Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

 

Lampaan rosvopaistia pistolapiolta tarjoiltuna ja mesquite smoked ribsit haudutusliemestä, hunaja-chipotle grillikastikkeesta ja srirachasta kokoon keitetyllä glaseerauksella. Jälkimmäinen ehkä yksi onnistuneimpia grillauksia ikinä, nollasta about 6 tuntia pöytään ilman marinointia.

IMG_20180609_201156.jpg

IMG_20170723_173419.jpg

  • Like 1
Link to comment
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
On 10/10/2019 at 11:59 AM, Matti-Pekka said:

Tänään jahtimailla,  Hiilos kynsitulilla ,Well Done.

 

 

Zephyrikös se siinä on kuvassa?  Siitä kun viimeksi on nähty moinen muualla kuin kuvastossa, onkin aikaa jo kokolailla.

Link to comment
  • 6 months later...

Hyvännäköistä settiä Valtsulla.. täällä Kenpeleen Keisarikunnassa vielä joutuu ootteleen ens vkl että pääsee tuhertaan grillin kanssa.. kylmä vinkka käy.. odottavan aika on pitkä että pääsee turhertaan läskiä ja lisukkeita..  

Mutta sen verran elvytelty grilliä että paketti hiilosmakkaroita jo tuhottu, ja maistuu se vaan taivaalliselta talven jäljiltä.. ku ei tullut tälle talvelle sitä nuotiohiilaria tehtyä

Link to comment
  • 2 weeks later...
4 hours ago, Kurre said:

Täällä ribsit keitetään reilusti maustetussa liemessä, josta kokonnkeittämällä saadaan glase-kastikkeen pohja. Se maustetaan. Käytetään kuten kaupan soosit.

 

 

Näitä tehdessä tai olla kaks koulukuntaa, toiset tekee uunissa ja toiset keittämällä.. mutta onko silä väliä miten ne tekee jos maistuu hyvälle..

On tuo keittäminenkin esivalmisteluna kyllä käynyt mielessä, pitäs joskus kokeilla.. 

Link to comment
Just now, KimmoH said:

Uuni on hyvä grillin korvike kun ei ole tällä hetkellä sellaista grilliä millä saisi pidettyä lihat sadassa asteessa 6-7h session 😞 

 

Itse kuulun siihen koulukuntaan että mitään lihaa ei keitetä 😄

 

 

Mites se kimmo tekee sitten lihakeiton.. tai sitten sitä ei syödä koskaan 😉

Link to comment
4 hours ago, Urbantoy said:

 

Näitä tehdessä tai olla kaks koulukuntaa, toiset tekee uunissa ja toiset keittämällä.. mutta onko silä väliä miten ne tekee jos maistuu hyvälle..

On tuo keittäminenkin esivalmisteluna kyllä käynyt mielessä, pitäs joskus kokeilla.. 

Oikea ja paras tyyli tottakai savustaa matalassa lämmössä n.4-6h

  • Like 1
Link to comment
1 minute ago, HSuomi said:

Oikea ja paras tyyli tottakai savustaa matalassa lämmössä n.4-6h

 

Totta, mulla on tuolla tuo UDS (Ugly Drum Smoker) pönttö vielä varastossa.. katotaan milloin kaivan sen savustushommiin.. tämä vappu vielä mennään täällä perieriassa vanhalla uuni + glaseraus lijalla.. 

Kelit ku täällä on mitä on.. eilen aamullakin oli maa taas valkosena ku esteri vetäsi yöllä valkosta ripulia.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment
2 hours ago, KimmoH said:

 

😄 No just äsken tuli itsellekkin mieleen. Tää on se poikkeus eli lihakeitossa saa lihat koskea veteen.

 

Kimmo, pääset siitä lihankeitostakin eroon ku savustat sianniskakönttiä valmiiks UDSässä.. Teet keiton muuten valmiiks.. savustettu liha paloiks ja lisäät sinne keittoon.. Annat hetken sen lihan maustaa sitä keittoa.. Ja avot kohti ääntä.. 

