wp Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Lampaan rosvopaistia pistolapiolta tarjoiltuna ja mesquite smoked ribsit haudutusliemestä, hunaja-chipotle grillikastikkeesta ja srirachasta kokoon keitetyllä glaseerauksella. Jälkimmäinen ehkä yksi onnistuneimpia grillauksia ikinä, nollasta about 6 tuntia pöytään ilman marinointia. 1 Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Tänään jahtimailla, Hiilos kynsitulilla ,Well Done. Quote Link to comment
Kharon Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 On 10/10/2019 at 11:59 AM, Matti-Pekka said: Tänään jahtimailla, Hiilos kynsitulilla ,Well Done. Zephyrikös se siinä on kuvassa? Siitä kun viimeksi on nähty moinen muualla kuin kuvastossa, onkin aikaa jo kokolailla. Quote Link to comment
P_Valtonen Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 On 3/14/2015 at 8:24 PM, kerkko said: Jawohl, grillikausi on avattu. T. K. Sama 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Hyvännäköistä settiä Valtsulla.. täällä Kenpeleen Keisarikunnassa vielä joutuu ootteleen ens vkl että pääsee tuhertaan grillin kanssa.. kylmä vinkka käy.. odottavan aika on pitkä että pääsee turhertaan läskiä ja lisukkeita.. Mutta sen verran elvytelty grilliä että paketti hiilosmakkaroita jo tuhottu, ja maistuu se vaan taivaalliselta talven jäljiltä.. ku ei tullut tälle talvelle sitä nuotiohiilaria tehtyä Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Alkuvalmistelut tehty vappua varten, rub pintaan, maustuu rauhassa jääkaapissa huomiseen.. sitten uunia ja jossain välissä grillissä glaseraus.. Muut valmistelut aivan levällään mutta huomenna ne, ei tarvi ne yön yli maustumista.. Quote Link to comment
mmm5mMattiH Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Sama savotta täälläkin. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 (edited) 1 minute ago, mmm5mMattiH said: Sama savotta täälläkin. Tästä taitaa olla tullut ja levinnyt KenpeleenKeisarikunnasta seuraava kansallisruoka 😉 Ainakin Volsupiireissä Edited April 29, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
Kurre Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Täällä ribsit keitetään reilusti maustetussa liemessä, josta kokonnkeittämällä saadaan glase-kastikkeen pohja. Se maustetaan. Käytetään kuten kaupan soosit. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 4 hours ago, Kurre said: Täällä ribsit keitetään reilusti maustetussa liemessä, josta kokonnkeittämällä saadaan glase-kastikkeen pohja. Se maustetaan. Käytetään kuten kaupan soosit. Näitä tehdessä tai olla kaks koulukuntaa, toiset tekee uunissa ja toiset keittämällä.. mutta onko silä väliä miten ne tekee jos maistuu hyvälle.. On tuo keittäminenkin esivalmisteluna kyllä käynyt mielessä, pitäs joskus kokeilla.. Quote Link to comment
KimmoH Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Uuni on hyvä grillin korvike kun ei ole tällä hetkellä sellaista grilliä millä saisi pidettyä lihat sadassa asteessa 6-7h session 😞 Itse kuulun siihen koulukuntaan että mitään lihaa ei keitetä 😄 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Just now, KimmoH said: Uuni on hyvä grillin korvike kun ei ole tällä hetkellä sellaista grilliä millä saisi pidettyä lihat sadassa asteessa 6-7h session 😞 Itse kuulun siihen koulukuntaan että mitään lihaa ei keitetä 😄 Mites se kimmo tekee sitten lihakeiton.. tai sitten sitä ei syödä koskaan 😉 Quote Link to comment
KimmoH Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 55 minutes ago, Urbantoy said: Mites se kimmo tekee sitten lihakeiton.. tai sitten sitä ei syödä koskaan 😉 😄 No just äsken tuli itsellekkin mieleen. Tää on se poikkeus eli lihakeitossa saa lihat koskea veteen. 1 Quote Link to comment
seppo mäntykivi Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Makkaralla mennään.. 2 Quote Link to comment
Tanhis Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 47 minutes ago, seppo mäntykivi said: Makkaralla mennään.. Pakkiruokailu v.2.01 Quote Link to comment
