Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/21/23 in all areas

 1. ”Tuleeko tuosta vielä auto?” kyselivät huoltoasemalla kotiutusmatkalla. Kovasti joutu vakuuttelemaan, että ky-yyllä, kyllä vuoden 2027 Barndoor Gathering Alankomaissa on tavoite. Kyseinen yksilö on tehty toukokuussa 1954 ja ensirekisteröity Turkuun lääketukulle pilleripakuksi heinäkuussa 1954. Tarkoitus on tehdä orggisvärillä maalattu ja lievästi madallettu umppari. Ja sitten se popcorniosio. Kaikenlainen kommentointi tähän ketjuun on tervetullutta ja jopa suotavaa. Täähän on mulle ensimmäinen barniprojekti, joten uuden edessä ollaan. Kokeneemmat barniharrastajahenkilöt voivat sitten oikaista tekemiäni vääryyksiä. Osapuutteitakin on, joten kaivelkaapa barniosienomistajat jemmojanne. Siinäpä sitä olisi touhua tiedoksi seuraavalle neljälle talvelle. Kuvat on kivoja. Tässä hakureissun satoa viime viikonlopulta.
  15 points
 2. Kerran vielä: VW OPEN Kiikalan lentokeskus lauantaina 25.5.2024 Kiihdytysajoa, autonäyttely, engine blow, rompetori, musaa ja hyvää meininkiä. Näe Suomen upeimmat ja nopeimmat Volkkarit!!! Info: jussi.jyranko@gmail.com 040065772kasi
  13 points
 3. Tästä vois muutkin tapahtumajärjestäjät ottaa mallia jälkitiedotuksen suhteen. Kuvat palkituista on erittäin jees juttu sekä tapahtumaan osallistuneille, että meille, jotka eivät olleet mukana. Kiitos tästä!
  11 points
 4. Tällä viikolla on taivasteltu työnmäärää kun auto on saatu talliin. Projektihan ei taivastelulla valmistu vaan tämäkin norsu on syötävä palakerrallaan. Aloittelin ovien ja luukkujen irrotuksella. Onpa siellä ekat luukut saatu jo hiekkapuhallustakin.
  10 points
 5. No se KKP tuli ja meni. Ei ehditty. Kaikenlaisia ansoja matkalla. Eiköhän se parin viikon sisään sitte oo katsastuksessa. Peräkulmien valmistuttua mentiin alas runkopalkkeihin ja tunkin korvakkeisiin. Uusi lämpöputki samalla ja uudet käkkärinputket vetelin. Ja sähköjohdoille putki. Muistin että täälä oli joku pikku kinkama vielä. Ja tuo tarjoilulautanen ilmanputsarille takaisin kiinni. Sitten tein korotuspaloja penkeille. Ja lopuksi lattianpaloja kiinni ja se oli ruostehommilta siinä. Ei hitsaushommilta, ainakin vetareille pitää väistöt vielä tehdä pitkittäisiin taakse. Jäi epoksivaihe kuvaamatta mutta sitä alle ja sitten alkuperäistä elmgreeniä päälle. Etuakseli on jo vaihdettu kapeampaan itsetehtyyn, neulalaakerit vaihdettu siihen. Pöllönivelien vaihtelua ja raidetankoja kapeammaksi ja sellaista pientä meneillään nyt.
  10 points
 6. Muutama ilta on nyt nykerretty pohjia paikoilleen. Peltiä olisi niin paljon helpompi heppailla kuin lasikuitua 😅 Kumpikin puoli on pitänyt kertaalleen leikata irti ja asemoida uudelleen. Mutta nyt alkaa olla kohdallaan ja valot näyttävät sinne minne pitääkin. Säätövarat riittävät nyt myös joka suuntaan. Muutamasta kohdasta lasikuidulla pohja kiinni, kaikenlaisia kikkoja hyväksi käyttäen. Tasainen pahvi umpion tilalla mistä sai mitattua tarkalleen kulman kohdalleen. Sitten koekäyttö ja seinää vasten ihmetellen onko valokuvio sinnepäinkään. Ensimmäinen koko kierros vedetty kuidulla. Jätetään kuivumaan ja huomenna siistitään karvat. Sitten hakemaan muodot kohdalleen lampun kehyksille. Jahka ulkopuolen saa kuosiin niin sitten pitää levittää mattoa tuonne lokarin sisäpuolellekkin.
