Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Posted

Ja niinkuin aina.. todellisuus on tarua ja kuvia karunpaa.. kummipoika tietysti kerkes räppäämään peekele kuvan hampparin kuvauksesta😂😂😂

 

IMG-20200620-WA0026.jpg

  • Like 2
  • Haha 2
Posted
7 hours ago, Urbantoy said:

Ja niinkuin aina.. todellisuus on tarua ja kuvia karunpaa.. kummipoika tietysti kerkes räppäämään peekele kuvan hampparin kuvauksesta😂😂😂

 

 

Se otti vaan kuvan sun vienosta hymystä

Posted
6 hours ago, ARTO said:

Ja kuvahan selkeästi lavastettu, oikeassa yllärikuvassa perseviivaa näkyis about 10 senttiä enemmän....

 

KatoKato, Herr Harrastuksen Lopettaja määkii aikansakuluks näköjään..

Kenpeleen Keisarikunnassa ei tarvi lavastella yhtään mittään, tapahtumia riittää ilman lavasteitakin.. Toisin ku varmaan CrossLakeCityssä, siellä pitää varmaan järjestääkin lavastuksia.. vaikka minkälaisia.. 

Ja eihän siinä mitään jos jollekin on ok kulkea persposket paljaana, Keisarikunnassa käytetään vyötä että pysyy milloin mnkäkinlaiset pöksyt jalassa, mutta joskus pääsöö käymään vahinkoja

Posted

Nonni, tämän juhannuksen grillailut ohi.  

Viimeset ribsit meni kohti ääntä.. 

Taidekuva vielä, ens viikolla ei lämpiä rilli.. joku tolkku pitää olla.. losSalados kutsuu ens veckan.. 

 

IMG_20200621_220617.jpg

  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Ei nyt grillausta mutta muuten maukasta sesonkiruokaa. Kantarellimuhennos kolmelle:

 

Litra (300 g) kantarelleja

Paketti (170 g) pekonia

Keskikokoinen sipuli

Muutama ruohosipuli

100 g tuorejuustoa (esim. pekoni & sipuli)

0,4 dl vehnäjauhoja

Mustapippurirouhetta

Suolaa

Voita

 

6 kpl uusia perunoita.

 

IMG_3331.JPG

Edited by Paksu-Tolppa
  • Like 4
Posted
7 hours ago, Paksu-Tolppa said:

Ei nyt grillausta mutta muuten maukasta sesonkiruokaa. Kantarellimuhennos kolmelle:

 

Litra (300 g) kantarelleja

Paketti (170 g) pekonia

Keskikokoinen sipuli

Muutama ruohosipuli

100 g tuorejuustoa (esim. pekoni & sipuli)

0,4 dl vehnäjauhoja

Mustapippurirouhetta

Suolaa

Voita

 

6 kpl uusia perunoita.

 

IMG_3331.JPG

 

 

Voisin heittää tähän oman version kantarelleista: sipuli ja sienet sekä kanaa pannulla, Santa Maria Strong Curry- jauhetta ja suolaa sekaan maun mukaan. Lämpöä pienemmälle ja lopuksi kookoskerma 1 tai 2 purkkia perään hautumaan loivalla lämmöllä kastikkeeksi. Toimii riisin tai nuudeleiden kyljessä erittäin hyvin, punaista paprikaa voi laittaa halutessaan myös pannulle niin tulee värikontrastia keltaisella currylle.

  • Like 2
Posted

Tässähän joutuu kohta hommaan kanttarellejä, ei ole kyllä omaa salaista keräyspaikkaa niin joutuneeko marssimaan torille satavarmalle apajalle.. silloin on ainakin saalis varma..

Posted
On 7/19/2020 at 4:10 PM, Kurre said:

Eiks niitä löydy omalta pihalta?

Kanttarellit_2020.png

On kyl aika apaja, vaimon kanssa kantsuja ja suppiksia kun käy poimimassa niin tuollaisen mestan löytämisen jälkeen kantsii kyllä käydä lottoamassa.

Posted (edited)

Nyt on tyyliin "hifistelyt viddun ja lerssiä tauluun, nälkä veks" maissit on rekvisiitaks että kasvisyöjät ei pahoita mieltään.. 