HSuomi Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 4 hours ago, Urbantoy said: Näitä tehdessä tai olla kaks koulukuntaa, toiset tekee uunissa ja toiset keittämällä.. mutta onko silä väliä miten ne tekee jos maistuu hyvälle.. On tuo keittäminenkin esivalmisteluna kyllä käynyt mielessä, pitäs joskus kokeilla.. Oikea ja paras tyyli tottakai savustaa matalassa lämmössä n.4-6h 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 (edited) 1 minute ago, HSuomi said: Oikea ja paras tyyli tottakai savustaa matalassa lämmössä n.4-6h Totta, mulla on tuolla tuo UDS (Ugly Drum Smoker) pönttö vielä varastossa.. katotaan milloin kaivan sen savustushommiin.. tämä vappu vielä mennään täällä perieriassa vanhalla uuni + glaseraus lijalla.. Kelit ku täällä on mitä on.. eilen aamullakin oli maa taas valkosena ku esteri vetäsi yöllä valkosta ripulia.. Edited April 30, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 2 hours ago, KimmoH said: 😄 No just äsken tuli itsellekkin mieleen. Tää on se poikkeus eli lihakeitossa saa lihat koskea veteen. Kimmo, pääset siitä lihankeitostakin eroon ku savustat sianniskakönttiä valmiiks UDSässä.. Teet keiton muuten valmiiks.. savustettu liha paloiks ja lisäät sinne keittoon.. Annat hetken sen lihan maustaa sitä keittoa.. Ja avot kohti ääntä.. Quote Link to comment
Lasse Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 (edited) 4 hours ago, Urbantoy said: Mites se kimmo tekee sitten lihakeiton.. tai sitten sitä ei syödä koskaan 😉 Paistaa ja maustaa lihan pannulla ja sitten heittää se soppaan. Esim kanasta saa tälleen hyvän keiton kun määttää siihen curryä ja öljyn antaa hetken kypsyä. Niin ja ainakin ennen myytiin savuluita joista perattiin lihat keittoo. Voihan ne lihaisat luut ittekin savustaa. Edited April 30, 2020 by Lasse Quote Link to comment
Lasse Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 28.3. aloiteltiin meillä näin ulkoruokinta 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 (edited) Vappupäivän ratoksi grillailua.. Kanaa, kassleria täytettyjen herkkusienten ja muiden lisukkeiden kera.. nyyteissä uutta pottua hola espanjolas, kakkakuulaa, purjoa, kesäkurpitsaa, grillausmaustetta ripsaus, tilkka kermaa sekä vettä ja päälle aurajuustoa.. Edited May 1, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
Lasse Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 No vartaita vappuna väänneltiin taas 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 HYvältä näytttää, mitä vartaissa.. potut pitää kokeilla tehdä noin joku kerta, suorastaan herkullisen näköisiä.. esikeititkö ennen grillausta Quote Link to comment
Lasse Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 10 hours ago, Urbantoy said: HYvältä näytttää, mitä vartaissa.. potut pitää kokeilla tehdä noin joku kerta, suorastaan herkullisen näköisiä.. esikeititkö ennen grillausta Vartaissa on kanan ja pekoni pyhäliitto. Joo perunat on keitetty kypsiksi, sitten annettu jäähtyä hetki. Sitten lyttäys ja suolapippuri, ehkä sutaisu öljyä ja grilliin. Perusperuna muuttuu gurmeeksi tai karmeeksi jos grillaaja keskittyy liiaksi nesteytykseen. 2 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 2 hours ago, Lasse said: Vartaissa on kanan ja pekoni pyhäliitto. Joo perunat on keitetty kypsiksi, sitten annettu jäähtyä hetki. Sitten lyttäys ja suolapippuri, ehkä sutaisu öljyä ja grilliin. Perusperuna muuttuu gurmeeksi tai karmeeksi jos grillaaja keskittyy liiaksi nesteytykseen. Tuo menee "to do" listalle, siis potut ei nesteytys.. tänks ohjeistuksesta Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Itsellä porsaan kassler ruskittettuna pinnasta, sitten reilut rapsaukset savusuolaa myllystä ja Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadi pintaan, 3rkl / kilo. Koko köntti samassa valurautapadassa maun mukaan 4-5h 125C uunissa/grillissä. Lihan voi syödä pillillä kun satsi valmis, kansi on mulla aina tiivistettynä foliolla tai leivinpaperilla. Pirun hyvää burgerin täytteeksi... 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 (edited) 14 minutes ago, wp said: Itsellä porsaan kassler ruskittettuna pinnasta, sitten reilut rapsaukset savusuolaa myllystä ja Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadi pintaan, 3rkl / kilo. Koko köntti samassa valurautapadassa maun mukaan 4-5h 125C uunissa/grillissä. Lihan voi syödä pillillä kun satsi valmis, kansi on mulla aina tiivistettynä foliolla tai leivinpaperilla. Pirun hyvää burgerin täytteeksi... Hienoa WP, kerkeet näköjään muuhunkin jaloon touhuun ku ropaan volsua 😉 Itekin todennut Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadin vallan mainioksi mausteeksi.. Edited May 2, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 4 minutes ago, Urbantoy said: Hienoa WP, kerkeet näköjään muuhunkin jaloon touhuun ku ropaan volsua 😉 Itekin todennut Poppamiehen Burgers&Ribs kuivamarinadin vallan mainioksi mausteeksi.. Slow food on mun bravuuri lihojen osalta. Lammasta, nautaa ja sikaa tulee tehtyä aina kun kaupasta löytyy hyvä kimpale makurasvalla. