Jump to content

kuplan takajarruista. ja Kiirekkin ois..


Guest timba

Recommended Posts

Tjep... Noin aukeaa...

 

Itse käytin metsälöydön mutterin avaamiseen kattotikkaita jotka olivat noin 4-5 metriä pitkät... :-)

 

Mutterin voi muuten vaikka halkaista jos tuntuu ettei mikään konsti auta...

 

Jep,mitä pitempi jatkovarsi sen parempi.

 

Olen vaan miettiny mistä noita muttereita saa uusia kun niitä joskus on tullu halkastua. Tähän mennessä on sattunu löytyä omasta takaa käytettyjä...

Link to comment

Ite sain SnapOnin hylsy "vääntimen" murtumaan kun käänsin entisestä kuplasta kruunu muttereita auki:) Suunta oli aivan oikea, ja vääntimellä en tarkoita räikkää, vaan sen ihan kiinteen hylsy avaimen, ei tuu virallinen nimi mieleen...onneksi elinikäinen takuu niissä kun ei edes oma ollu...

Link to comment

Ja jos pito loppuu niin sitten voi renkaan korvata jykevällä latta- tai L-mallisella raudalla johon poraa kahden kiinnityspultin reiät. Tosin joutuu tekemään loven siihen rautaan että saa vastakkaisille puolille pultteihin kiinni. Tällä menetelmällä ja tarpeeks pitkällä raihalla irtos ku laatikko oli moottoreineen irti rungosta meneillään olevan kunnostuksen aikana.

 

Tähän suuntaan siis:

g_320x240.JPG

Link to comment

Juniksen alennusvaihteista tuli lämmön ja metrisen jatkovarrenkansa kierteet mukana. Et voi ne joskus olla oikeesti piukassa. Näin jälkikäteen ajateltuna olis pitäny varmaan öljytä vielä lämmittämisen yhteydessä.

Link to comment
Oikeakätinen on, sokka pois, käsijarru (tai toinen polkee jarrua) ja 1-vaihde päälle, pyörä maassa. Tarpeeksi jatkovartta 36 mm hylsyyn, niin pitäis lähteä.

Ihan vaan täsmennyksenä,jarrun painaminen auttaa enemmän kun kytkee 4-vaihteen päälle vetoakselin mutteria avattaessa!

Link to comment

alkaa vaantako vaihteistoa vastaan niita muttereita, laittakaa pitka lattaraudan patka kiinni rumpuun pyoranpulteilla. Siten kaikki vaantovoima kohdistuu vain rumpuun ja akselin ulkopaahan, eika tartte mitaan muita kikkoja akselin paikallaan pitamiseksi. Sit vaan iso 1" karalla oleva 36mm hylsy ja vaantovarsi, seka jatkovartta niin paljon kuin huvittaa. Ei taa ole niin vaikeata hei! Tyokalut saa halvalla biltemasta ja ovat kestaneet tuossa kaytossa hyvin, jopa yli 2m jatkovarrella ja aija seisomassa paalla. Lahtee tiukemmatkin mutskut.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...