 

IMG_20200718_220119.jpg

Edited by Urbantoy
Posted
3 hours ago, Tanhis said:

On kyl aika apaja, vaimon kanssa kantsuja ja suppiksia kun käy poimimassa niin tuollaisen mestan löytämisen jälkeen kantsii kyllä käydä lottoamassa.

 

No munhan pitäis lotota joka päivä. Toi on mun takapihalla. Herkkutatit haen matkalla postilaatikolle.

 

Mettässä o hyvä asuu

  • Like 3
Posted
2 hours ago, KimmoH said:

Perjantai iltana pallogrilliin hyppäsi valkohäntäpeura

 

 

 

Suussa sulavaa!

 

 

 Uijuijui.. kimmo pitää ottaa Keisarikuntaan kylään joku viikonloppu jos peurat kipittää persässä rilliin.. maukkaan näköstä.. 

Posted

Ei nyt varsinaista grillailua mutta naisen kanssa kokkaustuokio yöhön asti.

Pizzaa jossa on mm. kesäkurpitsaa HÄH?

Kanakeittoa. Kana pihvejä.

Mausteina chiliä, valkosipulia, pitkää papua, tomaattia, paprikaa,  kesäsipulia,  yms.

 

Hitto että on velho tekeen maulle kaikenlaista, minä vaan statistina pilkon ja leikkaan.

 

puuhis.jpg

  • Like 1
Posted (edited)

Eipä päivää että ei rilli laulas.. tällä kertaa kotkotfileitä au naturel eikä missään kiisselissä, nyyteissä valkosipuleja ja uuden sadon sipuleita... tuohon vielä vihersalaatti ja sioulin varret omasta pellosta.. ja avot.. 

Molemmat pullot alkaa olla tyhjät eli huomenna pullot täyteen että rilli saa laulaa ihanaa turinäänsä.. 

 

IMG_20200727_202914.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
2 hours ago, Kurre said:

Tekee muut glaseerauskastikkeen itse?

 

En oo tehnyt.. pitäs opetella.. Just haettu Baby Ribsejä kolmisen kiloo huomiseksi.. 

Laita Kurre ressua jakoon jos innostus koittaan.. Tähän asti menty valmiilla kiisseleillä ja aika usein ihan perus BBQ, ne savuset hommelit ei oikein oo oikein makunystyröihin vielä mennyt..

Posted
11 hours ago, Urbantoy said:

 

 

Laita Kurre ressua jakoon jos innostus koittaan.. 

 

Kun ribsit on kylpeny aikansa vakuumissa, otetaan nesteet talteen ja ryhdytään keittämään kasaan. Sekaan kolajuomaa, valkosipulia, chiliä, valkopippuria, paprikaa, jeeraa, korianteria, sinappijauhetta, ruokasokeria, tomaattipyrettä (ja suolaa). 
Määrät "sillee sopivasti" ja keitetään kasaan, kunnes haluttu koostumus on saavutettu. 

Voi käyttää grillaukseen, marinointiin, glaseeraukseen ja pöytämausteena.

Jos käyttää grillaukseen, loraus öljyä sekaan ja grillataan varovasti, ettei sokeri pala pintaan.

  • Like 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Tännään on sitten slarpäpäivä.. lossalados ja lerssiä erikokoista ja väristä.. sopivasti saa mahan täyteen että hyvä ottaa vormulaunet.. 

 

 

IMG_20200906_143520.jpg

IMG_20200906_143649.jpg

Edited by Urbantoy
Posted
On 10/19/2019 at 9:36 AM, Matti-Pekka said:

Simca

 

Hohoo. Vielä harvinaisempi. Takalamput hämäsivät, Zephyrissä on samaa tyyliä mutta kun kaivelin kuvan niin erilaiset selkeästi kuitenkin.

Posted (edited)

Kertookkaapas grillimaisterit mites tuo toimii käytännössä, onko siitä mittään iloa.. ku sorkkaelukkaa rillaa niin tullooko savua tarpeeks.. jäi kätöseen ku makso sen kokonaiset kaks eeroa paikallisessa k-raudassa keisarikunnassa... joku keräilyerä laatikosta löyty.. ei korkeelta puttoo jos kokkeilee..

