Jump to content

ruosteenmuunto aine


Recommended Posts

IKH:n 85% fosforihappo on ainakin toistaiseksi ollut ylivoimaista hinta/laatusuhteeltaan. 

 

Se on aika lirua, joten virallinen tietotoimisto kertoo että kun sotkee liivatteenlehtiä sopivassa määrin mukaan niin saa kivaa hyytelöä joka pysyy pystypinnassakin eikä kuivu liian nopeasti. En ole kokeillut, kun itellä oli vain tankki tällä kertaa käsiteltävänä, mutta isot pojat väittävät että toimii.

 

Litran purkki parikymppiä ja tuolla käsittelee monta neliötä umpiruosteista peltiä.

 

Kuplan ja juniksen tankit pyöritelty sisältä 1:1 laimennetulla ja endoskoopilla kurkkimaan sisään: Ei ole enää ruostetta, on vaan isoja mustia läiskiä. Noin teknisesti ei-ruostetta eli rautafosfaattia ... joka, paitsi ei enää ruostu, suojaa myös alla olevan pinnan ruostumiselta.

  • Like 4
Link to comment

Joo ikh:n happo on ehdotonta ja edullista.
Muistaakseni voi sotkea ihan tapettiliisteriäkin jolla saa siitä geelimäistä ja pysyy paremmin ollen edelleen vesipestävä. Hapon levittelyn jälkeen pinnat voi mahdollisuuksien mukaan peittää kelmulla tms mikä hidastaa kuivumista jos ei halua muita lisäaineita käyttää.
Tankin sisällyksen itsekki käsittelin tuolla laimennettuna, soraa ja happovesilitkua ja puistelua niin irtoaa mujut ja loput neutraloituu hapolla.. lopuksi huuhtelu. Tuolla tulee pyyhittyä monet muutki paikat ennen malaausta eikä vaadi mitää erityistä kunhan on kuivunut pinnalla hyvin.

  • Like 1
Link to comment

Ite vetelin kanssa fosforihappoa palliksen ruosteisiin ja kelmu päälle. En kyllä sotkenut mitään siihen happoon vaikka lirua olikin. Näytti toimivan ts. reaktio oli juurikin kuvailtu tummempi alue ruostekohdassa. Toivotaan että tekee tehtävänsä tosin omat paikat oli tavaratilan pohja ja ikkunoiden alla kumilistan alle jääviä paikkoja enimmäkseen. Just siks tuota alunperin käytinkin kun en halua että maalauksen jälkeen alkais sieltä kuplia pari vuotta myöhemmin... 

Link to comment

Jaahas oisko tuossa ratkaisun sitten MaitoValaan alustan käsittelyyn ku Amerikan poijat ei ole sinne mitään työntänyt ja pohja on pikkuhiljaa pintaruosteen peitossa.. 
Ja miettynyt mitä sille tekis ku hiekka puhallus on ainakin toistaikseksi pois luettu.. Pesis pohjan painesesurilla ja sitten käsittely
Happo ja liisteri ja pesu pois sitten.. Onhan siinä elmukelmu askartelua tietenkin jonkun verran..  Onkohan tuossa mittään järkee

Edited by Urbantoy
Link to comment
On 4/5/2022 at 8:38 PM, Urbantoy said:

Jaahas oisko tuossa ratkaisun sitten MaitoValaan alustan käsittelyyn ku Amerikan poijat ei ole sinne mitään työntänyt ja pohja on pikkuhiljaa pintaruosteen peitossa..

Olishan se. Tuosta referenssiä juniksen pohjasta: Mustatäpläiset alueet käsitelty hapolla, sumutepullosta vain, jollain 10-15% seoksella, loppu vettä.

Vastaavasti ei-käsitellyt alueet iloisesti ruosteessa. Muistaakseni tuo on ensimmäisen kierroksen jälkeen ja toisella kierroksella hävisi loputkin ruosteet.

 

Isoin ilo tuosta on se, että tuo ei enää ruostu lisää, se vain on. Tai jos näin käy, voipi käsitellä sitä mukaa uudestaan, kustannus kun lähestyy nollaa ja on vain se vaiva.Kannattaa muuten olla pullo mihin pumpataan paine ja sitten vain annostellaan liipasimella, tavan sumutepullolla saa rakon sormeen.

 

IMG_1246.thumb.jpg.bf5cf21ecb6989526dfc1f0adfafc953.jpg

Edited by Kharon
Link to comment
On 4/5/2022 at 8:38 PM, Urbantoy said:

 Onhan siinä elmukelmu askartelua tietenkin jonkun verran..  Onkohan tuossa mittään järkee

jos auto pyörillään ja pitäisi tuolla kelmun kanssa pelata, itse en kyllä lähtisi tuolla tavoin leikkimään. pohjassa kun on niin paljon epätasaista pintaa.

auto kyljelleen, tai ainakin kallistamaan mitä pystyy ja hiekalla lähtisin tekemään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...