Jump to content

Taikatemppuja!


Recommended Posts

Tavarassa on virhe myös:

 

-jos se ei vastaa tietoja, joita myyjä on ennen kaupantekoa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä

-jos myyjä ei ole ennen kaupantekoa kertonut kuluttajan ostopäätöksen kannalta tärkeästä tiedosta

 

Ei varmaan pitäis olla epäselvyyttä onko tuote vastannut myyjän kuvausta ja kertomaa...

Link to comment
  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Myyjän / hänen kaverinsa pyynnöstä oikaisen topicia:

 

Alemmasta kuvasta puuttuu:

- Hihna

- Ilmanputsari

- Jakaja (ei ollut kylläkään missään laatikossa)

 

Huomatkaa kaikki nämä kalliit osat.

 

Olen kuulemma syylistynyt nyt kunnianloukkaukseen ja toiminut laittomasti.

 

Topicin saan poistaa itse tai sen tekee ylläpito.(??)

 

Rivien välistä oli kuitenkin luettavissa, että ehkä jonkin näköiseen sopuun on kiinnostusta. Eli se mihin tällä topicilla pyrinkin.

 

Toivotaan, että pääsemme asiassa eteenpäin.

Link to comment

Kannattaa tutustua kauppalakiin jos tulee ongelmia, Kauppalaki koskee kaikkia yksityisihmisten välisiä kauppoja. Esim. Autot.

 

Ostaja on van vähän heikoilla koska on hakenut tavarat itse ja siis nähnyt/tarkastanut tavaran minkä ostaa.(oli asia miten tahansa näin laki tulkitsee)

Suosittelisin hoitamaan asian ilman poliisia jos on siihen mahdollisuuksia.. Enkä tarkota hoitamisella mitään puhelinkeskustelua..

Lykkyä tykö, Toivotavasti asia selviää.

Link to comment

Ihan vaan yleisen pahanmielen takia listaan osia, jotka puuttuvat/ vaihtuneet: (tähän asti tarkistettua)

 

Puuttuu:

- Vauhtipyörä

- kytkin

- Asetelma

- Työntötangot

- Suojaputket

- Jakaja

- Bensapumppu

- Pinnapultteja

- Jarrunestesäiliö

 

Vaihtunut:

 

- Vaihtovirta -> tasavirtalaturiksi

- Kannet 2R -> 1R kansiksi (+ imusarja)

- öljyntäyttö toimivasta -> blink blink tarvikkeeksi

 

Toimivassa autossa ei tarvitse olla esim nopeusmittaria tai minkaanlaisia tiivisteitä.

 

ps. ylimääräisenä kauppaan tuli takapyörän laakeri ja raidetangonpää

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest Refill

Pieni korjaus edellisiin.

 

Kaupanteon ajankohta oli täysin ostajan haluama eli turha sanoa että oli pimee ja ei muka nähnyt kunnolla koska sanottiin että kahdelta voi jo tulla ja ostajat saapuivat paikalle seitsemän aikaan illalla joten pikkusen hämärää oli... Mutta taskulamppuja kyllä löytyi. : )

 

Ja kuten ilmoituksessa luki tallipaikka oli menetetty joten kamat oli pakko laittaa auton sisään ja pressu päälle kun ulkona joutusimme sitä pitämään.

 

Ostaja tiesi että kuvat olivat yli 2 vuotta vanhoja ja otettu ennen ku auto ja kone oli purettu (minkä järkikin sanoo kun kuvissa kone on paikoillaan ja ilmotuksessa luki että kone on irti)

 

Ja ostaja sai aivan kaikki kamat mitä kaverin pajalta löyty ja itse he tarkistavat auton kunnon ja kävivät osat läpi ja hyväksyivät auton siinä kunnossa kun se oli ja nimetkin vedettiin luovareihin ja kuppakirjaan.

Joten kaupassa ei pitäisi olla mitään epäselvää.

 

Ja on mielestäni aika väärin ja epärehellistä laittaa koneen kuva siinä kunnossa missä se oli tänne koska ostaja ei ollut edes vaivautunut kiinnittämään irtonaisia osia mitkä tulivat mukaan niin kun piti. Kuten kaasari, ilmanputsari, remmi, jakaja yms... Joten kuva antaa täysin väärän kuvan.

 

Joku postimyynti tai matkahuoltokauppa olisi ollut täysin eri asia mutta kun ostaja ja myyjä olivat kummatkin paikalla on kauppa pitävä.

 

Ja kuten sanoin ostajalle niin jos jotain osia vielä jostain nurkista löytyy, mitä epäilen voin kyllä lähettää ne jälkeen päin mutta talli on kaverin joten en pääse sinne koska haluan.