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 (edited) 6 minutes ago, wp said: Slow food on mun bravuuri lihojen osalta. Lammasta, nautaa ja sikaa tulee tehtyä aina kun kaupasta löytyy hyvä kimpale makurasvalla. Eli ei mitään marinadipaskaa, mikä on ihan oikein.. harmi vaan ku ei enää ole vanhan liiton kunnon lihakauppoja.. onneks Kenpeleen Keisarikunnasta pohjoseen alamaiset Oulun puolella sain sen taas pystyyn.. sieltä saa vaikka mitä.. ja tilaavat jos ei löydy.. ois tarkoitus kokeilla naudan ribsejä, lupasivat tilata Muhokselta (lähes kaikki myytävät ribsit on possua) testata kuhan uusi grilli saapuu tai siiten UDSdä tehdä niitä.. Edited May 2, 2020 by Urbantoy Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 (edited) Kala ei suoranaisesti kuulu tähän grillausketjuun mutta kun itse pyytää niin tulee syötyäkin. Savukalan lisäksi yksi omista suosikeista ahven- tai kuhafile kypsennettynä ruskistamattomassa valkosipulivoissa. Mökkiviikonloppujen ehdoton herkku kesäisin... Ääntä kohti uponnut kaikille kenelle päässyt tarjoamaan Edited May 2, 2020 by wp typo Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Just now, wp said: Kala ei suoranaisesti kuulu tähän grillausketjuun mutta kun itse pyytää niin tulee syötyäkin. Savukalan lisäksi yksi omista suosikeista ahven- tai kuhafile kypsennettynä ruskistamattomassa valkosipulivoissa. Mökki viikonloppujen ehdoton herkku kesäisin... Ääntä kohti uponnut kaikille kenelle päässyt tarjoamaan Kyllä kalasta tulee grillissäkin vallanmainiota.. Ja ei se nyt haittaa vaikka vähän häröillää grillistä sivuun.. UDSsä tulee kalastakin hyvää, kokeiltu on.. vähän oli alussa sähläämistä, eli pysyn Muurikan sähkösavustimessa sen suhteen.. joko onnistu savustus sähkärissä? Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 1 minute ago, Urbantoy said: Kyllä kalasta tulee grillissäkin vallanmainiota.. Ja ei se nyt haittaa vaikka vähän häröillää grillistä sivuun.. UDSsä tulee kalastakin hyvää, kokeiltu on.. vähän oli alussa sähläämistä, eli pysyn Muurikan sähkösavustimessa sen suhteen.. joko onnistu savustus sähkärissä? Ei ole ehtinyt kokeilemaan. Omalta osalta viimeinen pilkkiviikonloppu tälle kaudelle, jääkaappiin varattiin reilusti slow food- lihoja siltä varalta että ollaan oudoilla vesillä. Sika on uunissa ja marmoroitu naudanpaisti odottaa pääsyä japanilaiseen teppanyaki- grilliin huomiselle. Pitää koettaa nautiskella kokkauksesta näin eristyksen keskellä. Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Se on hyvä harrastus.. ku syö kunnolla, parempi mieli vai miten se yks slogan meni Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 33 minutes ago, wp said: Slow food on mun bravuuri lihojen osalta Tuo slow food vaatii jonkun verran opettelua ainakin UDSsä, uunissa helppompaa ku saa tasemmin pidettyä lämmön oikeana.. Mutta kyllä se tuossa pönttökäristemässäkin onnistuu, Aki Keisarikunnasta alkaa olla jo ihan pro siinä.. Eli tekemällä se oikea tapa alkaa löytyä, mä vielä newbie sen pöntön kanssa.. Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Padallinen lusikka/pillilihaa well&over done. Kuolaan jo, pitää vielä valmistella kreikkalainen salaatti ja uuniperunat valkosipulilla ja yrteillä. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Just now, wp said: Padallinen lusikka/pillilihaa well&over done. Kuolaan jo, pitää vielä valmistella kreikkalainen salaatti ja uuniperunat valkosipulilla ja yrteillä. NamNam.. tosi hyvältä näyttää.. ja lisukkeet kuulostaa vimosen päältä.. hienoa.. Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 4 minutes ago, Urbantoy said: NamNam.. tosi hyvältä näyttää.. ja lisukkeet kuulostaa vimosen päältä.. hienoa.. Ja kourassa Caipiroska, passaa odotella pottujen kypsymistä Quote Link to comment
Urbantoy Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Just now, wp said: Ja kourassa Caipiroska, passaa odotella pottujen kypsymistä Noniin päästään asiaan.. Iso peukku.. Quote Link to comment
wp Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Jos muilta touhuilta ehtii olisi tarkoitus väsätä isompi kokoinen barbeque smoker terassille... Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.