  9 points
 7. RHD stroker. Tää oli hankala löytää
  9 points
 8. RHD:n kattila: Speksit -65’ only (113.101.373D) kannet vw vaihtomoottori stanssilla, kanavat portattu ja kiillotettu mun toimesta Venttiiliohjurit holkitettu Uudet TRW pakoventtiilit ja venttiiliseeteihin koneistettu 3-kulma Imuventtiilit takahiottu 30 asteen kulmalle 1.1:1 Keinuvivut hieman isomman noston saamiseksi Kiillotetut ja tasapainotetut kiertokanget Kampiakselin laakerikaulat kiillotettu 7.415kg kevennetty vauhtipyörä Lohko deburrattu ja kiillotettu sisäpuolelta, jotta kampiakselin heittämä öljy palautuisi öljypohjaan tehokkaammin 146mm Empi Power pulley Kolbenschmidt kupupää männät jotka nosti puristussuhdetta 6,8:1stä 7,1:1teen Stressihoonatut täysripa pytyt Uudet laakerit, stefat, tiivisteet, männänrenkaat ym. Holley 2100 ”Bugspray” 2-kurkkuinen kaasutin sinkatulla Thunderbird products ”Dual throat ram manifold” imusarjalla (Alkuperäinen suunnitelma oli 30 PICT-1 1200 imusarjaan, mutta tehon kannalta pullonkaulana olis ollu imusarja jonka halkaisija laipan kohdasta 26mm) Bosch ZV/PAU 4R6 iso jakaja (tää luultavasti vaihtuu valurautarunkoiseen Bosch 010 jakajaan, koska luulen, ettei vakio alipaine-ennakkojakaja oo pariskunta ton Bugsprayn kanssa, vaikka siinä alipainelähtö onkin) 35mm 1200 käärmeenpesä, vaimentajaksi luultavasti Bugpack Glasspack 1.5mm Dekki ja 45cc palotilat Mooneyes teema moottorinpelleissä tekastu omasta päästä Ihan tyytyväinen oon jos tästä vaikka 45ponia irtoisi koneesta.
  8 points
 9. Vihdoin värit pinnassa ja sisäpuolen levytys hyvällä mallilla. Ei varmaan tänä vuonna enää ehdi leimalle.
  8 points
 10. Suuret kiitokset järjestäjille ja kaikille mukaville vw-ihmisille tästä fantastisen mukavasta viikonlopusta! Ensi vuonna tulemme taas esille :)
  8 points
 11. Paloi käpy EMPIen kanssa. Tänään tontille laskeutui kuplan peltiset umpioiden pohjat ja jälleen uudet valot kiinnitysremeleineen. Nyt alkaa olla hyllyssä joka lähtöön umpioita, niin H4:sia kuin Sealed Beamejäkin 😅 Jospa tämä kuitenkin olisi se oikea tie. Laminoidaan peltiset pohjat tuonne kuitulokareiden sisään ja umpiot + kehät saa oikeasti tukevasti niihin kiinni. Puukkosaha laulamaan ja reikä isommaksi Sinne sujahtaa peltikuuppa ja säädetään se oikeaan kulmaan ja sitten lasikuitua perään. Mikään ei ole vielä oikeasti kiinni mutta jo näinkin pikasovituksella näyttää huimasti paremmalta kuin EMPIt. Vähän syletti alkuun tuo umpion semi suora lasi mutta onneksi kivisuojat tuo vähän pyöreyttä. Vähän näissäkin umpioissa ja kiinnityspelleissä haiskahti kiinanpaska. Piti molemmin puolin reiittää uusiksi jotta sai umpion oikeasti suoraan.
