vaikka samalla pintamaalista ja vesiupotukseen haastaviin olosuhteisiin.

Mutta oon pitänyt automaaliepokseja tähän asti huokoisina ja niin että jos sellaisen jättää imemään kosteutta pidemmäksi aikaa niin pintamaalin kanssa tulee ongelmia ajan kuluessa. Opin uutta tänäkin päivänä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...