Jump to content

Freetechnics


Recommended Posts

Ai saatana.

Pahin mahdollinen harrastuksen kannalta on tulipalo tallissa/säilytystilassa.

 

Palaa yleensä paljon työtä sekä osia/autoja mistä ei saa vakuutusyhtiöltä kuin yleensä autoista hiukan kipurahoja.

Vakuutus yhtiöiden näkemys esim.osien arvosta on yleensä aika kaukana markkinahinnasta.

 

Eikä harvinaisempia hyväkuntoisia osia saa helpolla tuhoutuneiden tilalle edes isolla rahalla.

 

Hyvä että autoista edes osa saatiin ulos.

Link to comment

En tiedä miten yrittäjän vakuutukset, mutta joskus kun kysyin harrasteauton vakuutusta niin se ei oikein onnistunut. Siis jos kyseessä rekisteröimätön auto jonka haluaisi vakuuttaa esim. tulipalon tai varkaiden varalta. Kotivakuutuskaan ei kuulemma korvaa. Luulin että sitä nyt voi vakuuttaa mitä tahansa, mutta ainakaan silloin ei Pohjolassa onnistunut.

 

t. Mika

Link to comment
Guest Toheltaja

Mulla on sonderissa palo ja varkausvakuutus päällä, vaikka on käytöstä poistettu ja tallissa... Ja yhtiönä pohjola... Sain sentään talliinkin vakuutukset, kun tein talven töitä että sain sen nykypäivää vastaavaksi kaikin puolin paloturvallisuus huomioon ottaen

Link to comment
Mulla on sonderissa palo ja varkausvakuutus päällä, vaikka on käytöstä poistettu ja tallissa... Ja yhtiönä pohjola... Sain sentään talliinkin vakuutukset, kun tein talven töitä että sain sen nykypäivää vastaavaksi kaikin puolin paloturvallisuus huomioon ottaen

 

Sama vika, täydet vakuutukset täydestä arvosta ainakin mun avossa, vaikka ei vielä kilvissä ja vakuutus Pohjola/A-vakuutus. Toisaalta voi vaikuttaa, kun aika paljon vakuutettuna noita duunivehkeitä samassa paikassa. Kyllähän ne saa vakuutettua, vaan yleensä joutuu myös maksaan enemmän kuin vanhan auton vakuutuksista.

Link to comment

sain Fenniasta vakuutuksen ylimaaraisille tietokonelaitteille ja auton moottoreille, tyokaluille, ja rekisteroimattomille autoille joita sailytettiin talon pihalla. Lisamaksua vastaan tietenkin, ei ihan ilmaiseksi :)

Link to comment

Sunnuntai aamuna klo 7 herättiin outoon ritinään. Ei meinannut näkemäänsä tajuta kun ulos katsoi. Asuntohan on ihan hallin vieressä. Hallin katto käryää ja maali oli jo hiiltynyt isosta osasta kattoa. Housut jalkaan ja ajamaan autoja ulos. Samantien palokuntakin jo saapui. Joku oli ehtinyt tekemään hälytyksen ennen meitä. Kaksi autoa oli hallissa akut irti. Palomiehet työnsi ne ulos samalla kun itse ajelin kaikkia kulkevia ulos. Sen jälkeen oli hetki aikaa kantaa ulos tietsikkaa ja jotain palikoita.

 

Palomiehillä oli vaikeuksia saada vettä kohteeseen kun puurunko paloi seinän sisällä ulkopelin ja sisäkyprokin välissä. Piti repiä peltejä irti seinästä ja katosta että päästiin sammuttamaan. Samalla savusukeltajat pääsi ullakolle ja latoivat sinne huolella vettä. kattotuoli ullakotilan ulkopuolella paloi edelleen ja kohta ullakon lattia tuli alas kun vesikuormaa tuli riittävästi. Kattokin oli jo ihan notkollla ja palokunta joutui kaataman hallin molemmat päätyseinät että pääsivät sammuttamaan. Tuntui ihan uskomatomalta että koko halli oli entinen. Siinä haukottin henkeä ja oli mennyt kuulemma 2 tuntia niin palo oli hallinnassa. Siinä kohtaa menin jo pukemaan paidan päälle.

 

Tähän mennessä on selvinnyt että palo alkoi sähköistä. Vakuutus rumbakin on alkamassa. Nyt jo on täysin selvää että vakuutuksen rahoilla ei tee seuraavaa hallia entisen tilalle. Firman varasto ilmeisesti korvataan melko täysin kun sen vakuutussumma oli ajantasalla. Myös kotivakuutuksesta pitäisi tulla apuja.

