sleepercooler Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 No niin,pitkåstä aikaa grillikausi päästy virallisesti avaamaan ,vähän makkaraa, ulkofilettä ,maissia,salaattia ja tietysti olutta ja punaviiniä.;) En muista koska Maaliskuussa olis ollut tällänen kesä fiilis ja grillattu tällä fiiliksellä Kyllä se kesä pikkuhiljaa hiipii kolostaa, Hieno fiilis, vielä kun ilmat lämpiävät,niin kevät masennus katoaa lopullisesti.:) Quote Link to comment
Tanhis Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Ruotsin tuliainenkin tuli nykästyä jo talvisäilöstä ulos. Harvemmin sitä tähän aikaan vuodesta tulee harradteilla vielä ajettua. 2 Quote Link to comment
kerkko Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Jawohl, grillikausi on avattu. T. K. Quote Link to comment
sleepercooler Posted March 14, 2015 Author Share Posted March 14, 2015 (edited) Ruotsin tuliainenkin tuli nykästyä jo talvisäilöstä ulos. Harvemmin sitä tähän aikaan vuodesta tulee harradteilla vielä ajettua. Kenen valmistavat noi vanteet on? On aika tyylikkäät. Katto auki ja baanalle :) Edited March 14, 2015 by sleepercooler Quote Link to comment
Tanhis Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Kenen valmistavat noi vanteet on? On aika tyylikkäät. Katto auki ja baanalle :) http://www.aircooled.fi/tuote/4224/alumiinivanne-5-x-15-jbw-brm-4-black-4x130 Varmaankin jbw brm kromisena 4x130 Quote Link to comment
arvuuttaja Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Grilllauksesta tulikin mieleen.. Eräs kaveri meinas pers karvojen poiston olevan helpointa dippaamalla ahterin nuotioon.. Quote Link to comment
Guest a-p Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Grillikauden avajaiset oli 1.1.2015. Nytkin pihalla lunta 60cm ja iltapäivällä grillausta ohjelmassa! Quote Link to comment
HSuomi Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Unohtakaa grillaus, savustus on IN nykyään! Jokainen voi rakentaa itelleen UDS:n (ugly drum smoker). Saa niin mielettömän hyviä lihoja! Pieni kuvapläjäys päälle: 3 Quote Link to comment
arvuuttaja Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Tossa HSuomen touhussa on asennetta ja eritoten ÄIJÄ meininki.. Kumma jos ei Nikula ja Hynynen olleet pippaloissa.. Quote Link to comment
sleepercooler Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Tossa on kyl tosiaan asennetta, pystyy kerralla koko komppanialle tekee safkat,.... , mun broidilla on vastaavanlainen pytty, eli on kokeiltu ja tulee kyllä maukasta, mitä kuloinkin haluu savustella. Quote Link to comment
Untzikks Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) Pitihän se itsekkin avata tämä grilli kausi :) Edited March 15, 2015 by Untzikks 2 Quote Link to comment
sleepercooler Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Tosi harrastaja,merkille uskollinen :) Quote Link to comment
Untzikks Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 No enpä juuri muulle kun mersulle mutta kun oli sopeva keulapala nii pitihän se hyödyntää :) Quote Link to comment
arvuuttaja Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Mahetsua.. Työkaverillakin on W124 mallin "hirviporukka" mersu (farmari), jolla kelattu kohta miljoona kilsaa... Mutta palataksemme aiheeseen, niin toi kylmäsavustus myöskin kiinnoistais. Olisiko siihen kellään hyviä vinkkejä.? Quote Link to comment
DWL_Puavo Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Tälle grillaus- ja savustuskeskustelulle pitää varmaan laittaa sordiino, on sen verran maukkaan näköistä touhua että kohta Päivi Räsänen kieltää. 2 Quote Link to comment