 

Ja noi poliisi jutut on ihan turhia koska kauppa oli laillinen ja aiallisesti tehty ja nythän ostaja voisi väittää poliisille että ei saanut vaikka koko moottoria!!! Kaupanteonhetkellä pitää asia ottaa esille jos jotain mielestään puuttui. Auto oli kuitenkin maalausta varten purettu täysin ja osat olivat laatikoissa mitä he kyllä kävivät läpi.

 

Muutenkin ostajan uskottavauus "pikkuisen" mennyt kun käydään jälkeenpäin lisäämään puuttuvia osia saatuihin osiin, mitkä kuin ihmeen kaupalla löytysivätkin mitkä aluksi sanottiin puuttuvan...

 

Joten onnea projektille ja silleen. Osat saan kyllä lähetettyä jos niitä löytyy.

 

T: Jari.

Link to comment

Jari hyvä,

 

kyse ei nyt ole niinkään siitä, että kunto ei olisi täsmännyt/olisi ollut huonompi tai pienet puuttuvat osat, vaan....

 

 

KYSEESSÄ EI OLE SAMA KONE!!!!

 

Jätitkö jotain olennaista kertomatta, mikä vaikutti ostopäätökseen???

 

 

kiva kuitenkin, että saadaan myyjänkin näkemys asiasta

 

EDIT: Jos kerran sama kone, niin miksi kaasari, jakaja, bpumppu jne poistettu?? Säätämistä varten? =)

Link to comment
Guest Refill

Itse en koneelle ole remppaa tehnyt tai purkanut vaan kaveri kun itsellä ei taidot edes siihen riitä. Ja kupla koneineen on ollut viimeiset pari vuotta siellä pajalla joten en tiedä asiasta mitään.

Kyl toi sama kone on pakko olla kun muita koneita ei ole.

Ja jos mielestäsi kone on eri tai jotain on mielestäsi vaihtunut niin miksei kaupanteon hetkellä asiaa otettu esille???

Olisin itsekkin halunnut kuulla asiasta koska aika omituiselta kuulostaa..

Samalta nuo näyttää mutta tietysti erilaisilta kun osia puuttuu..

Link to comment
Guest Mika Raussi

Samalta nuo näyttää mutta tietysti erilaisilta kun osia puuttuu..

Paitsi että ei oo sinne päinkään. Lohkosta ei näe onko se maalattu vai kokonaan eri lohko, mutta sen näkee että laturi, kannet ja imusarja on erilaiset kokonaan.

 

Tässähän on siis kokonaista kaks mahdollisuutta. Joko sie koitat kusettaa tai sit siulla on huono kaveri, joka kusettaa siuta.

Link to comment

eli onko tosiaan niin että kyseessä on 300€ projekti jonka ostaja on ihan itse noutanut? Jos noin on niin ei muuta kun haavoja nuolemaan. Nää on niitä oppirahoja, ja täytyy todeta että halvalla menee jos vertaa esim. omiini :-)

 

Mika

Link to comment
täytyy todeta että halvalla menee jos vertaa esim. omiini :-)

 

Mika

 

Joop... Toiset maksaa lähes saman hinnan pelkästä nopeusmittarista ja se piti vielä restauroida samalla lisäsummalla... ;)

 

se on esim yksi niistä osista, jotka puuttuu. =)

 

Tässä on topicin perusidea:

 

myyjä pyytää X€ ja ostaja maksaa pyydetyn hinnan, mutta ei saa sitä mistä on maksanut.

Aivan sama onko kyse 300€ vai 100.000€. Kyse on kaupankäynnin rehellisyydestä.

Eikös Vantaalla ollut mersujen kanssa ongelmia? Ihmiset ostivat kalliita "AMG"-mersuja, mutta todellisuudessa saivat 320:sen. Tuleeko heidänkin nuolla haavoja vai onko oikeutettua hakea hyvitystä?

 

 

 

ps. Nyt jättäydyn tästä pois, kiitos ja näkemiin

Link to comment

Ymmärrän hyvin että se vituttaa kun ostettu tuote on jotain muuta kun on luvattu, ja tässä tapauksessa ei liene epäselvyyttä siitä, että tuote ei ole vastannut kuvausta, kuten Raussi totesi niin joko myyjä on kusettanut tai joku on kusettanut jo aiemmin myyjää.

 

Kuitenkin keinot on melko vähissä jos myyjä ei ole halukas sovitteluun, silloin ainoa konsti on tehdä rikosilmoitus ja hakea oikeutta oikeusteitse, ja se on hidasta ja maksaa. Kannattaa tarkkaan harkita ja miettiä faktat ennen sille tielle lähtöä.

