Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/28/24 in all areas

 1. 23 points
 2. Jousitus joka nurkasta väännelty. Takaa kaks ulkohammasta ja edestä kolme. Jarruosat sudittu mustaksi. Fuchs-kopioihin väänsin eteen 4,5 tuuman vanteelle 165/50x15 kumin ja taakse 6 tuumaselle vanteelle 185/55x15 kumin. Edessä siis levy 5x130 jaolla ja takana 4x130->5x130 20mm muutoslätty. Takakaarien sisäreunoista piti pikkusiivu sipaista että kumi mahtuu. Taakse tuli kokopunaiset valot ja eteen kirkkaat etuvilkut joihin laitoin"äärivalot".
  17 points
 3. Välietappi tavoitettu, seuraavaksi alustan kimppuun🙂
  16 points
 4. Pari osaavaa hitsaajaa tekivät sellasesta Sovella-kiskosta sellasen pyörillä olevan kärryn. 😅 Nappaan kuvan tänne enskerralla kun käyn paikalla. :) Joo tiiän, mutta talkki oli halvempaa ja nopeemmin saatavilla 😊 Työt vähän häiritsee taas harrastamista ja hitsaustaidottomuus moottorikiinnikkeiden tekemistä, mutta suunnittelua, osien tilailua, pieniä juttuja tullut tehtyä... Tollasen mallinsin vaihteenvalitsimeksi. Vaihdekepille ei ole siis tarvetta, mutta jollain pitäisi saada valittua ajosuunta. Pohdinnan jälkeen päädyin 4-asentoiseen kiertokytkimeen (P-R-N-D) jonka saa samaan riviin kojelautaan muiden kytkinten kanssa. Tulostelin Tampere Hacklabin hartsitulostimella ja maalasin satin blackilla ja symboliksi ihan vaan VW-logo. Sinnehän se sopii just niinku tarkoitus oli. 😊 Toiminnallisestihan tuohon tulee 12V sisään ja VCU:ssa on omat pinninsä D ja R -inputille, joka määrittää ajosuunnan. Jos kumpaankaan ei tule signaalia, ollaan neutraalilla. Leaffin moottorissa olisi sisäänrakennettu parkkilukko jonka yritän joskus saada myös toimimaan (siksi P-R-N-D kaavio eikä pelkkä R-N-D), käsijarru riittää kuitenkin katsastukseen ja ensimmäisiin ajoihin joten tuolla ei ole kiire.. 3D-mallit tämän viestin liitteenä jos joku muukin tarvitsee custom kytkimilleen original lookkia. 😎 Suurin osa ikkunoista on löytänyt myös tiensä takaisin paikoilleen. Josko se moottorikin kohta paikoilleen... 😊 SwitchKnobDash.step SwitchKnob1.3mf KnobFaceArrow.3mf KnobFaceVW.3mf
  7 points
 5. Tuossa kun viime viikolla aloin inventoida varastoa osoittautui että minulla olikin kaksi oikean puolista ovilasin alakiskoja... Noita ei nyt joka ladosta löydy enää joten kävi mielessä kokeilla vääntää peilikuva kopion vasemmalle ovelle... Pellistähän noihin on vaan tehty.. Joten irroitettuani tuon paremman käyttökelvollisen muuten läpimädästä U-profiilista päätin rakentaa jigin silleen että pystyy tekemään sekä vasemman että oikean oven kiskon sillä. Tämmöisen siitä sit tuli pienen pellin väännön jälkeen.. Seuraavaksi pitäs nyt hitsata molemmat kiskot Virtasen tekemiin U-profiileihin.
  7 points
 6. VIHDOINKIN alkaa olla oikeasti valoa tunnelin päässä. Auto ollut nyt mulla ainakin sen 13v ja sitä ennen muistaakseni n 10 v edellisellä sepittävänä. Jälkikäteen ajatellen ostin ihan väärään hetkeen tuon kun oli 3 ja 5v lapset eli ruuhkavuodet edessä. Isä otti tuon sitten talliinsa joitain vuosia sitten ja tässä talven mittaan on edennyt siihen pisteeseen että oikeastaan sähköjen tutkimista, moottorin säätelyä ja pientä siistimistä vaille valmis katsastukseen... tehty omaan silmään miellyttäväksi mutta ei mitään peruuttamatonta jos joku tuota innostuu pussihousuttamaan (minä en).