HSuomi Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 (edited) Savustuskalustoa päivitetty, nyt on kaksi tasoa ja hiilikorin ympärillä rinkula niin parantaa veilä hyötysuhdetta. Parilla brikettipussilla savustaa helposti 12h putkeen ja jää vielä. Tein näitä kerralla 4 kpl kun kavereidenkin oli pakko saada omat. Tulee muuten helvetin hyviä makkaroitakin kun pitää 6h tuolla pöntössä muhimassa. Edited July 5, 2016 by HSuomi 2 Quote Link to comment
Jooo Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Jos haluaa tiukaa grillaus settiä, ja hyviä, "kevyitä" ohjeita, niin suosittelen seuraamaan näitä veikkoja 1 Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Terve Piti lähtee pojan kanssa "grillaa" parit maggarat Evon korpeen ja samalla koittaa upottaa syncro lumeen tai jonkkaan...ei kovin helposti uponnut vaikka oli ihan sohjoo lumi..maggarat onnistu hyvin.... 4 Quote Link to comment
HSuomi Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Makkara maittaa kyllä talvella. Mutta olisitte nyt odottanu hetken että tulee vähä hiillosta :D Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 joo... tuo hieno grillaus automaatti on säädetty tunnelma asetukselle(vaikka se ei tuossa kuvassa oikein tule esille..) eli on etäällä tulesta ja maggarat tulee hitaaaasti well done... 1 Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Jaaha, se on maggara tikku jo vaunussa valmiina...huomen aamusta (la) pitäis lähtee vw mopolla talviralliin ajaa..eli tuonne Koski Tl korpeen johonkin...aamusta toppaa päälle ja bilikan auton penkinlämmitin kietastaan yläruumiin ympäri ja kelkkahaalari päälle..siitä munaskuista sytkärijohto mopoon ja diipa daapa...Hurjimmat on siellä jo aloittanut telttailun tänään... Quote Link to comment
Tanhis Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Hulluutta on monenlaista mutta jos varustus on kunnossa niin mikäs siinä. Parhaat yöuneni ikinä olen nukkunut -5 pakkasessa laavussa nuotion vieressä. Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Joo tänään hullut taas lasketaan..pojat lähetti jo kuvan tästä aamusta.ilmeisesti on herätty (jos on nukuttukaan..) 2 Quote Link to comment
ARTO Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Jahas, nyt tais selvitä syy miks eilen pari motoristia päryytteli turun ohikulkutiellä, tai mikä nyt sen virallinen nimi onkaan. Hulluja ku ihan väkisin palelluttavat ittensä... Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Terve ..kokeillaan nyt osaanko käyttäytyä lainkaan tässä päivitetyssä foorumissa...... Eli Tuli käytyä talvirallissa..mukava reissu ja maggarat tuli taas well done...ukko oli kanssa aika well done ku alijäähtynyt vesi muuras koko ukon ihan jäähän, ja paluumatkalla Turenkiin alko visiirissä olee vaan parin sentin railo joka ei ollut jään peitossa..eihän tuollainen jää lähe hanskalla mihinkään...mutta Kliffaa oli taas!! 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Täällä päästään HSuomen innoittamana pömpelitouhuihin kohta puolin.. Ruvetaan laittaan läskiä tummaks vappuna viimeistään.. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Toinen vielä.. Ylempi ritilä otettu pois.. Kokeilun jälkeen ehkä tulee vielä yksi ritilä alemmaks että saa rasvat kerättyä folioon tai johonkin kaukaloon eikä valu pöntön pohjalle Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Tuo kulkee kätevästi -72 Westfalia Essen kärryssä mukana ku jättää kannen kärrystä kotio jos haluaa raahata kinkereihin. Saattaa kulkeutua DWL:ään ja laitetaan läskiä savustumaan kunnolla 1 Quote Link to comment
