Jump to content

Vuoden halutuin kiertopalkinto!


Guest pehmuste

Recommended Posts

  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Metake ja Satelite, Volkkaripalstan kunniajäsenet:D

 

Hjuu, me ollaan molemmat saatu nyt respektiä minkä ovista ja ikkunoista sopii :D

 

Oikein itseäkin jännittää joka kerta kun palstalle kirjautuu, että mitä tänään lukee nimimerkin alla :D

Link to comment

Mites ois seuraavaksi:Vuoden vw ironbutt? :D

 

Eli tämä taitaa meinata sitä et kuka ajaa kesällä pisimmän rundin vaikkapa suomessa putkeen... joskus jotkuthan on ajellu päivässä varmaa hesasta lappiin ja takas prätkillä eli tyyliin tuhat kilsaa reilusti päivässä. Jotain tuollaista tuohon ironbutt titteliin kuuluu mutta mites jos tehtäis vw:lle omansa?

 

Tossa vielä wikipediaan linkki http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Butt_Association

Link to comment
Guest Hannu Mattila
joskus jotkuthan on ajellu päivässä varmaa hesasta lappiin ja takas prätkillä eli tyyliin tuhat kilsaa reilusti päivässä. Jotain tuollaista tuohon ironbutt titteliin kuuluu mutta mites jos tehtäis vw:lle omansa?

Nopeasti laskeskeltuna esim. Rovaniemelle on 830km. Sinne ja takaisin Helsinkiin on siis n. 1660km, jaetaan se vaikka vuorokaudelle, eli 24h, saadaan keskinopeudeksi n.69km/h.

Joku jos tuon tekee todistettavasti kesällä volkkarilla, niin kyllä kai sillekin saadaan oma teksti tuohon nimimerkin alle... :D

 

Vai mitä..?

Link to comment
joskus jotkuthan on ajellu päivässä varmaa hesasta lappiin ja takas prätkillä eli tyyliin tuhat kilsaa reilusti päivässä. Jotain tuollaista tuohon ironbutt titteliin kuuluu mutta mites jos tehtäis vw:lle omansa?

Nopeasti laskeskeltuna esim. Rovaniemelle on 830km. Sinne ja takaisin Helsinkiin on siis n. 1660km, jaetaan se vaikka vuorokaudelle, eli 24h, saadaan keskinopeudeksi n.69km/h.

Joku jos tuon tekee todistettavasti kesällä volkkarilla, niin kyllä kai sillekin saadaan oma teksti tuohon nimimerkin alle... :D

 

Vai mitä..?

 

Emt onhan noita pidempiäkin reissuja jotkut tehneet mut mites ois jos ylläpito tekis jonkun kisan vaikka tietylle aikavälille?

Link to comment
Guest VWanker

"Todistettavasti" Utsjoki-Helsinki väli ajettuna ilma-volsulla.

 

1384km, aikaa meni 23h.

Pidemmällekin olisi vielä voinut jatkaa, mutta 42h nukkumatta joten päätin lopettaa matkanteon kotiovelle.

 

Jarrujen puoltaminen, huonot nastarenkaat, joka pysähdyksen jälkeiset mäkistartit ja bensamittarin toimimattomuus toivat pientä lisäjännitettä matkantekoon.

Link to comment
joo, on sitä tullut itsekin ajettua 2000km yhtenä päivänä,

tonni, puolitoista useampanakin kertana

 

juu ei ollut VW, auto kuitenkin

ja paikkana jenkhilä....

 

Jenkkiläs juu, kaikki on suurta. Mekin ajeltiin 15 vuorokauden aikana n. 6800 - 7000 mailia eli n. 11000km, eikä siis VW:llä.

Pisin päivämatka aamu n. seiskasta ilta kuuteen oli n. 1000km.

Tietysti ei ollu perse penkissä kokopäivää...

Link to comment

No perkele, julistetaan kisa sitten!

 

Ensi kesän (1.4-30.8.2009) välisenä aikana vuorokaudessa eniten kilometrejä ilmäjäähyvolkkarilla todistetusti kerännyt julistettakoon vuoden meriheinäperseeksi!

 

Komea diplomi ainakin tiedossa, eiköhän tuota muutakin palkintoa saada kolehdittua kasaan!

 

Ja tuo todistetusti kerääminen, samalla lailla kuin prätkien iron butt:issa niin ei tule jupinoita...

Link to comment

Pitäsiköhän petrata, mulla oma ennätys ilmajäähyllä ainoastaan pikkasen reilu 800km päivässä, tosin n. puoltoista viikkoa putkeen, n. 400-800 tuli per päivä. Entisöimättömällä vakio -64 kuplalla, kattotellinki katolla ja heinemanni persiissä.

 

Tuossa kuva reissusta:

541.jpg

 

Muilla vehkeillä on tullut joskus 1500km päivässä parhaimmillaan kun tein töitä kaupparatsuna, alla oli silloin CX GTI Citikka.