  6 points
 7. Hankittiin meille tämmöinen 1972 1300 mallinen hauska laite.
  6 points
 8. cavity wax, stone chip protection, paint
  6 points
 9. Etuakselin irrotus alkas, lattiat sisältä maalattu, hitsaukset saumattu, verhoilut korjattu. Alkaa näköjään ne kivemmat hommat pikkuhiljaa
  6 points
 10. Nyt alkaa jo hahmottaa lopputulosta..
  5 points
 11. Ei helevetti.. Ei noin kauheeta saa edes kännissä aikaseks.. Vaikuttaa ihan suunnitellulta
  5 points
 12. Oho säätöakseli kii ja näköjään etujarrut ja ritilät ja puskuri oho kasaaminen alkoki edestäpäin
  5 points
 13. Siinä ne nyt on, penkit ja ovipahvit! On kyllä Verhoomo Riihiluoma Elimäeltä onnistunut näissä todella hyvin! Vielä pitää hetki malttaa ennenkuin pääsee autoon asentamaan.
  5 points
 14. Tärkeitä hommia eli pakoputken ulostuloja. Ei löytyny mieleisiä valmiina niin tein vakiovaimentimeen tollaset. Mielestäni tuli aika kivat.
  5 points
 15. Kelitkin lämpes joten nyt pääsi fiksaamaan keulan maalivaurion loppuun. "Takapiha maalaus" telttatallissa, kun sisätiloihin auto ei nyt mahdu. Hilujen purku, hionta kauttaaltaan. Vähän hiontaväriä muutamiin kohtiin, varsinkin tumman epoksin peittäminen keltaisella on muuten tuskaa ja lopuksi puolikiiltävä keltainen pintaan. Tänään rojut takaisin kiinni ja sitten kovaa ajoa.
  5 points
 16. Ratinnapaan tein putkesta spacerit, nyt ei ota kiinni viiksi puolaan. Keskiöön sain vielä harrastajatoverilta tyytin rinkulan joten äänimerkkikin toimii. Ja jos joku auto on vastustanut, niin tämä. Pissapojan säiliön täytin ja laitoin paineen, niin hytti oli täynnä vaaleanpunaisesta lasinpesunesteestä syntynyttä vaahtoa, kun letku oli poikki, tosin paikattu jollakin avaruusteipillä. Nyt kuitenkin letku vaihdettu kun kävin päällään polkimien välissä. Tankilta lähtevän bensaletku kulkureitin muutin vielä eri lailla, niin se ei osu koskaan mihinkään. Lyhyiden ja pitkien valojen liittimet vaihdoin että toimivat oikein. Lopuksi pesin ikkunat, joten voi käydä leimaa kokeilemassa.
  5 points
 17. Aamu kääntyi iltaan ja huomasin että kaikki huomiselle suunniteltu tulikin vahingossa tehtyä 😄 Kaikki olis nyt suojattu, rasvat poistettu ja pölyt pyyhitty. Tää rojekti olis valmis maalarille. Nyt taidan pestä haalarin ja pitää pikku tauon ennenkuin käyn ovien kimppuun.
  5 points
 18. Kirvellä veistetyt vanteetkin löysi tiensä ghian alle viime talvena. Myös rengaskoko sai vähän päivitystä nyt kun takana on lisää tilaa kapeiden vetareiden ansiosta. 185/65 takana 5,5" vanteella et20 ja edessä 145/65 4,5" et 20
  5 points
 19. Ihmismieli on hyvän tavaran edessä heikko. Oman kylän naamakirjakkrppiksellä oli Jukin neulasyöttöinen teollisuusompelukone ja teollisuussaumuri, Reiman vanhoja koneita.