Link to comment
4 hours ago, Urbantoy said:

 

Mites se kimmo tekee sitten lihakeiton.. tai sitten sitä ei syödä koskaan 😉

Paistaa ja maustaa lihan pannulla ja sitten heittää se soppaan. Esim kanasta saa tälleen hyvän keiton kun määttää siihen curryä ja öljyn antaa hetken kypsyä.

 

Niin ja ainakin ennen myytiin savuluita joista perattiin lihat keittoo. Voihan ne lihaisat luut ittekin savustaa.

Edited by Lasse
Link to comment

Vappupäivän ratoksi grillailua..

Kanaa, kassleria täytettyjen herkkusienten ja muiden lisukkeiden kera.. nyyteissä uutta pottua hola espanjolas, kakkakuulaa, purjoa, kesäkurpitsaa, grillausmaustetta ripsaus, tilkka kermaa sekä vettä ja päälle aurajuustoa.. 

 

IMG_20200501_173852.jpg

Edited by Urbantoy
Link to comment
10 hours ago, Urbantoy said:

HYvältä näytttää, mitä vartaissa.. potut pitää kokeilla tehdä noin joku kerta, suorastaan herkullisen näköisiä.. esikeititkö ennen grillausta

Vartaissa on kanan ja pekoni pyhäliitto. Joo perunat on keitetty kypsiksi, sitten annettu jäähtyä hetki. Sitten lyttäys ja suolapippuri, ehkä sutaisu öljyä ja grilliin. Perusperuna muuttuu gurmeeksi tai karmeeksi jos grillaaja keskittyy liiaksi nesteytykseen.

  • Like 2
Link to comment
2 hours ago, Lasse said:

Vartaissa on kanan ja pekoni pyhäliitto. Joo perunat on keitetty kypsiksi, sitten annettu jäähtyä hetki. Sitten lyttäys ja suolapippuri, ehkä sutaisu öljyä ja grilliin. Perusperuna muuttuu gurmeeksi tai karmeeksi jos grillaaja keskittyy liiaksi nesteytykseen.

 

Tuo menee "to do" listalle, siis potut ei nesteytys.. tänks ohjeistuksesta

Link to comment

Itsellä porsaan kassler ruskittettuna pinnasta, sitten reilut rapsaukset savusuolaa myllystä ja Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadi pintaan, 3rkl / kilo. Koko köntti samassa valurautapadassa maun mukaan 4-5h 125C uunissa/grillissä. Lihan voi syödä pillillä kun satsi valmis, kansi on mulla aina tiivistettynä foliolla tai leivinpaperilla. Pirun hyvää burgerin täytteeksi...

  • Like 1
Link to comment
14 minutes ago, wp said:

Itsellä porsaan kassler ruskittettuna pinnasta, sitten reilut rapsaukset savusuolaa myllystä ja Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadi pintaan, 3rkl / kilo. Koko köntti samassa valurautapadassa maun mukaan 4-5h 125C uunissa/grillissä. Lihan voi syödä pillillä kun satsi valmis, kansi on mulla aina tiivistettynä foliolla tai leivinpaperilla. Pirun hyvää burgerin täytteeksi...

 

Hienoa WP, kerkeet näköjään muuhunkin jaloon touhuun ku ropaan volsua 😉

Itekin todennut  Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadin vallan mainioksi mausteeksi..

Edited by Urbantoy
Link to comment
4 minutes ago, Urbantoy said:

 

Hienoa WP, kerkeet näköjään muuhunkin jaloon touhuun ku ropaan volsua 😉

Itekin todennut  Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadin vallan mainioksi mausteeksi..

 

Slow food on mun bravuuri lihojen osalta. Lammasta, nautaa ja sikaa tulee tehtyä aina kun kaupasta löytyy hyvä kimpale makurasvalla.