Link to comment

Kesällä 2006 ensin yöaikaan vesivolkkarilla pohjoisesesta tampereen eteläpuolelle yhtäsoittoa yli 500km matka. Muutaman tunnin ihmettelyn ym perseen raapimisen jälkeen ilmäjäähdytteisella kuplaal kohti poroja. Paluumatkalle tuli mittaa noin 750km. Tämä kaikki saman vuorokauden aikana. perse ei ollut kipee, ukko muuten aika tööt kun ajoa edelsi väliin jääneet yöunet. Mielelläni en tee toiste, normaalien unien jälkeen ei niin hirvee juttu.

Link to comment
Guest Niko Kasurinen

Sai sitä sentään nimensä volkkari-lehteen ku kävi Kemijärveltä BIFfissä kuplalla :D n. 750km suuntaansa, mutta eihän sitä lasketa ku sielä oli yötäki...

Link to comment

"eli tyyliin tuhat kilsaa reilusti päivässä. Jotain tuollaista tuohon ironbutt titteliin kuuluu mutta mites jos tehtäis vw:lle omansa?"

 

Ei se virallinen MP iron butt ihan noin helpolla irtoa - perusajo on 1000 mailia 24 tunnissa...

Eli esim. 21 tuntia 80 keskinopeutta ja vielä jää 3 tuntia aikaa tankkailla ja lepäillä. Olisi kyllä kuplalla tehtynä aika paljon kovempi juttu kuin nykyaikaisella matkapyörällä?

 

Tuolta mallia miten hyväksytty suoritus tehdään:

http://www.ibafinland.fi/index.php

Link to comment
Aasilla hassun näköinen kattoteline, sivuraudat "väärinpäin"?

No tuon näköinen se oli, en muista tarkemmin. Itse asiassa kun katsot tarkemmin niin ne korkeemmat laidat on sivuilla, näin sen olen ymmärtänyt kuuluvan ollakin? Edessä ja takana hieman matalammat.

Link to comment
Unet jätetään väliin ja sitten ajellaan satoja kilsoja autolla. Vastannee sellaista promillen humalatilaa? Ei ole paljon kehumista tuollaisessa liikenteen vaarantamisessa.

 

t. Mika

 

onse turvallisempi tehä ilmavolsulla kuin rekalla... ja eihän nyt 24 tunnissa ehdi kunnnolla edes väsyä

Link to comment
Guest VWanker

Unen puute + autolla ajaminen on yksilöllistä. 24h valvomisen väitetään vastaavan yhden promillen humalaa. Pitänee paikkaansa keskimäärin. Samaan sarjaan lasken puhelimessa puhumisen ajettaessa. Keskimäärin ihan hyvä juttu että on laitonta, mutta jokainen on yksilö tässäkin asiassa.

 

Sopiva tauotus on kaiken a ja å, oli sitten unet takana tai ei.

Link to comment

Tuttua juttua urtsista, ensin ajetaan 100-200km päästä pajalle rakentamaan seuraavana päivänä olevaa kisaa varten autoa kasaan, rakennetaan yön yli 20-24h, saunominen ja sen jälkeen siirtymä radalle 300km. Tämän jälkeen radalla 6 tuntia (tai myöhästyminen lähdöstä puolella tunnilla), seuraavaksi siirtyminen majoitukseen ja illasta vielä kylille ja takaisin majoituspaikkaan aamuyöstä 4-5 maissa eli kaksi vuorokautta täyttä tykitystä ilman hetkenkään unta, joskaan tuossa ajassa kilometrejä itse ilmajäähylle ei taida kertyä kuin 500 mut ukoille REM-tilaa ja vihreitä pikku-ukkoja siitäkin edestä tuossa loppuvaiheissa.

 

Tuo rekalla ajaminenkin on tapauskohtaista, esim. lyhyellä siirtymällä vaikka puuautoa ajettaessa tuntuu typerältä noudattaa työaikalakia koska siinä puuhaillessa ei välttämättä tule kelloa kateltua, eikä sillätavalla väsyttyäkään jos vähäväliä pitää pihalla ja nosturilla kuitenkin käydä juoksemassa. Kymmeniä tuntejahan sitä tekee samaan syssyyn kun vauhtiin pääsee, tikut kyytiin ja satkun päähän laaniin purkamaan, välillä pitää sitten pitää muistaa koittaa miten iso kuorma mahtuu kyitiin ja paljonko saa menemään kerralla jotta mielenkiinto ja jännitys pysyy yllä.

Link to comment
  • 1 year later...

Miten olis vuoden kiskuri tai vuoden sulovileeni? On välillä aika viihdyttävää kun joku yrittää pyytää paskasta kullan hinnan. Joka johtaa siihen ettei kyseinen tavara vaihda omistajaa ikinä, vaikka alkuperäiseen pyyntiin tulis lopulta 90% alennus.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...