  5 points
 20. Tasan viikkoa aiemmin havahduin, että ensirekisteröinti päivämäärä autolla on 22.4.1969. Hetken pohdittuani leimalle tarvittavaa työmäärää hairahduin varaamaan katsastusajan 22.4.2024. Niinhän siinä kävi, että tehtävää oli todellisuudessa liikaa. (Tai siis vuorokaudessa tunteja liian vähän kaiken muun aktiviteetin ohella)🙂 Mutta kolmen päivän mittaisen unenpuutteesta johtuvan päänsäryn ansiosta leima tuli paperiin.😂 Ennen leimaa oli työlistalla apukuskinpuolelta helman korjaus, tavaratilan lattiaan "muutamia" paikkoja, pitkittäisiin runkoaisoihin torsioputken kohdille paikat, etujalkatilaan ja takalokasuojaan meni myös muutamat paikat, kiinawebaston asennus lämmittimeksi + jotain muuta pikku hommaa. Pari tuntia leimareissun jälkeen keli muuttui oikein kesäiseksi ja ajot jäi vähän vähemmälle.
  5 points
 21. Suomalaisella oli töitä. Maxxecu ahdistettiin penkin alle. Tai penkki on ollu Tarasteenjärvellä jo varmaan viis vuotta.
  5 points
 22. Kiitos kaikille osallistujille, teitte tästä hienon tapahtuman. Grilli ja savustin sekä telttasauna pysyivät lämpimänä koko päivän. Autoja oli paikan päällä liki kaks kymmentä, kaikenkaikkiaan kävijöitä oli neljättäkymmentä autoa, eli väkeä riitti pihan täydeltä. Ensi vuonna uusiksi, paikka saattaa vaihtua. Kesäkausi on näin ollen avattu.
  4 points
 23. Lämpöä koppiin Kiinan lämmittimellä... Näyttää vähän Teletappien imurilta kylläkin.
  4 points
 24. 4 points
 25. Ja jos sellaista tiedottajaa ei ole, hallituksen sekä etenkin puheenjohtajan tulisi ottaa silloin koppi tästä. He ovat niitä tehtäviin valittuja. On surkeaa miten tuo tiedotus laiminlyödään vuodesta toiseen 😵‍💫
  4 points
 26. Sisusta alkaa kohta olla maalattu. Katsastus varattu perjantaille klo 11, ei tuu yhtään kiire :D
  3 points
 27. Moottori valmis ja nyt sen saa viedä kuplan luo odottamaan paikalleen nostoa
  3 points
 28. Kaikki matot tein uudet jo syksyllä, eli tulee kauttaaltaan kuvan kuosilla. Takamatot onkin jo liimattu paikalleen. Näistä myös kaavat tehtynä.
  3 points
 29. Lelujen vaihto, 10 vrk myöhemmin vs 2023
  3 points
 30. Ensi savut...uskoisin että ainakin 25 v edellisestä... WhatsApp Video 2024-05-01 at 15.41.25.mp4
  3 points
 31. Tänään sisusta kasattu loppuun, ei tosin ilman ongelmia. Uuden ratin puolat otti kiinni pyyhkijän viikseen, pitää tutkia onko vika kenties keskiössä vai missä🤔
  3 points
 32. Tämän projektin seuraaminen aiheuttaa pelkkää morkkista oman tekemisen suhteen! Oma kolkkiprojekti ei ole kerännyt kuin pölyä siinä ajassa kuin tämä rupeaa olemaa leimaa vailla🫣👍
  3 points
 33. tasatonnit pyörähti. Hienosti on biili toimittanu jokapäiväsen auton virkaa. Nyt bermeille kumit jotka mahtuu paremmin lokasuojan sisään. Eilen vaihdeltiin takaiskarit ja jarrut. Kohta vaihdetaan myös kuski...
  3 points
 34. Uskokaa tai älkää, ketjun voi myös jättää lukematta, jos se ei kiinnosta. Eikö ole jännä juttu. Kukaan ei pakota klikkaamaan joka ainoaa otsikkoa.
