Jump to content

kupla sammuu ajossa


Guest janin

Recommended Posts

Guest janin

68 vakio 1300 kupla, sammui noin kahdenkilometrin ajon jälkeen.starttaa mutta ei käynnisty,odottelua muutama minuutti ja lähti käyntiin. teki saman vielä uudestaan toisen kerran. nyt tallissa käytin kymmenisen minuuttia eikä mitään ongelmaa? bensaa näyttäisi ainakin saavan startti uusittu viime talvena.kärkiväli ja venttiilit tarkistettu myös.

Link to comment

Jos vielä sammuu, ota tulpanjohto irti ja katso (jos kaveri mukana) tuleeko kipinä. Saman voi tietysti tehdä puolan ja virranjakajan välisellä johdolla.

 

Puola voi lämmetessään lakata toimimasta. Vuoden vanha ei oikestaan kerro mitään, tunnissa tai vartissa saa uudenkin puolan helpoimmin tuhottua, kun jättää sytytysvirran sammutettuun autoon päälle ja kärjet sattuvat olemaan kiinni.

Alkaa puola lämpiämään ajan kanssa ja saattaa siitä sitten rikkua.

Edited by peruskallio
Link to comment

Oliko mitään häiriötä käynnissä ennen sammumista? Jos moottori kävi terveesti ja sitten yhtäkkiä sammui, niin vika voi olla puolassa. Jos ennen sammumista oli voimattomuutta, yskimistä, nykimistä tai muuta häiriötä, niin syy löytää varmaan jostain muualta.

Link to comment
Guest janin

päivitystä ongelmaan.noin 10km. jälkeen alkaa pätkiä ajossa, tyhjäkäyntiä käy kyllä mutta kun antaa kaasua niin paukutta putkessa ja röpöttää. annoin käydä tyhjäkäyntiä muutaman minuutin ja ajamaan muutama kilometri oli nykivää ja taas toimi?virranjakaja ja puola vaihdettu uuteen.

Link to comment

Mulla oli kanssa tota prötäämistä ja pauketta,tyhjäkäynti oli o.k.Lopullinen vika löyty kondensaattorista.Joskus sammui yhtäkkiä ajossa,lähti hetken päästä kaasua pumppaamalla käyntiin ja sammui taas.Letkun väliin tuleva bensansuodatin ei antanut tarpeeksi bensaa läpi.Se on joskus pienestä kiinni.

Link to comment

Tankkin letkuyhde irti ja siinä oleva suodatin.

 

Hiekoitus soraa tankkiin ja reipasta ravistelua.

 

Huuhtelu vedellä ja saunaan tai pannuhuoneeseen kuivumaan.

 

Uusi suodatin paikalleen ja tankki takaisin.

 

Joku kenellä enemmän kokemusta tankin pinnoittamisesta voi sitten jatkaa tästä.

Link to comment
Guest janin

bensa putkesta virtasi hyvin bensaa kun letku oli irti ei ilmeisesti sielä vikaa,ei nosta kunnolla bensaa suodattimelle auton käydessä,ilmeisesti bensa pumppu sökö. nyt kiinni tarvike pumppu noin vuoden vanha uusi alkuperäinen pumppu tilauksessa.

Link to comment

Jos ei nyt halua sitoa tankkia akseliin, niin tässä toinen tapa.

 

Yksi anglian tankki on puhdistettu näin onnistuneesti. Sisällä oli M6 ja pienempiä muttereita.

 

 

Sammumiseen voi olla myös bensapumpun tangon jumittaminen bakeliitissa. Tässä aiheesta englanniksi pätkä

post-124-0-80302600-1434093546_thumb.jpg

Edited by PetriH
Link to comment
Guest janin

bensalinja puhdistettu nyt toimii. ostin uuden alkuperäisen bensapumpun tarvikepumpun tilalle,ei nosta bensaa sillä,mikä mahtaa olla vikana? näyttäis että tanko ei paina pumppuun niin kuin tarvikepumpussa?