 

On totta että myyjä on antanut selkeästi virheellistä tietoa, tietämättään tai tahallaan. Olisiko ostajan siis kuitenkin pitänyt tyhjentää tavarat kuplan sisältä ja tarkastaa sisältö, vai ostaa sika säkissä? Helppo vastata nyt, mutta kaupankäynti tilanne on aina monimutkaisempi juttu. Oikeus sen sitten loppupelissä ratkaisee että kumpi on enemmän väärin menetellyt, ostaja vai myyjä.

 

Paskamainen juttu ja tässä ei ole mitenkään tarkoitus myyjää puolustella, vaan enemmänkin todeta että "shit happens". Itse olen kantapään kautta oppinut mm. sen, että netistä tai yleensä näkemättä ostettaessa se, mikä on toiselle priimaa onkin toiselle paskaa, eikä niillekään oikein mitään mahda jos myyjä ei ole sovittelunhaluinen :(

Link to comment
  • 4 weeks later...
Guest Nischba

Vähän päivitystä välillä. Kone purettu osittain ja kunto tuli pienenä yllätyksenä. Selvisi myös miksi ei pyöri ja sylinteriputket piti irrottaa kevyesti lekalla avittamalla. Kone siis avattu ja putsattu 2 vuotta sitten Jarin mukaan. Veikkaanpa että seisonut ennemmin 20vuotta kuin 2vuotta. Poliisi ei suostu tekemään siitä rikosilmoitusta vaan kehottivat viedä asian suoraan käräjille.

post-3274-13888360953357_thumb.jpg

post-3274-13888360953714_thumb.jpg

post-3274-13888360954082_thumb.jpg

Link to comment
Guest Toheltaja

toi kone todellakin on seissy sen 20 vuotta ja todennäköisesti ulkona. Mitä itte noita raatokoneita lukuisia kymmeniä purkanut niin edes 25 vuotta pelkässä ladossa maatavasten ollut kone ei usein ole tuossa kunnossa, vaan juuri ne jotka on taivasalla, ja suorassa sateessa ja paisteessa. Kondensoi järjettömästi paljon enemmän vettä sisäänsä. Huomaa myös siitä että jos öljypohjan kannen ottaa irti niin usein reiän reunat on syöpyneet niin että pinnapultit tulee sormineen vetämällä ulos kans. Kondessivesi ku menee öljyn alle sinne poteroon... Ja koska pytyt on ympäri rokolla niin on imukanavatkin ollu räystästipun alla, ja pytyt täys vettä...

Link to comment

Onko tämä kone myyty taassa eteenpäin, vai miksi siitä tarinoi nyt jokin täysin uusi taho?

Vai onko tämä viimeinen kuva pelkkä trolli, ei kai nyt kukaan tuon kuntoista konetta osta jos sen kerran käy itse paikan päältä hakemassa.

Link to comment
Guest Nischba
Ketsa,

 

Kaveri osti itselleen kuplan.

 

Notta olisikohan nyt itse ostaja kertomassa.

 

Aivan oikein pepe. Kone on kyllä ostettu tuossa kunnossa, piti olla toimiva. Oston jälkeen huomattiin että osia puuttu eikä pyöri ja nyt on syykin selvillä.

Link to comment
eli onko tosiaan niin että kyseessä on 300€ projekti jonka ostaja on ihan itse noutanut? Jos noin on niin ei muuta kun haavoja nuolemaan. Nää on niitä oppirahoja, ja täytyy todeta että halvalla menee jos vertaa esim. omiini :-)

 

Mika

 

tuntematta osallisia tahoja, oon kyllä Mikan kanssa samaa mieltä jotta oppirahoja maksellessa, vielä olisi ymmärtänyt avautumisen, jos kuvien perusteella ostelee, mutta vanhoja paskoja nää on kaikki, jos uutta ostellaan sitä saa kaupasta, ei tarvii arpoa kuntoa,

 

itsellä vähintään sellainen 2000e mennyt, täysin ilmaan harrastusten parissa, ja sitten on päälle vielä ne täysin idiootti ostokset, joita sitten koitetaan kierrattää, eteenpäin kun ei ole aikaa, omakustanne hinnalla ja usein alle. tää on harrastamista, seuraavalla kerralla kannattaa tutkia tarkemmin, oppineena. oon sellaisen viisauden joskus kuullu, notta "jos konetta ei nähdä avonaisena, siitä maksetaan romuraudan hinta."

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...