  7 points
 12. Välillä pitää tallissa leikkiä myös vesillä. Lavuaari meinaan kytketty. Pääsee tallissa pesee kädet taas. 😅
  6 points
 13. Ykkösgolffiprojekti tarvitsee viittä erilaista nestettä. 12 vuotta sitten koottu ja nyt olisi tarkoitus laittaa käyntiin. Öljyt laitettu - vuotaa. Jarrunesteet - vuotaa. Jäähdytysnesteet - vuotaa. Bensaa - vuotaa. Lasinpesunestettä ei vuoda, koska säiliö on vielä tallin lattialla. …homma jatkuu. Ajetaan vielä ennen lumia, ellei huomenna sada.
  6 points
 14. Lisäsin tänään vaan polttoaineen kulutusta.
  5 points
 15. Tultiin eilen 6027 km jälkeen takaisin tältä reissulta. Käytiin Span jälkeen yhdessä tapahtumassa Hollannissa ja yhdessä Saksassa. Kotimatkalla Hampurin kohdalla ajo alkoi takkuilemaan, kun kaasutin ei saanut kylliksi bensaa. Pumpun ja usean suodattimen vaihdon jälkeen Örnsköldsvikissä laitettiin bensat 25 l kanisteriin. Suuret kiitokset tästä Bug Conventionin puuhamiehelle Jockelle. Talvella sitten Reissubussin bensatankki puhdistetaan kunnolla.
  5 points
 16. Kävin maalla tallilla hakemassa alumiinitikkaat ja tein latolöydön...
  5 points
 17. Olipa huono huutokauppa, kun ketään ei haastettu edes oikeuteen.
  5 points
 18. Kiitos kaikille ihmettelyistä ja tsempistä Takalunkka olis maalia vailla asennusvalmis 😊
  4 points
 19. Hissukseen etenee. Pakkelia pyritään käyttämään mahdollisimman vähän joten askarrellaan kuidulla kehykset kohdalleen. Yläreunat istuu jo sinnepäin. Tarkoitus on vielä vetää tuohon kehyksen ja lokarin väliin musta tiiviste/reunanauha. Alareunat kaipaa hieman täytettä... Tarpeeksi monta iltaa kun läträä hartsin ja maton kanssa, niin ne modot alkaa löytyä ja raot täyttyä. Seuraavaksi hiontaa ja väliväriä pintaan...
  4 points
 20. Heikkolaatuiset varastomaalit pois ja vähän parempaa seppälää päälle. Päivällä tuli täydennettyä hartsi ja lasikuitumatto varastoakin, jos ens viikolla ehtis lääräämään kuupat lokareihin kiinni.
  4 points
 21. Tais löytyä! 👍 Ulkomailta tosin. En nyt vielä uskalla kyllä nuolaista ennenkuin paketti on kädessä. NeoRetrolta siis alunperin tilaus, ei useampaan viikkoon mitään viestiä, ei vastausta sähköpostiin, puhelimitse lopulta tavoitti ja lupaili "seuraavalle viikolle". Nyt siitäkin kuitenkin jo kaksi viikkoa, eikä etukäteislaskuakaan ole vieläkään kuulunut, joten oletan että haastava saada hankittua. Hollannista tilasin eilen vähän "varuiksi" jos tuo NeoRetron paketti ei ala kuulumaan, mutta tänään peruivat tilauksen kun verkkokaupan saldo näyttikin heillä kuulemma väärin ja oikeasti ei ollutkaan hyllyssä. No mutta tottakai. Nyt tilaus sisällä kolmannessa kaupassa :D katsotaan miten käy... Jos ei tuokaan toimita niin sain onneksi jo vinkin mistä löytyy Suomenmaastakin suoraan varastosta. Aattelin aluksi että en ala kasaamaan vielä tuota akselia ennenkuin tää homma on tehty kun siitä tulee nii kömpelö liikuteltava jos laittaa kauheesti painoa kiinni, mutta nyt turhauttaa kun hommat seisoo parin pronssiholkin takia. Oon tässä yrittänyt muuta tehtävää keksiä ja kaikkea pikkuhommaa edistänyt, mutta kyllähän se kiva ois saada taas etupyörät pitkästä aikaa maahan :) Pidän muuten tuon VW772 puslien/laakerien asennustyökalun vuokrattavissa Tampere Hacklabilta jollain "omatunnon mukaan" korvauksella ja rahat Hacklabin yhteistyöpajan hyväksi, jos vaikka joku muukin sattuisi tarvitsemaan samaan hommaan tässä lähiseudulla. Yksityisviestillä tavoittaa jos tästä tarve nyt tai tulevaisuudessa.