Link to comment
Pensapumppu vanha 1961-73; tarviaa pitkän 108mm p-pumpun akselin vai uusi 1974-1979; tarviaa lyhyen (100mm) akselin. Akselin pituuden erottaa siitä että uppoaako pumpun jalka tiivisteen tasoa alemmas, vai onko smalla tasolla.Huomaa että WBX pumppu on sama kuin typ-1, mutta siinä pensaliittimet lähtee kohti Typ-1 laturia.

 

 

Eli nyt kysymys kuuluu kumpi bensapumppu sulla on siellä.

 

Niin ja tietty voi sulla olla lähdötkin väärinpäin.

Edited by Tanhis
Link to comment
  • 1 month later...
Guest janin

sammui jälleen suoraan ajosta noin kymmenenkilometrin jälkeen.muutaman kerran kokeilin startata ei luvannutkaan eikä bensa haissut .käänsin ryypyn päälle ja starttasin polkematta kaasua heti käynnistyi. ajoin katsastukseen seuraavat kymmenen kiloketriä ja takaisin parikyt kilometrä ilman mitään ongelmaa.mikä tuan sammumisen vois aiheuttaa?

Link to comment

Sammuuko kuin kääntäisi virrat pois päältä(eli sähköpuolen vika) vai silleen "pehmeämmin"? (joka taas viittaa bensapuoleen)

Silloin kun sammuu niin lupaileeko jos startatessa pumppaa kaasua?

 

Itsellä viimekesänä tuli vähän samanmoisia oireita, viaksi lopulta osoittautui pari kesää ajettu kaasarin neulaventtiili, joka jumi kiinnipäin..

 

Ehdin uusia bensapumpun ym. kunnes huomasin sattumalta, vika päällä ollessa kaasarin kannen aukaistua kohokammion olevan tyhjä. Ja kun kaasarille tulevan bensaletkun irroitti bensapumpun päästä ja letkuun puhalsi, ei siitä mitään tullut läpi ennenkun neulaventtiiliä hieman kopsautti..

Link to comment
Guest janin

sammuu niinku virrat kääntäisi pois, teki taas saman ku eilen kymmenen kilometriä ja sammui, nyt piti odottela reilu puolituntia aluksi pyöritti mutta ei luvannutkaan lopuksi ei puhunut mitään kun virtaavaimesta käänsi? sitten ku lähti käymään niin toimi taas kun mitään ei olisi ollutkaan,kolmenkymmenenkilometrin lenkki ja pihassa tyhjäkäyntiä ja toimii puola ja konkka tosi lämpöisiä.

Link to comment
  • 3 weeks later...

kuplaa taas ruuvattu,tälläinen ongelma,virranjakajan kiinnitys rauta tai mikälie katkesi ,löytyi varaston periltä hieno kromattu uusi kiinnike joka oli huomattavasti paksumpi kun vanha alkuperäinen tuolla kromatulla kiinnikeellä virranjakaja pyörii tyhjää ei siis pääse menemään tarpeeksi syvälle, vanha joka katkesi ei ollut paljo pelliä paksumpa.onko siis niin että alkuperäiset on nuon ohkaisia vai onko tuota vanhaa hiottu tuosta syystä ohueksi?

Link to comment

Kiinnitysrauta hiottu tässävaiheessa sopivaksi täytyy tutkia talvella tarkemmin,vaihdoin kärjettömän moduulin,eilen noin 50km lenkki toimi ihan hyvin paitsi kone tuntuu lämpiävän aikalailla?

Edited by janin
Link to comment

kuinka nuo puhallinkopanläpät toimii,itsellä aikoinaan termostaatti poistettu vivusto ja jouset kiinni,nyt kun vedän puhallinkopan vivustosta apukuskinpuolelta ulospäin niin jousi palauttaa takaisin onko läpät auki ja kun vetää raudasta niin kiinni?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...