 

Nyt on pelastettu raunioista se mikä tehtävissä on. Autoista sinne jäi kolme projektia. Ne ei palaneet mutta saivat katon päälleensä. Seuraavaksi siivotaan talon vieressä olevan vanhaan piharakennukseen myyntitila niin saadaan palikkakauppa taas pyörimään. Siinähän se myymälä oli jo joskus aikojen alussa. Uutta aiemmin tilattua palikkaa on jo saapunut tällä viikolla, ja lisää tilataan pikapuolin että saadaan perusvarastot päälle. Raunioista kaivetut on lähinnä vesivahinkoista joista osa tulee joskus aikanaan myyntiin ulosheittohintaan. Nyt riittää vielä siivoamista pitkäksi aikaa. Puhelin myynti alkaa näillä näkymin ensi maanantaista, ja myymälää haaveillaan käyttökuosiin kahdessa viikossa.

Link to comment
hemmetti ku jotenkin pystyis jeesaamaan reilua kaveria!

 

persaukisena rapakon takaa on huono rimpuilla :(

 

No ainakin kotimaassa vielä majaileville varmaankin paras vinkki auttaa bisnes takaisin pystyyn on tilata kaikki mahdollinen Freetecniksiltä.

Link to comment

Tärkeintä on saada homma pyörimään edes jolakin tasolla mahdollisimman nopeasti. Juttelin tässä joku aika sitten yhden yrittäjän kanssa jolla oli tuhopoltossa mennyt koko halli perustuksiaan myöten. Vuoden oli hommat topissa ja sanoi, että sama kuin olisi aloittanut nollasta.

 

Onneksi yhteiskunta tukee yrittäjää. Tässäkin tapauksessa yrityksessä on viimeisen kahden vuoden aikana käynyt kuusi eri verotarkastajaa. Vaikka tulipalon sytyttäjä jäi verekseltään kiinni, eikä tuntenut tätä yrittäjää. Eli verottajan mielestä kun elinkeino palaa, kyseessä on pakko olla veropetos. Hieno maa.

 

Mutta Mikalle tseppiä ja voimia vakuutusyhtiön kanssa. Aina olen saanut hyvää ja asiantuntevaa palvelua kaasutinasioissa ja toivottavasti näin myös jatkossa.

Link to comment

Talkoovakuutus on jo päällä. Kaikki apu otetaan kiitollisuudella vastaan. Vakuutus ei korvaa mitään purku- raivaus- tai siivoustöitä. Tekemistä löytyy jokaiselle, mutta älkää nyt ihmeessä ottako lapsia mukaan. Paras olisi saapua pari kaveria kerrallaan. 10 tyyppiä ei mahdu turvallisesti riehumaan yhtaikaa. Siksi ei ehdoteta mitään valmista päivää, vaan kohdalle saa tulla milloin vaan arkisin klo 9 jälkeen, ja viikonloppuna 10 jälkeen. Pimeän tullen työt lopetetaan. Kohdalla on kolme jätelavaa joihin kerätään metallit, puut ja villat.

 

Mukaan omat turvakengät, haalarit ja hanskat. Jos sattuu löytymään sorkkarautaa tai moottorisahaa niin kyytiin vaan. Älkää ottako mukaan omia kaljoja. Niitä ei tarjota talonkaan puolesta. Ryyppytalkoot on jossain muualla.

 

Ei tarvii soittaa eikä ilmoittaa tulostaan. Senkun ilmestyy paikalle. Parkatkaa autot samalle reunalle tietä (Vihnetielle) niin muu liikennekin pääsee kulkemaan. Realistinen työrupeama on pari-kolme tuntia. Kyllä tämä tästä vähän kerrallaan...

 

KIITOS !

 

Mika / Free Technics

Link to comment
Guest Jussinbussi

Ihan mielenkiinnosta, en sillä että kääntelisin veistä haavassa mutta olihan sähköt vikavirran takana niinkuin laki vaatii? Meinaan vaan että jos oli noinkin uusi rakennus niin melkoisena ihmeenä pidän että sähköistä lähtee tulipalo jollei ole joku "Rane tulee sähköt paneen" tyyppi ollut asialla.

Meinaan vaan että jos on ollut joku sähköurakoitsija tossa töissä niin vastuuta voisi vyöryttää sinnekkinpäin.

Syvä osanottoni joka tapauksessa.

Link to comment
Ihan mielenkiinnosta, en sillä että kääntelisin veistä haavassa mutta olihan sähköt vikavirran takana niinkuin laki vaatii? Meinaan vaan että jos oli noinkin uusi rakennus niin melkoisena ihmeenä pidän että sähköistä lähtee tulipalo jollei ole joku "Rane tulee sähköt paneen" tyyppi ollut asialla.

Meinaan vaan että jos on ollut joku sähköurakoitsija tossa töissä niin vastuuta voisi vyöryttää sinnekkinpäin.

Syvä osanottoni joka tapauksessa.

 

Toi taitaa olla kuitenkin sen ikäinen ralkennus ettei vikavirtaa tuolloin vielä vaadittu pakollisena. Sähköliikkeellä on vastuu tekemästään työstä jos se kohdistuu niiden tekemiin asennuksiin. Ikävä juttu kaiken kaikkiaan ja varmasti ei vakuutusyhtiön kanssa pääse voitolle.