Matti-Pekka Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Tuohan on ihan valmis pohjois-korean ydinaseprojektiin....ei kun tulta alle ja kohti horisonttia läskeineen... 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 (edited) ei se siihen sovi.. kyllä se läskin tummennekuseen käytetään niinkuin suunniteltu.. ei paikkaa lisäpolttoaineelle. Mutta syyriassa se toimii, onhan ne kokeillut sen, nauloja +muuta rojua ja lannotettta kamiina täyteen sytyttyminen kera ja sitten kopterista alas.. Mutta en myy tuota sinne.. Eikökän niillä ole omiakin säiliöitä Edited April 28, 2018 by Urbantoy 1 Quote Link to comment
HSuomi Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Siitähän tuli ihan mallikas. On ainaki hanoja tarpeeks :D Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Hyvä säätää lämpöjä.. Yks taso lisätään vielä varmaan.. Miten HSuomi hoitaa rasvan valumisen läskistä.. Sitä ei taida voida välttää.. Quote Link to comment
HSuomi Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 En hoida asiaa mitenkään. Sinne ne putoilee pohjalle tai vesiastiaan, jota sulla ei muuten taida olla? Sitte vaa keväällä pesee painepesurilla pöntöstä homehtuneet läskit pois ja alottaa savustamisen. Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 (edited) Siellä pohjalla on astia tuhkille mihin ne korista valuu, mutta itsasiassa sinne laitetaan isompi astia mihin kaikki ylimääränen roju valuu nesteläski ja tuhkat. ja joka on just ja just pömpelin halkaisijan kokoiknen että mahtuu sisälle, Hyvä ku mainitsit, kiitos.. taas opittu yksi asia joka ei tullut mieleen.. Edited April 28, 2018 by Urbantoy Quote Link to comment
HSuomi Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Mulla tosin viimeaikoina ei ole vesiastiassa ollu vettä vaan isoja kiviä. Tasaa vähän lämpöjä ehkä. Aina on tullu hyvää lihaa oli siellä vettä tai kiviä. Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 ok hyvä tietää, vesi varmaan kosteuttaa savustuksen aikana.. Quote Link to comment
HSuomi Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Juu sehän siinä on ideana. Mutta ei tuossa nyt eirtyisen kuivaa lihaa ole tullut kivilläkään. Brisketti meni hieman kuivahkoksi mutta se onkin aika haastava possuun verrattuna. Vaatii vähä treeniä lisää sen kanssa. Quote Link to comment
Urbantoy Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 (edited) Mitä kaikke läskiä sä oot tonne heittäny käriseen.. Marinoitua vai ilman.. Suunnitelmissa kilon kimpaleita Glaseraauksen varmaan joutuu tekeen kaasarissa, siis kaasugrillissä jos sen haluaa tehdä Edited April 28, 2018 by Urbantoy Quote Link to comment
HSuomi Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 Possun ribsejä, kasleria, niskaa ja kinkun. Tölkkiperse kanaa. Pekonimattoon kääritty jauhelihamureke. Nau7dan brisketti. Tomahawkki. Ja yksi parhaista: tavalliset halvat jauhomakkarat. Niitä ku käristää semmosen 6-8h ni tulee melko helppoa syötävää :D Marinoinu en ole koskaan. Aina ostan naturellia lihaa ja sitten edellisenä iltana hieroo siihen kuivamausteen ja antaa olla yön jääkaapissa. Kuivamausteita eli RUB:eja löytyy nykyään supermarketeista. Mutta itekin on kiva tehä. Sekottelee vaa pirusti kaikkia mausteita mitä kaapista käsiin saa. Ja tyypillisesti siinä ei säästellä kun ne lihat hierotaan mausteeseen. Kyllä mä ainakin ribsejä olen jollain tavalla glaseerannu. Eli lopussa jonkinalisella makeella bbq soossilla voidellu ne pariin kertaan hetki ennen ku ottaa ne pois pöntöstä. Kyllä se soossi siellä kuivuu ku on 100-120 lämmintä. Youtubesta löytyy tuhansia ohjevideoita. Pitkälti niitä kattelemalla opetellu itte. 2 Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.