  3 points
 35. Tänään hallilla kellon ympäri, aamusta heti polttoainepumpun sulakkeella ja huohotinboxille telineiden teko ja värjäys. Sitten tasaus-, alipaine-, polttoaine- ja huohotinletkujen teko. Sitten ilmansuodattimien asennus. Polttoainemittarin virheellisen näyttämän korjaus, syynä oli tankkiin asennettu Kuplan anturi, jonka uimuri makasi kohouman päällä näyttäen tyhjänäkin puolta tankkia. Sitten bensaa tankkiin ja starttaamaan ja sehän hörähtikin välittömästi käyntiin. Käynti suht sievää, pienet säädöt tehdään vielä, eli sytty ja synkka. Tämän jälkeen valojen ihmettelyä. Vänkärin takavilkku ja rekisterikilvenvalo oli pimeänä. Pitkällisen tutkimisen jälkeen syyksi vilkussa paljastui sulakerasian kupeessa haaroitusliittimessä paennut liitin. Rekisterikilvenvalo oli pimeä takaluukun sisällä olevan liittimen perääntymisen vuoksi. Mutta nyt valaistuskin toimii. Moottoritilan luukkuun liimasin uuden tiivisteen kuten takaluukkuunkin. Moottoriluukun toisen puuttuvan kahvan askartelin väliaikaisesti naulasta. Kaikkinensa vaikka viikonloppu olikin tehokas, niin hommaa jäi vappua silmälläpitäen senverran paljon, että keskentekoisella autolla en taida lähteä ajelulle, no voihan se mielikin muuttua🤣
  3 points
 36. Tänään sain hiottua irto-osat ja pestyä kaikki pölyt pois. Sitten suojaus ja alapuolen pintoihin ruiskin kiiltävän mustan. Nyt annetaan kuivaa ja ens viikolla pääsee viimeistään aloittamaan korin ja irto-osien teippaussavotan.
  2 points
 37. Viimeinkin sain lasin paikalleen, odotteli satamassa aika pitkään "sattuneesta syystä". Sopi paikalleen heittämällä, vastukset on tosiaan yhtä laadukkaat mitä fordissa ja niitä hädin tuskin huomaa. Pieni kosmeettinen miinus siitä että vastuksien "kytkentärimat" tuulilasin ylä ja alalaidassa näkyvät vähän tiivisteen yli ja kiiltelevät sieltä silmään. Korjattavissa toki täysin sillä kun laittaa vaikka jonkun kapean mattamustan teippauksen päälle. Mutta on kyllä hintansa väärti. Nyt vaan kylmää ja huurua odottelemaan mutta nautitaan nyt kesästä ensin.😁
  2 points
 38. Tapahtumaan tarvittavat liput saatu täälläki ostettua. To 6.6 illaksi ois tarkotus päästä Tukholmaan ja pe aamupäivällä tapahtumapaikalle😎
  2 points
 39. Rengas taisi korjaantua kun vietti yön tallissa lämpöisessä. Nyt siinä näyttäisi paineet taas pysyvän sisällä...
  2 points
 40. Puolen vuoden seisonta katoksessa meinasi jumittaa kuskinpuolen jarrupalan. Oli levyyn ruostunut kiva palan urien mukainen nypykkä ja voi pojat kun piti pahaa ääntä jarruttaessa, kolkotti kuin olisi isompikin vika ollut. Piti rälläkällä hioa tasaiseksi, muuten olisi saanut varmaan jarrutella koko kesän ennenkuin olisi kolina lakannut. Vuosi sitten ajokauden starttasin ruuvi takarenkaassa. Nyt oli toinen eturengas vajaa ja kun täytti niin hissukseen vajui puoleentoista kiloon paineet. Päällisin puolin en renkaasta mitään näkyvää vikaa löytänyt. Pitää nakata kumi huomenna rengasliikkeeseen ihmeteltäväksi. Vararengas pääsi keulalta alle.
  2 points
 41. Polttoainepumppu löysi paikan, sille sähköt vedetty. Öljynsuodattimen jalalle kannake tehty ja letkut vedetty. Konehuoneen sähköt asennettu. Öljyt koneessa ja seuraavaksi letkujen veto, niin pääsee starttaileen.
  2 points
 42. Aamutuimaan ruiskuttelin hiontavärin irto-osien pintaan. Nää kun sais vielä hierottua, niin sitten projekti olis pesua ja teippausta vaille valmis maalarille. Sit mahtuis kaivelemaan ovet esiin ja voisi aloittaa niiden peltisavotan...
  2 points
 43. Juniksee väsätty jarruja...saako näitä ite turaa? Ja tehostettu hammastanko pitäs laittaa...tää on piiitkä projekti.
  2 points
×
×
 • Create New...