  • Like 1
Link to comment
6 minutes ago, wp said:

 

Slow food on mun bravuuri lihojen osalta. Lammasta, nautaa ja sikaa tulee tehtyä aina kun kaupasta löytyy hyvä kimpale makurasvalla.

 

Eli ei mitään marinadipaskaa, mikä on ihan oikein.. harmi vaan ku ei enää ole vanhan liiton kunnon lihakauppoja.. onneks Kenpeleen Keisarikunnasta pohjoseen alamaiset Oulun puolella sain sen taas pystyyn.. sieltä saa vaikka mitä.. ja tilaavat jos ei löydy.. ois tarkoitus kokeilla naudan ribsejä, lupasivat tilata Muhokselta (lähes kaikki myytävät ribsit on possua) testata kuhan uusi grilli saapuu tai siiten UDSdä tehdä niitä.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment

Kala ei suoranaisesti kuulu tähän grillausketjuun mutta kun itse pyytää niin tulee syötyäkin. Savukalan lisäksi yksi omista suosikeista ahven- tai kuhafile kypsennettynä ruskistamattomassa valkosipulivoissa. Mökkiviikonloppujen ehdoton herkku kesäisin... Ääntä kohti uponnut kaikille kenelle päässyt tarjoamaan

Edited by wp
typo
Link to comment
Just now, wp said:

Kala ei suoranaisesti kuulu tähän grillausketjuun mutta kun itse pyytää niin tulee syötyäkin. Savukalan lisäksi yksi omista suosikeista ahven- tai kuhafile kypsennettynä ruskistamattomassa valkosipulivoissa. Mökki viikonloppujen ehdoton herkku kesäisin... Ääntä kohti uponnut kaikille kenelle päässyt tarjoamaan

 

Kyllä kalasta tulee grillissäkin vallanmainiota.. Ja ei se nyt haittaa vaikka vähän häröillää grillistä sivuun.. UDSsä tulee kalastakin hyvää, kokeiltu on.. vähän oli alussa sähläämistä, eli pysyn Muurikan sähkösavustimessa sen suhteen.. joko onnistu savustus sähkärissä? 

Link to comment
1 minute ago, Urbantoy said:

 

Kyllä kalasta tulee grillissäkin vallanmainiota.. Ja ei se nyt haittaa vaikka vähän häröillää grillistä sivuun.. UDSsä tulee kalastakin hyvää, kokeiltu on.. vähän oli alussa sähläämistä, eli pysyn Muurikan sähkösavustimessa sen suhteen.. joko onnistu savustus sähkärissä? 

 

Ei ole ehtinyt kokeilemaan. Omalta osalta viimeinen pilkkiviikonloppu tälle kaudelle, jääkaappiin varattiin reilusti slow food- lihoja siltä varalta että ollaan oudoilla vesillä. Sika on uunissa ja marmoroitu naudanpaisti odottaa pääsyä japanilaiseen teppanyaki- grilliin huomiselle. Pitää koettaa nautiskella kokkauksesta näin eristyksen keskellä.

Link to comment
33 minutes ago, wp said:

Slow food on mun bravuuri lihojen osalta

 

Tuo slow food vaatii jonkun verran opettelua ainakin UDSsä, uunissa helppompaa ku saa tasemmin pidettyä lämmön oikeana.. Mutta kyllä se tuossa pönttökäristemässäkin onnistuu, Aki Keisarikunnasta alkaa olla jo ihan pro siinä.. Eli tekemällä se oikea tapa alkaa löytyä, mä vielä newbie sen pöntön kanssa.. 

Link to comment
Just now, wp said:

 

Padallinen lusikka/pillilihaa well&over done. Kuolaan jo, pitää vielä valmistella kreikkalainen salaatti ja uuniperunat valkosipulilla ja yrteillä.

 

 

IMG_20200502_171102.jpg

 

NamNam.. tosi hyvältä näyttää.. ja lisukkeet kuulostaa vimosen päältä.. hienoa..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...