  4 points
 22. VWenetsialaiset #3 vietettiin aurinkoisessa Häyrylänrannassa Konnevedellä, 25.-27.8.2023. Täällä muutama kuva viikonlopulta. Kilpailuissa palkitut Bussihyppely lapset 1. Niilo 2. Leoni 3. Niilo Bussihyppely aikuiset 1. Markku 2. Kalle 3. Micky Tarrapallo lapset 1. Emilia 2. Niilo 3. Leoni Tarrapallo aikuiset 1. Kalle 2. Jari 3. Micky Uimahypyt lapset 1. Niilo 2. Leoni 3. Juho Uimahypyt aikuiset 1. Ismo 2. Marko 3. Kalle Paras leirivalaistus kiertopalkinto KR-769 Leikkimielisen Kubb turnauksen voiton vei joukkue Eija, Irene, Minna FVWA Keski-Suomi kiittää osallistuneita ja yhteistyökumppaneita onnistuneesta viikonlopusta. Ensi vuonna uudelleen! Yhteistyökumppanit: Jyväskylän Autotarvike Lommox Vauriokorjaamo JTT Power Oy
  4 points
 23. Kiitos tapahtumaan osallistuneille,sponsoreille ja talkoolaisille👍👏
  4 points
 24. Tänään tallissa on lähinnä huohotettu ja virrattu vapaasti.
  4 points
 25. Kilpiin BJU-7 saatiin jo keskiviikkona, ettei jääny tulokkuus ees viime tinkaan. Konekin sisäänajettiin jo maanantaina.
  4 points
 26. Osottautu melko vaikeeksi tuo RHD homma pisteosien kannalta. Pari vdo ja magura bensamittaria jo tutkin, että meniskö ihan vaan kehyksen kääntämällä, no ei mene, vaikka ehkä kelpaiskin. Löyty sitten austraaliasta sähkönen RHD bensamittari. Ja yllätys yllätus ei tuo taustapeilikään näissä sama ole. Vois ehkä lämmittää ja kääntää oikeekätiseksi, mutta kun löyty 114 leimallinen kengurupeili, piti ottaa myös se. Ja kun alkas kenguruhommat niin otettiin myös MPH mittari aussilogolla. Ja vasemman oven sisäkaffa vielä samaan pakettiin. Josko näillä olis paikattu hankalimmat puutteet. Toki jos jollakin on vinkata RHD mattosarjaa, niin ehkä sekin auttais. Potkupelli nyt menee kääntämällä, onneks polkimet oli tallella... EI oo helpoin keissi tämä.
  3 points
 27. Ehkä yksi pullonkauloista on kuitenkin se että volsun moottori on suunniteltu reilut 80 vuotta takaperin, halpaan kansanautoon, noin 20-30 hevosvoimaisena. Jota tuskin on silloin ajateltu viritettävän suuriin tehoihin. Vertailukohdaksi voinee ottaa esimerkiksi A-Fordin. Tuossa on niin paljon asiavirheitä etten jaksa kaikkea alkaa oikomaan. Mutta mainittakoon nyt vaikka että 90 asteen pakokanavat kyllä virtaa 300+hv vaparina ja työntötankokoneetkin pyörii 10000rpm.. Pitäisikö paljon enemmänkin olla?
  3 points
 28. Kulmaikkunat löytyi Mllksin avustuksella saksalaisesta verkkokaupasta, tulivat jopa ehjänä perille. Kiitos siitä Mikolle.
  3 points
 29. Samalla tuli laitettua termostaatti paikoilleen, niitä löytyi onneksi useampikin mistä valkata. Kytkinvaijeriakin säädin samalla hieman. Toivottavasti nyt taas huolettomia vetoja!