 

IMG_20200912_154431.jpg

IMG_20200912_154419.jpg

Edited by Urbantoy
Posted (edited)
7 minutes ago, JustinCase said:

Kanttarellit porin torilta ja risottoriisin kaupasta.😄

 

Niin mä aattelin että tuskin oot puskasta kaivellut kanttarellit.. mutta varmaan aivan saatanan hyvää.. porin torilta löytyy aina hyvää kokkailut tavaraa.. nim. Toppilassa (tai jotain sinnepäin) asunut pari vuotta (Porinkorkeakouluyksikön tarjoama kerrostalo josain hevonkuusessa)

 

Korjataan, se tais olla Tamppi tai sinne päin.. 

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted
8 minutes ago, Urbantoy said:

 

Niin mä aattelin että tuskin oot puskasta kaivellut kanttarellit.. mutta varmaan aivan saatanan hyvää.. porin torilta löytyy aina hyvää kokkailut tavaraa.. nim. Toppilassa (tai jotain sinnepäin) asunut pari vuotta (Porinkorkeakouluyksikön tarjoama kerrostalo josain hevonkuusessa)

 

Korjataan, se tais olla Tamppi tai sinne päin.. 

Ei mua saa minnekään metsään samoilemaan sienien perässä jos rahallakin niitä saa ostettua.😆

  • Haha 1
Posted

Oliko toi riisi joku puolivalmis risotto?

Ite oon käyttäny ihan vaan jotakin arborioo, mitä nyt kaupasta milloinki löytää. Valkoviiniä, kanalientä ja hyvää parmesaanijuustoa. pitkä haudutus ja lisätään nestettä vähän kerrallaan. Sekoitetaan miltei jatkuvasti ja juustoa vasta loppuvaiheessa. 

Tuli taas nälkä.

 

PS. koulussa ja työpaikalla on välillä ruokana joku mikä on nimetty risotoksi. S****nan kuivaksi paistettu jauheliha, perus pirkka-pitkäjyvänen ja hemapa sekaan. Avot!

 

  • Like 1
Posted
4 hours ago, Kurre said:

Oliko toi riisi joku puolivalmis risotto?

Ite oon käyttäny ihan vaan jotakin arborioo, mitä nyt kaupasta milloinki löytää. Valkoviiniä, kanalientä ja hyvää parmesaanijuustoa. pitkä haudutus ja lisätään nestettä vähän kerrallaan. Sekoitetaan miltei jatkuvasti ja juustoa vasta loppuvaiheessa. 

Tuli taas nälkä.

 

PS. koulussa ja työpaikalla on välillä ruokana joku mikä on nimetty risotoksi. S****nan kuivaksi paistettu jauheliha, perus pirkka-pitkäjyvänen ja hemapa sekaan. Avot!

 

Arboriota en nyt tällä kertaa ottanut, tulee niin harvoin risottoa tehtyä että oli fiksumpaa ottaa pienempi pakkaus. Aikalailla samalla kaavalla tuon rakentelin mitä oot kirjoittanut. N.1,5L kanalientä kauhallinen kerrallaan, sellaset reilut 20min hauduttelua. Lopuksi parmesaania ja lehtipersiljaa sekaan, ja ääntä kohti. 👍🏻

  • Like 2
Posted (edited)

Ei olla kyllä lähelläkään grillausta, mutta menköön.. jonkun sortin ruokaohjelma tämäkin. Täällä yritetään sitä Turkkulaista tyyliä, eli kaappausta keittiössä.. en saa kuulemma osallistua ollenkaan.. pikkusen kyllä syyhyttäs osallistua mutta pottumuusihommaa saan sähltä oman mielen mukkaan..

Ja tinasotilaan kaato jää mun vastuulle, vaikka sitäkin pikkasen epäiltiin mihinkähän se kaatuu, nieluun vai käristeeseen.. vuoteen eka kerta ku ei saa päsmäröidä köökissä.. ehkä hyvä niin

 

 

IMG_20200913_133144.jpg

Edited by Urbantoy

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...