 

Tässä nyt on samalla monelle harrastajallekkin oiva esimerkki siitä mitä voi tapahtua kun sähkölaitteeseen tulee vikaa. Monesti vielä näkee talleissa sellasia Pelle Pelottomien virityksiä jotka suorastaan kerjää tällaista. Tämä ei millään tavalla tarkoita sitä että epäilisin em kohteessa olleen sellaista, ihan vaan yleisluontoisena asiana.

Link to comment
TALKOOLAISET. Ilmoittakaa sittenkin tulostanne etukäteen sähköpostilla. info( at) freetechics.fi

Pysyy homma paketissa, ja muistetaan paremmin jatkossakin kuka on ollut auttamassa.

 

Sähköt on alan firman tekemät vuoden -94 määräysten mukaiset.

 

Kannattaa mainita tuo vakuutusyhtiölle jos ne haluaa tutkia asiaa ja saatat saada sieltä apuja jos osoittautuu että homma on tehty määräysten vastaisesti.

Link to comment

Käsitykseni mukaan suurin osa sähköjen aiheuttamista tulipaloista johtuu laitevioista, ei johdotuksista tai asennuksista.

 

Totta kai on osaamatonta/piittaamatonta käyttöä, mutta nykyään on markkinoilla melko laaduttomia laitteitakin. Jos härvelin kyljessä lukee made in p.r.c. niin itse jätän kyllä hyllyyn. Ja viime kädessä käyttäjällä on aina vastuu vaikka olisi mitä sertifikaatteja.

Link to comment
Jos härvelin kyljessä lukee made in p.r.c. niin itse jätän kyllä hyllyyn.

 

Sä et sitten paljon ostele elektroniikka. Kaikkihan ne rupeaa jo olemaan Kiinan kansandemokraattien valmistamia.

Link to comment

vakuutusyhtion kanssa tapellessa pitaa muistaa etta se on vuorottelupeli... ensin he tarjoavat jotain sikamaisen alakanttiin, ja sun homma on esittaa vaatimus sikamaisen ylakanttiin. Sitten muutaman neuvottelukierroksen jalkeen kun molemmat tulevat "hiukan vastaan", niin loytyy sielta keskivaiheilta sitten se lopullinen tarjous. Ensimmaista ehdotusta ei kannata koskaan suinpain hyvaksya. Vakuutusyhtion edustajan ensisijainen tehtava on yrittaa puristaa korvaukset minimiin tai valttya niista kokonaan. Eivat todellakaan ole sinun etuasi siella ajamassa, on oltava kovana ja vaadittava ensin hiukan ylimaaraista etta saa edes puolet siita mita oikeasti kuuluisi...

Link to comment
Guest Jussinbussi

Juuri näiden "paskojen laitteiden" vuoksi se vikavirta suoja on aika jees..

 

Itse tuossa toin mun vanhan (50 vuotta) jääkaapin mökiltä joka oli ollu sateessa ulkona koko kesän. No eihän sille tarvinnu kun näyttää pistorasiaa niin nassahti vikavirta heti. Ilman suojaa olisi toiminut varmasti, mutta millä seurauksin..

 

Tuossa kun yön kuivu tallissa niin taas pelittää, yrittäkääpä 2000 luvun jääkaapilla.

Link to comment

Freetechnicsille tsemppiä!

"Jussinbussi" kirjoittaa vikavirtasuojakytkimestä hieman väärässä yhteydessä.

Vikavirtasuojakytkimen tehtävänä on suojata ihmistä sähköiskulta - se suojaa myös sähköpalolta.

Ennen vuotta 1998 "vikureita" ei ole juurikaan käytetty. Eikä niitä nykyisinkään aina asenneta paikallaan oleville laitteille esim. pakastin, jääkaappi ja astianpesukone. Valaisturyhmille vain erikoistapauksissa.

Lisää tietoa saa sähköturvallisuuskeskukselta tai sähkösuunnittelijalta.

Link to comment

Vikavirtasuojakytkimen tehtävänä on suojata ihmistä sähköiskulta - se suojaa myös sähköpalolta.

 

Saatan olla väärässä, sellaistakin on sattunut, mutta eikös vikavirtasuoja vahdi vain maihin karkaavaa virtaa? Jos nolla ja vaihe menee oikoseen niin vikavirtasuoja ei siitä välitä tuon taivaallista.

Link to comment

 

saatan olla ahdasmielinen henkilö, valitan jo etukäteen...

mutta en ymmärrä ihmisiä, jotka tunkevat ihan mielenkiinnosta räpsimään kuvia ja levittämään niitä nettiin, katso kuvasarja hurjasta tulipalosta, miten kaikki tapahtui, jännää!!!!

kun toisen autot ja omaisuus tuhoutuvat...

 

onneksi mika+muut heräsivät, asuinrakennus kun on aivan vieressä, olisi voinut käydä pahemminkin.

mikalle voimia uuden toimitilan tekemiseen, jotta

saadaan jatkossakin Freetechnicsin asiantuntevaa ja hyvää palvelua.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...