  3 points
 30. Hieno KKP-tapahtuma jälleen kerran, rento meininki ja mukavaa porukkaa. Paikka oli hyvä ja kelit suosi😎 Cruisingissakin oli komea letka autoja. Järjestäjille iso peukku👍
  3 points
 31. "Harrastatko sä volkkareita?" -kysymykseen joskus törmänneenä olen miettinyt, että mitä se harrastaminen on? Perinteisesti harrastamiseen menee kaikki ylimääräinen raha ja aika. - Itsellä on jäänyt vielä muihinkin turhuuksiin. Volkkariharrastaja tekee kaiken itse. - itse osaan tankata tai ainakin kuvittelen osaavani. Joskus jotain pientä näpertelen, mutta mitään projektia en enää ota. Volkkariharrastaja on merkkiuskollinen. Kaikki on volkkareita ja niitä on monta. - Itsellä on kyllä ollut ja tulee olemaan muitakin. Todellinen volkkariharrastaja harrastaa vaan ilmajäähyjä. - no tästä ollaan jo pääsemässä eroon mikä "lajin" jatkuvuuden kannalta on vain hyvä asia. Tämän kun summaa, voi vain todeta, että en voi lopettaa volkkariharrastusta, koska en edes harrasta volkkareita.
  2 points
 32. vag oem https://www.kl-varaosat.fi/verkkokauppa/fin/pakosrj_mutteri_kupari_m8x1_25_vag_oem-p-586751-0 tarvike https://www.kl-varaosat.fi/verkkokauppa/fin/pakosrj_mutteri_m8x1_25_laipallinen-p-30404-0 edit. Kuplapajassa on tätä hyllykamana https://www.csp-shop.com/en/exhaust-heating/manifold-nut-009-0934-08sw10-22344a.html
  2 points
 33. Tättärää! Tänään jälleen renkaanpotkinnat ABC llä klo 18.00 alkaen. Jaossa myös "kerhotarroja", kun niistä oli Vuokatissa puhetta.
  2 points
 34. Sitten öljyt ja venojen tarkastus. Kummasti taas venasäädöt oli kohdillaan vaikka välillä on ylämäkiä tullut ajeltua melko raskaalla kaasulla.
  2 points
 35. Päivitelläänpäs taas pitkästä aikaa tännekkin. :) Mitään suurta mullistusta ei ole edelleenkään tapahtunut, joskin lähellä ollaan kun etuakseli alkaa olla apusimpukkaa vaella valmiina takaisin asennettavaksi. :) Sen sijaan kaikkea pientä tässä koettanut edistää. Hitaasti mutta varmasti eteenpäin siis. Kuuntelin lopulta viisaampia täällä palstalla ja alkuperäiseen tyyliin siis päädyttiin laakeroinnin suhteen. Hacklabin tuttujen kautta onnistui tuon lyöntityökalun sorvaaminen ja nyt on siis upouudet pronssipuslat ja neulalaakerit akseliputkien sisässä. Apusimpukan korjaussarja on ollut tilauksessa viimeiset kolmisen viikkoa ja saapunee viimein loppuviikosta, jolloin asiat taas ehkä etenevät enemmänkin. Febi Bilsteinin sarja, jota ei ilmeisesti (toivottavasti) tarvitse erikseen porata/avartaa vaan osat toivottavasti sopivat suoraan paikoilleen... Sitä odotellessa irrotin, puhdistin ja avasin ohjaussimpukan. Laakereita kävin kyselemässä paikalliselta laakerikeskukselta, mutta katsoi ettei niitä ole enää saatavilla ja totesi alkuperäisten olevan "kuin uudet" ja suositteli laittamaan samoilla kasaan. Uudet tiivisteet ja O-renkaat kuitenkin suostui myymään. :) Pienempiä osia hiekkapuhallettu ja jauhemaalattu apusimpukan osia odotellessa... Alkuperäiset (etu)vanteet sentäs pulveroitiin ammattilaisella kun vähän huonosti mahtuu tuohon hacklabin yhteiskäytössä olevaan keittiöuuniin. Takapyörät on vielä kiinni autossa, mutta ajattelin että sama se tässä etuakselin kanssa puuhastellessa on nuokin jo kunnostaa. :) Nyt pitäisi löytää vielä uutta rengasta päälle. Ens kerralla toivottavasti taas kuvissa etupäästäkin jo pyörillään.
  2 points
×
×
 • Create New...